הסצנה הקולינרית בחיפה פשוט לא עוצרת והעיר לא מפסיקה להתחדש עם מסעדות מעניינות: אחרי הבראסרי החדש של השף חמודי אוקלה, ריומקה - הבר הפוסט סובייטי המדובר, וגם קונה מבית ברדה וקימיקו שבה מגישים סשימי וניגירי בלבד (עליהן סיפרנו כאן בחודשים האחרונים), יש לנו שתי בשורות חיפאיות נוספות ומשמחות.
פיצה חללית
הפיצה החדשה נפתחה בשוק תלפיות, אחד האזורים הטרנדיים והפופולריים בעיר, אבל החללית ממוקמת דווקא בחלק התחתון של הרחוב, הרחק ממקומות הבילוי ומוקפת מבנים נטושים, מה שמעניק לה אופי ייחודי. את המקום פתחו יהלי דגן וחברי הילדות שלו גיא סגל ויהב יעקב. סגל ויעקב הם גם הבעלים של הבוטקה סביח פורץ דרך בכרמיאל בשם החלון, ומסעדה-מבשלה בשם מבשלת הגליל בקיבוץ מורן ודגן מתפעל לבדו את המטבח של הפיצריה שהוא למעשה פס עבודה עם שני תנורי פיצה ודלפק. ככה הוא מתכנן שזה יישאר: בתולי ופשוט, בלי תפאורה, קירות חשופים ורהיטים משוק הפשפשים. דגן רוצה להשאיר פה את חותמו, ואל תתבלבלו, הוא רק בן 24 אבל פרט למקומות שפתח עם חבריו הוא כבר הספיק לפתוח גם פיצרייה מצליחה בסין.
הפיצות פה גדולות יותר מהנפוליטניות אבל קטנות יותר מהמשפחתיות הממוצעות, דגן מכין אותן מקמח איטלקי והבצק מגיע להידרציה של 80 אחוז. התוצאה היא משהו בין איטליה לאמריקה: זה נראה כמו פיצה נפוליטנית אבל הסלייס מרגיש ביד כמו הפיצות הניו יורקיות. דגן יודע ואוהב לעבוד עם גבינות, ומבחר הפיצות שלו רחב ומיוחד. חוץ מנפוליטנית יש בתפריט גם פיצה עם בייקון של מרסל, מוצרלה, סלרי ופרמזן (72 שקלים), פיצה עם ענבים, רוזמרין, ג'יבן, פטה ובצל ירוק (62 שקלים) ופיצה ירוקים וריקוטה עם תרד גוליבר, ג'יבן וגרידת לימון (62 שקלים). יש גם פיצה שמשלבת חציל וקממבר, פיצה לבנה מעניינת עם זוקיני ורוזמרין וגם אחת עם פפרוני.
הפיצות הן ללא ספק ה-סיבה להגיע לכאן, אבל חוץ מהן יש בתפריט גם סלט ענבים עם קשקבל ושקדים (44 שקלים), סלט זוקיני עם צנונית ופרמזן (44 שקלים), לזניה זוקיני עם בוראטה, בזיליקום ושקדים (52 שקלים) וברוקומיני שנאפים בתנור פיצה עם חמאה ומוגשים עם גרידת לימון ומלא גבינת פקורה מעל.
סירקין 12, חיפה., שלישי-חמישי 16:00-23:00, שישי 11:00-16:00, שבת 12:00-23:00
PAN
הרחק מהעיר התחתית הטרנדית ושוק התלפיות המסקרן, גבוה גבוה על הכרמל, בשכונת דניה נפתחה מסעדה תאילנדית כשרה. היא ממוקמת בקומה השנייה של מרכז מסחרי, צעדים ספורים מגלידריית אייסלון האהובה. המסעדה נקראת על שמה של מי שמכינה פה את האוכל, תאילנדית שהגיעה לארץ בעקבות האהבה. פאן עבדה במטבח מסעדת פפיאנו הסמוכה, ובעלי המקום החליטו לפתוח מסעדה נוספת, בה פאן תוביל את המטבח. פאן מבשלת פה אוכל תאילנדי בגרסה כשרה, ואפילו מגדלת עירית, חסה ובזיליקום במקרר קטן, ובק צ'וי ובזיליקום תאילנדי במרפסת החיצונית של המתחם.
במסעדה יש בר רחב ידיים וכמה שולחנות זוגיים, השירות כיפי ונעים והאווירה קלילה. התפריט של PAN מציע את כל הקלאסיקות של המטבח התאי: אגרול מטוגן מצוין ונטול שומניות שמוגש עם רוטב ארומטי מושלם (42 שקלים), סלט פפאיה ירוקה (54 שקלים), לאפ גאי (58 שקלים) וכנפיים פריכות (42 שקלים); מרקים - קוטייאו נועה על בסיס ציר בקר וניו נאם על בסיס ציר עוף (40-42 לצלחת קטנה, 72-74 לגדולה); ומבחר עיקריות כמו פאד קאפאו, קארי פננג, קארי ירוק, פרייד רייס וכמובן, פאד תאי - שהיא מנת הדגל של פאן (78 שקלים). בדרך כלל תוכלו לקבל כאן גם קוקוס שלם חתוך ומגולף מוכן לשתיה מקש, ממש כמו בתאילנד, ויש גם קוקטיילים שווים למדי ומאוד מתאימים לאוכל של פאן.
אוסקר שינדלר 7, חיפה. ראשון-חמישי 12:00-22:00, שישי 12:00-16:00, מוצ"ש-23:00