מיכל אפשטיין כהן ויובל בן נריה משתפים פעולה

זוכת מאסטר שף נבחרת החלומות מיכל אפשטיין חמו ומי שהיה שופט בתכנית, יובל בן נריה, יוצאים בשיתוף פעולה קולינרי עם תפריט מיוחד בבראנץ' של טאיזו, בו מככבות בין היתר מנות מצטיינות של המאסטר שפית מהתוכנית: סלט קיסר עם בייקון, פאק צ׳וי, חסות אורגניות, אצות וואקמה, הולי בזיליקום ופרמז׳ן וכמובן גלידת הרוקמוס שהכינה מיכל בתכנית וגרפה מחמאות מכל צוות השופטים. 

הארוחה כוללת 7 פתיחים זוגיים ומנה עיקרית לבחירה (מחיר לסועד: 168 שקלים. להזמנת מקומות). שימו לב כי מדובר באירוע דו פעמי שיתקיים פעמיים בלבד, בימי שישי 6.12 ו-13.12 החל מ-11:00.

מנחם בגין 23, תל אביב יפו (מגדל לוינשטיין). טלפון: 03-5225005. לא כשר

אוצ'ולוני  (צילום: דנה חי, mako אוכל)
אוצ'ולוני | צילום: דנה חי, mako אוכל

אפרו בראנץ' בגלריה אירופה

בסוף השבוע הקרוב תיחנך סדרת אירועי תרבות-קולינריה-אומנות בחלל אירועים חדש של אנשי קפה אירופה, כשהאירוע הראשון יהיה האפרו בראנץ' של אלעזר טמנו. הארוחה של טמנו תכלול בין היתר טרטר בקר עם חמאה מזוקקת על אינג'רה; טרטר דג עם רוטב דלעת מוחמצת, שמן ברברה וקרקר טף; חומוס אתיופי אדום עם פטריות צלויות וטחינה; שיפוד פרגית בגלייז תמרהינדי ורוטב בוטנים אפקריקאי על אינג'רה ועוד מנות שכבר הפכו מזוהות עם טמנו.

לצד האוכל יוצע במקום גם תפריט משקאות אלכוהוליים, קינוחים טעימים שמכינה דנה חי, שפית קונדיטורית וזוגתו של טמנו, וכמובן קפה אתיופי בקלייה ביתית לפי כללי הטקס.

בהמשך כאמור, צפויים להתקיים בראנצ'ים נוספים ומסקרנים לא פחות, בין היתר עם קפה אורבי, m25 ועוד.

גלריה אירופה. הרצל 3, תל אביב יפו.  שישי שבת 29-30/11 11:00-18:00

בראנץ בופה עשור לסילו (צילום: בן חסדאי, יחסי ציבור)
בראנץ בופה עשור לסילו | צילום: בן חסדאי, יחסי ציבור

בראנץ' בופה בסילו

מסעדת סילו החולונית חוגגת עשור, ולרגל המאורע מחזירה את בראנץ' הבופה הפופולרי שלה, כשנכון לעכשיו הוא צפוי להתקיים במהלך כל חודש דצמבר. כל סועד מוזמן להתכבד בבופה של סלטים, ממרחים, מטבלים, גבינות, מאפים, פוקצ'ות, פיצטות, מוזלי, עוגות ועגיות; לבחור מנת ביצים עיקרית (בריוש סלט ביצים/פריטטה/קורנטו מקורמל/אומלט נקניקים); לבחור בין מימוזה למיץ טרי ושתייה חמה ולחלוק קינוח זוגי. מחיר לסועד: 129 שקלים, לילדים עד גיל 8: 59 שקלים.

סילו. פארק פרס חולון. כל דצמבר 09:00-12:00

בראנץ' פאן אסייתי בבאן מי נונג (צילום: עדי דר, יחסי ציבור)
בראנץ' פאן אסייתי בבאן מי נונג | צילום: עדי דר, יחסי ציבור

בראנץ' דרום אסייתי בבאן מי נונג

המזללה הווייטנאמית החביבה עלינו מאוד פצחה במסורת בראנץ' חדשה בימי שבת, עליה אחראי מי שבעבר היה שותף במקום במשכנו הקודם, גיא רובננקו. התפריט של הבראנץ' יוצא קצת מגבולות וייטנאם ומקבל השראה מכל דרום מזרח אסיה ומציע קודם כל פתיחת שולחן שכוללת סלט מלפפונים סיני, חמוצי פפאיה פיליפיניים, חציל מאודה ושנדי למונגראס (36 שקלים לסועד). לצד פתיחת השולחן מוצעים גם וון טון שרימפס/פרגית/טופו (42 שקלים) וסלט עלים (44 שקלים).

המשך התפריט הוא כבר יותר "בראנצ'י" ומושחת עם מנות כמו סטייק אנד אגז בסגנון הונג קונג – שייטל, תפוחי אדמה צלויים, ביצה רכה ופאק צ'וי (78 שקלים); מחבת צ'אנג מאי – נקניקייה תאילנדית פרוסה, ביצת עין וסלסת עגבניות שרופות (74 שקלים); וופל בצל ירוק, פורקטה וייטנאמית וביצה חצי רכה (76 שקלים) ועוד.

הרכבת 18, תל אביב יפו. שבת 12:00-16:00. לא כשר

בראנץ' מעדניית ב"אלה ותמר" בגבעתיים (צילום: ג'ני רוחלין , יחסי ציבור)
בראנץ' מעדניית ב"אלה ותמר" בגבעתיים | צילום: ג'ני רוחלין , יחסי ציבור

בראנץ' באלה ותמר

המעדנייה בגבעתיים של ירון ונתי אלטיט ובניצוח שף שחר דבח מתחדשת בתפריט בראנץ' הכולל מנות כמו שקשוקה, חצי בגט ו-3 מזטים (61 שקלים), כריך מנצ'גו, גאודה עיזים, חמאה, ריבה ובלסמי (49 שקלים), כריך דייגים עם גבינת שמנת, סלמון כבוש, קלמטה, בצל סגול ובלסמי מצומצם (54 שקלים) ועוד. במשך השבוע בשעות 16:00-19:00 מציעים במקום האפי האוור של 1+1 על מגוון היינות.

אלה ותמר. שינקין 49, גבעתיים. שני-חמישי 09:30-22:00, שישי 09:00 ועד אחרון הלקוחות ושבת 18:00-23:00

הבראנץ' של קפה פופולר חוזר משופר (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
הבראנץ' של קפה פופולר חוזר משופר | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

בראנץ' בפופולר

הבראנץ' של שף אבי ביטון משתדרג עם תפריט חדש. מנות הפתיחה כוללות ארטישוק ירושלמי עם גבינת בושה ומיזונה (28 שקלים); טרטר דג עם גספצ'ו מלפפון ושמנת חמוצה (38 שקלים); ודג כבוש עם גראטן שמנת חמוצה ותימין (62 שקלים). אחרי ה"מנות הקטנות" התפריט ממשיך מולים וצ'יפס (76 שקלים); שרימפס מטוגן עם איולי שמנת חמוצה ופלפל צ'ומה (78 שקלים); מאדאם פופולר - חזה אווז גאודה, חלמון, קרם שמפניה ופרמזן (82 שקלים); או אומלט סרטנים (92 שקלים). את הארוחה אפשר לחזק בקוקטיילים במחיר אחיד של 38 שקלים.

דיזנגוף 197, תל אביב יפו. טלפון: 03-5552020. שישי-שבת 10:30-15:00. לא כשר

בראנץ' נקניקיות ויינות טבעיים. הכוסית (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
בראנץ' נקניקיות ויינות טבעיים. הכוסית | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

בראנץ' נקניקיות בכוסית

הבר/ורמוטרייה השכונתי הסמוך לכיכר רבין ממשיך ליזום שיתופי פעולה, כשהפעם, במסגרת בראנץ' שייערך בשישי ושבת הקרובים, את מרכז הבמה יקבלו נקניקיות מבית מותג "דרום אמריקה", שיפודים ויינות טבעים מבית "Bon Vivant".

המנות כוללות קורנדוג עם חרדל, קטשופ וחמוצים (44 שקלים), נקניקיית עגל חלב ופירה (62 שקלים), לחמניית חלב עם נקניקיית עגל וגאודה בברביקיו תמרים מעושנים ומיונז יפני (56 שקלים), שיפוד תמנון, צ'וריסו, חומוס קונפי ויוגורט (75 שקלים) ועוד.

הכוסית. מלכי ישראל 5, תל אביב יפו. 29-30/11 11:00-16:30. לא כשר

_OBJ