מסעדות טובות בקניונים הן כבר לא הפתעה גדולה. פעם היינו מרימים גבה אבל היום, עם הדיינר מקום של בשר במתחם שרונים וסנטה המוצלחת (וגם הבר אריאנה) באושילנד, יציאה למסעדה בקניון היא כבר לא עניין ביזארי. מה שיותר קשה למצוא בארץ זה מעדניות בסגנון הדלי הניו יורקי, כאלה שבקדמת הבמה שלהן כריכי פסטרמה מעולים. את זה באה נוהו דלי החדשה לתקן - עם כריך פניני מעולה, המבורגר מעושן, ספריבס טלה ואפילו עוף שעשה סיבוב במעשנה. מדובר בבשורות מצוינות במיוחד עכשיו, בתחילת החודש האחרון של החופש הגדול, כשההורים כבר מרוטים והילדים עדיין בשיא כוחם.

מאחורי הצניעות והפשטות שמפגינה נוהו מסתתרת הבנה אמיתית באוכל, שמתורגמת לכריכים מדהימים, חלביים ובשריים, עם שילובי מרכיבים שכאילו נעשו ביד אמן. יש גם סלטים עם רטבים שהופכים את הסלט הפשוט שמוגש בכלים חד פעמיים למנה של מסעדה, ובשר מעושן יוצא מן הכלל, בטעמי עישון עדינים וטובים.

נוהו דלי. בכניסה לאושילנד (צילום: לירן מימון, יחסי ציבור)
נוהו דלי. בכניסה לאושילנד | צילום: לירן מימון, יחסי ציבור

טעמתי פה המבורגר מעושן שמוגש בלחמנייה עם שומשום (50 שקלים למנה או 70 שקלים לארוחה), שהיה טוב מאוד גם פשוט כהמבורגר, ללא קשר לעישון. בוויטרינה יש גם כריך טבעוני מעולה עם כרובית, טחינה, פלפל קלוי, בצלי שאלוט מוחמצים וארוגולה שאין ספק שלא רק טבעונים ייהנו ממנו (35 שקלים), ויש גם כריך מפתיע ומיוחד מאוד עם קממבר של ממחלבת כפר תבור, חמאת קרמל מלוח, תמרים, צנוברים וסילאן, שיוצרים יחד עם עלים ירוקים שילוב מדהים של טעמים שמתפוצצים בפה (38 שקלים). כל הכריכים בנוהו מוגשים בתוך לחם פניני, שהוא סוג של ג'בטה שהופכת סנדוויץ' לארוחה.

עם כל כמה שאהבתי את הכריכים החלביים, הכריכים הבשריים היו ליגה אחרת. טעמתי כריך פסטרמה מעושנת שהיה מנחם, מלא בצ'אנקים שמנמנים ורכים של בשר הודו מעושן שהושרה מבעוד מועד במרינדת חרדל ודבש. לצד ההודו היו מיונז, צ'ימיצ'ורי, חסה לליק ועגבנייה, והתוצאה הייתה פשוטה ולא עמוסה אבל טעימה ביותר (50 שקלים לכריך או 70 שקלים לארוחה שכוללת גם שתייה).

גם העוף עושה סיבוב במעשנה (צילום: לירן מימון, יחסי ציבור)
גם העוף עושה סיבוב במעשנה | צילום: לירן מימון, יחסי ציבור
בשרים עם או בלי לחם (צילום: לירן מימון, יחסי ציבור)
בשרים עם או בלי לחם | צילום: לירן מימון, יחסי ציבור

אבל גולת הכותרת היא ללא ספק כריך אסאדו מצלעות וחזה, שהולך להיכנס להיכל התהילה של הכריכים הכי שווים בארץ. הוא ממולא בהר של בשר מפורק לרצועות שבילה כל הלילה במעשנה כשהוא משוח ברוטב שזיפים, יחד עם איולי, חרדל, חסה ועגבנייה, ורוטב השזיפים נספג בתוך הלחם ומוסיף לו קיק מיוחד (58 שקלים לכריך, 78 שקלים לארוחה). את הבשר המעושן שמכינים כאן אפשר גם לקנות במגש ללא הלחם, וזה משמח כי הספריבס טלה והעוף המעושן שטעמתי כאן היו מהטעימים (65 -70 שקלים למנה).

כל המנות מוגשות בתוך מגשון מקרטון, עם תוספת שיכולה להיות תפוח אדמה מעושן, צ'יפס או אנטיפסטי. יש גם רטבים שמגיעים עם המנה במסגרת הארוחה, ביניהם צ'ימיצ'ורי מעולה שמכינים במקום וסחוג ארומטי בטירוף ולא חריף שמשדרג כל ביס. כל מגש כזה הוא ארוחה מצוינת בהסוואה של סטריט פוד, כולל חמוצים שמכינים במקום בתחמיץ של קימצ'י קוריאני.

עוד בנוהו: מקרר עם סלטים שאולי נראים תמימים אבל מוכיחים שהם יותר מזה. כל מרכיבי הסלט מסודרים בשכבות בקופסת פלסטיק גבוהה ועגולה. כשפותחים אותה, הופכים לתוך קופסת קרטון ומרימים - המרכיבים מתפזרים בצורה מושלמת. טעמתי סלט שורשים עם כרוב לבן, כרוב אדום, גזר, סלק ושקדים קלויים, שאליו שודך בנפרד רוטב ויניגרט הדרים (38 שקלים); וסלט פסטה עם עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה, אנטיפסטי גמבה וחסה טרייה עם רוטב ויניגרט פסטו (42 שקלים). שני הסלטים היו טובים גם יום למחרת.

המעדנייה ממוקמת ממש בכניסה לאושילנד והחלל שלה גדול ומרווח. מאחוריה עומד מסעדן ותיק – השף רן אלקובי, שבבעלותו מסעדת בוקריה בפתח תקווה ובר היין אריאנה הצמוד למעדנייה החדשה. כוונתו הייתה להביא לכפר סבא משהו מתרבות המעדניות של ניו יורק, ולפחות כרגע נראה שעשה זאת בהצלחה רבה.

שעות פעילות בתקופת ההרצה: ראשון-חמישי 10:00-16:00.

נוהו דלי. עתיר ידע 4, אושילנד, כפר סבא. לא כשר