למרות האהבה הישראלית הגדולה לאוכל אסייתי, המטבח הווייטנאמי עוד לא ממש תפס אצלנו, ולמעט מסעדה אחת או שתיים ומנות בודדות בכל מיני מסעדות אסייתיות, הוא עוד לא לגמרי פה.
ק-פה האנוי החדשה שנפתחת ממש השבוע להרצה מול כיכר רבין היא צעד משמעותי לכיוון הדבר האמיתי. המסעדה החדשה היא סניף של מסעדה פופולרית מפריז, שמשלבת בין הטעמים הווייטנאמיים הבועטים לבין אסתטיקה פריזאית, והסניף התל אביבי שלה מנסה לשחזר את ההצלחה. ולמה ק-פה עם מקף? ככה הוגים את המילה קפה בווייטנאמית, כולל דגש באות פ'.
במרכז החלל של ק-פה האנוי שוכן בר גדול, וחוץ ממקומות הישיבה סביבו יש גם כמה מקומות ישיבה מולו, בשולחנות בר אישיים וקטנים, למי שירצה לבוא רק לשתות ואולי לנשנש משהו קטן עם המשקה. חוץ מכמה קוקטיילים כמו Lychee Mojito (רום, ליצ'י, נענע, ליים וסודה, 42 שקלים) או Hanoitiny (ג׳ין, יוזו, כפיר ליים, תה יסמין, למון גראס ופלפל סצ׳ואן, 44 שקלים) מציעה המסעדה גם משקאות מיץ שנסחטים בשיטת Cold Press השומרת על הערכים התזונתיים של הפירות, עם שילובים כמו סלק, תפוח, תפוזים, סלרי וגזר (22 שקלים), תפוז, גזר וג'ינג'ר (22 שקלים) או תפוח, אננס ובזיליקום (26 שקלים). האמיצים יוכלו לנסות משקה של גמבה ומנגו (24 שקלים) או שוטים של ג'ינג'ר, לימון ודבש או תפוח, חלפיניו וכורכום (10 שקלים לשוט). מי שירצה להתפנק קצת יותר יוכל לשתות משקה של חלב קוקוס ותה מאצ'ה (24 שקלים) או תה ליצ'י קר (19 שקלים). שתייה קלה או תוססת או לא תמצאו כאן.
שאר המסעדה מעוצבת בצבעוניות רבה, ואולי זה ישמע לכם מעט מוזר, אבל אל תוותרו על ביקור בשירותים שלה. לפני המסעדה שכן במשך שנים בחלל הזה בנק, וכל אזור השירותים היה בעבר אזור הכספות של הסניף. דלתות הכספות נשארו כמו שהן, מתכתיות וענקיות, ולנו החלל הזכיר חדר בריחה מושקע במיוחד.
על מטבח המסעדה הופקדה השפית נופר זוהר, פיינליסטית העונה השנייה של "משחקי השף", שעבדה בעבר במסעדות כתית והמזללה של מאיר אדוני. זוהר טסה להשתלמות בפריז עם השפים הצרפתים והווייטנאמים לפני שבנתה בעצמה תפריט לסניף המקומי, שמותאם לקהל הישראלי.
אז מה אוכלים?
רוב המנות בתפריט הן מנות בינוניות המתאימות לחלוקה, כמו שנהוג בהרבה מסעדות, ויש גם לא מעט מנות צמחוניות וטבעוניות. למרות שהמטבח הווייטנאמי מלא בפירות ים ומנות חזיר, בק-פה האנוי אין זכר לרכיבים האלה, והתפריט כולו כשר.
בין המנות הקלילות יותר אפשר למצוא ספרינג רול וייטנאמי - דף אורז ממולא בכרוב מאודה, גזר, בצל סגול, אטריות וטופו, מוגש עם חסה, נענע, כוסברה, ורוטב צ'ילי וליים (26 שקלים); סלט האנוי - כרוב גריל, מלפפון, במיה תאילנדית, שעועית, שאלוט, בצל סגול, נענע, ליים, אונטריב מפורק ברוטב קרמל וירוקים ( 48 שקלים); וסלט פפאיה וייטנאמי - פפאיה ירוקה, ראורם, אשכוליות, בוטנים, צ'ילי, פיש סוס, שיסו, לביבות סלמון וקארי (38 שקלים).
מנת הדגל של המסעדה היא הבאו-בון, המגיעה בקערה שמכילה אטריות אורז דקות, ירקות טריים, עלי כוסברה, נענע ובצל עם רוטב פיקנטי ויש לה כמה גרסאות: סלמון עם קלמנטינה מיובשת ברוטב פלפל שחור (62 שקלים), חזה עוף עם ג'ינג'ר, למון גראס וסויה מעושנת (56 שקלים), בקר עם שום, למון גראס, פיש סוס ורוטב הוי-סטיר (62 שקלים) וטבעונית עם במבו שוט, שעועית רחבה, בוק צ'וי וג'ינג'ר (52 שקלים).
כמובן שגם מקומו של מרק הפו הווייטנאמי לא נפקד, וכאן הוא מגיע עם ציר שמתבשל שבע שעות עם כוכב אניס, קינמון, ירקות ועלים טריים, פרוסות סינטה, מח עצם, אטריות אורז וכוסברה ווייטנאמית (68 שקלים). יש גם לחמניות באו מאודות שמגיעות בשלישיות במילוי ראגו פטריות עם קרמל בצלים בסויה (52 שקלים) או ראגו בקר בקרמל פלפל ולמון גראס (68 שקלים).
המנות העיקריות כוללות פנקייק אורז - שהוא מעין לאפה וייטנאמית בהרכבה עצמית - עם סלט מלפפונים וכרוב, שיפודי פרגית ושומן טלה (62 שקלים), דג מאודה בעלי בננה עם אורז שחור, עשבי תיבול, סויה בהירה ושום (68 שקלים) וחריימה קארי עם עגבניות, פלפלים, קארי, דלעת, חומוס וחלב קוקוס שמוגש עם בר ים על הפלאנצ'ה (68 שקלים) או עם טופו מטוגן (52 שקלים).
תפריט הקינוחים, כולם ללא חלב בהתאם לקו הכשר, כולל בננה לוטי פריזאי עם עלי בצק פריכים, קרם חלב שקדים, קרמל רום ובננות (40 שקלים), קוקילידה מאצ'ה עם עוגיות שוקולד צ'יפס, קרם מאצ'ה ורוטב וניל (39 שקלים) ופנקוטה למון גראס עם פירות טרופיים, מי ורדים ווניל (38 שקלים).
בתקופת ההרצה פתוחה ק-פה האנוי בימי ראשון-חמישי בשעות 18:00-23:00 ובהמשך יתרחבו שעות הפעילות, אבל המסעדה תישאר סגורה בשבת.
ק-פה האנוי. מלכי ישראל 3, תל אביב. 03-6771184. כשר (ללא תעודה בינתיים)