לא מעט מסעדות איטלקיות נפתחו בישראל בשנה האחרונה: לולו קיבוצטריה, Mi-va, מרקטינו, טברנה רומנה, קיוסק דל פסטה, אפילו ג'קי אזולאי בחרה לזנוח את המטבח הביתי ולפתוח טרטוריה איטלקית. אבל עם כל הכבוד - ויש כבוד! - ליוזמות הללו, לא כל יום נפתחת מסעדה איטלקית בהשקעה בסדר הגודל של קבוצת פומו, בהובלת המסעדן שימי שוורץ והשף שחר ברנע.

קאפרי - גלילות (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
הפיצה של קאפרי | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור
פסטות עבודת יד (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
פסטה בעבודת יד | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

קאפרי היא המסעדה הרביעית של הקבוצה, שכוללת עד כה את פומו הוותיקה ברמת החייל, בר איטליה בנתניה וקפה נאפו שנפתחה בקריית אונו לפני שנתיים. כמו כל המסעדות של הקבוצה, גם קאפרי היא מסעדה מושקעת, גדולה, מעוצבת ומרשימה. אפשר לתאר אותה פשוט כגרנדיוזית, כיאה למתחם הגרנדיוזי ביג פאשן גלילות שבו היא ממוקמת (מה עוד אוכלים בביג פאשן גלילות? כאן). קאפרי היא המסעדה הגדולה ביותר של הקבוצה, עם 140 מקומות ישיבה בפנים ועוד 60 בחלק החיצוני. באזור הבר יש שולחנות גבוהים, וגם הווליום של המוזיקה גבוה ביותר.

קאפרי החדשה בביג גלילות (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
פרחי זוקיני ממולאים בריזוטו | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור
קאפרי - מנות פתיחה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מנות פתיחה של קאפרי | צילום: לין לוי, mako אוכל

ניכר שהדגש במסעדה, מעבר לאוכל, הוא על החוויה, ויעידו על זה ציורי קיר בעבודת יד, חיפויים של מתכת ושיש שהוזמנו במיוחד, גופי התאורה שיוצרו custom made ואלמנטים של מסעדות יפניות מודרניות - הכל חלק מהניסיון של האדריכל ירון טל לייצר כאן אווירה צעירה ויוקרתית.

ומה בתפריט? הרבה מאוד אפשרויות, מפיצות ופסטות ועד מנות בראסרי. נתחיל במנות האיטלקיות הקלאסיות כמו פיורי די זוקיני - מנה מעולה של פרחי קישואים מצוינים, במילוי לא קלאסי של ריזוטו קרמי חמצמץ, עטופים בציפוי קריספי (76 שקלים). טעמנו גם מנה טובה ועזת טעמים של טורטליני מבצק פסטה דק ונהדר, במילוי בשר לובסטר ושרימפס ורוטב של חמאת זעפרן, יין לבן, ציר סרטנים וטרגון (82 שקלים). יש בתפריט גם את ההיילייטים של הקבוצה שמוגשים בכל המסעדות שלה, כמו סלט פומו עם מוצרלה בופאלו (74 שקלים), מנות ראשונות כמו סשימי אינטיאס (86 שקלים), ובניגוד לשאר המסעדות של הקבוצה יש גם מנות פתיחה קטנות שאפשר להרכיב מהן ארוחת נשנושים על הבר, ביניהן טאקו טונה שסיפק לנו 2 ביסים מושלמים של מנת דג נא מעל טאקו קריספי (42 שקלים).

קאפרי - טורטליני קצ'ו א פפה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ניוקי קצ'ו א פפה | צילום: לין לוי, mako אוכל
טורטליני של קאפרי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
טורטליני של קאפרי | צילום: לין לוי, mako אוכל

מבחר הפיצות בקאפרי כולל בין השאר מרגריטה, פיצה עם בורטה בשם בוראטינה, פיצה זוקיני ופיצה סאלסיצ'ה קריספית וטעימה. היא מגיעה עם חתיכות נקניקייה איטלקית מפורקת, עלי לפת כבושים, גבינת פרובלונה ובצל מקורמל שיוצרים שילוב מיוחד מאוד של טעמים והיא הוגשה עם צלוחית תערובת תיבול של צ'ילי ופלפל שחור גרוס ובקבוקון קטן של רוטב טבסקו (86 שקלים). עוד בתפריט: מנות בראסרי קלאסיות כמו סלט קיסר (49 שקלים), המבורגר בלחמניית בריוש (89 שקלים) ופילה בקר (198 שקלים). בעיקריות תמצאו גם שניצל, פילה דג ושיפוד "לולו" שהוא למעשה שיפוד פרגית (82-148 שקלים), כדי שכולם יהיו מרוצים.

בין הפסטות הטריות שמכינים במקום טעמנו מנה מינימליסטית ומעולה של פטוצ'יני לימון ופיסטוקים ברוטב חמאה עדין עם נגיעה של בזיליקום (88 שקלים), וגם ניוקי חלומיים ברוטב קצ'ו אה פפה. כאן הייתה כמות לא מתנצלת של פלפל, חמאה ופקורינו, וגם מרווה וקרם שמנת חמוצה שעידן את החריפות אבל לא העלים אותה, ועטף את הניוקי כמו שמיכה (88 שקלים). יש בתפריט גם ניוקי קצבים, ספגטי סרטנים ופטוצ'יני פומודורו. בקוקטיילים מצאנו, כצפוי, אפרול שפריץ ונגרוני ובקינוחים בין השאר מסקרפונה עם תותים, טירמיסו ומילפיי (54-68 שקלים).

_OBJ

קאפרי החדשה מציעה אוכל בסגנון של בראסרי איטלקי מודרני, אבל הדגש שלה הוא ללא ספק על האווירה המושקעת. זו לא מסעדה יומיומית שבאים אליה לסגור פינה בערב - אלא מסעדה לציין בה אירועים או תאריכים חשובים. התפריט אוניברסלי, המנות מבוצעות ברמת דיוק גבוהה והמחירים גבוהים יותר ממה שתפגשו באיטלקיות אחרות בארץ (כמו, אגב, בכל המסעדות בקבוצת פומו) - אבל לחגיגה של פעם בשנה, זה יכול בהחלט להתאים. 

קאפרי. ביג פאשן גלילות, 03-6989815, ראשון-שבת 17:00-22:00. לא כשר