ערכות לחורף של הפרה הכחולה
קצביית בלו קאו מציעה לקראת החורף משלוחים של ערכת פויקה ובה בשר זנב, אוסובוקו ולחי. כמו כן מציעים במקום משלוח של כל הנתחים, למשל פורטרהאוס, טיבון, ניו יורק ובריסקט. מינימום למשלוח: 350 שקלים.
בלו קאו. ניס 5, א.ת שדרות. 052-7889059
תפריט עסקיות חדש בבית ארקפה, תל אביב
המסעדה מציעה ארוחות צהריים עסקיות חדשות עם מנות כמו ספגטי מיטבולס עם עלי בזיליקום ורוטב עגבניות; שניצל בציפוי פנקו וחרדל; טורטליני ערמונים ברוטב שמנת וערמונים קלויים; ועראייס - רבעי פיתה בעבודת יד במילוי בקר וטלה עם בצל ופטרוזיליה צלויים בטאבון, לצד סלט עגבניות וטחינה.
בית ארקפה. הצפירה 23, תל אביב
תפריט חדש בפופינה, תל אביב
בין המנות החדשות של שף אוראל קמחי: סשימי טונה עם קרם אגוזי מקדמיה, סלסת פקאן מסוכר וסלרי (76 שקלים); מרק ווישסואז עם קלמרי צלוי בשמן שומשום, קרם פרש שומשום שחור ושמן עירית (69 שקלים); מוח עגל עם קרם בצל וסנט מור, תפוח אדמה ראטה צלוי, ציר עוף ופדרו חימנז (78 שקלים); ורוטולו לחי עגל עם קרם שום שחור וקולרבי, פטריות ירדן צלויות, ערמונים, אפונה וציר טלה (125 שקלים).
פופינה. אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב. 03-5757477
מרקים חדשים בקפה גרג
במהלך חודש דצמבר הרשת מציעה מרקים ב-15 שקלים. בין האופציות: מרק מינסטרונה, מרק ירקות, מרק עגבניות, ומרק פטריות.
ארוחות בוקר חדשות במלון וילה גלילי, צפת
מסעדת המלון פתחה את ארוחות הבוקר במקום גם למגיעים מבחוץ. ארוחת הבוקר מוגשת מ-8:00 ועד 10:00, מחירה 150 שקלים והיא כוללת מבחר של גבינות רכות וקשות, לחמים, מטבלים, ריבות, מיצי פירות, דגים מעושנים וכבושים ועוד. כמו כן נפתחה במקום מסעדת צפתא, שפועלת ב-19:00-22:00 בלבד ומגישה מנות כמו קרפצ'יו פילה בקר ברוטב בלסמי, סלט עלים עם שיפודי פרגית, טמפורה פילה אמנון ואיולי חריף, פסטייה עוף מרוקאית ועראייס עם סלסת עגבניות.
וילה גלילי. הגדוד השלישי 106, צפת. כשר
נובי גוד במסעדת קיטון, תל אביב
מ-15 בדצמבר ועד חגיגות הנובי גוד ב-31 בחודש המסעדה מציעה ארוחת נובי גוד לכבוד השנה האזרחית החדשה, עם מנות כמו סלט אוליביה, ביצים רוסיות, חמוצים, קרעפלך, וורניקס, רגל קרושה, כבד קצוץ ומרק בורשט. המחיר לארוחה: 300 שקלים לזוג, בליווי תפריט וודקות מיוחד.
קיטון. דיזנגוף 145, תל אביב. 03-5233679
ארוחה מיוחדת של סטודיו אוכל עם ביאנלה פיצה ארט, בוסתן הגליל
ב-19 בחודש תיערך ארוחה מיוחדת שבה משתפים פעולה סטודיו אוכל וביאנלה פיצה ארט. במסגרת הארוחה יוגשו לשולחן פוקצ'ה זעתר ועשבי תיבול; טאבולה גלילי עם פטרוזיליה, נענע, בצל, בורגול, מלפפון, שקדים ואבן יוגורט; רביולי מקולרבי מוחמץ, קרם סנט מור, קונסומה שורשים, אורז אסור ושמן סומאק; ובייבי קישוא צלוי בטאבון עם עולש בר, בצל פריך, יוגורט לימוני, בלסמי תאנים ועלי שומר. הערב יחל ב-19:30 ומחירו 270 שקלים לאדם.
מנות חדשות בקפה שקד, רמת חן
המסעדה מציעה לחורף מנות כמו פיצה ביאנקה מבצק דק עם רוטב שמנת ותרד; פסטה גבינה כחולה ברוטב שמנת עם רוקפור, אגוזים ובזיליקום; סלט קינואה עם ירקות קלויים, עשבי תיבול, חמוציות וגרעיני דלעת; ומרק בטטה עם גרעיני חמנייה.
אוכל לשבת בביקרייה, תל אביב
השפים דוד ויוסף מציעים בימים חמישי ושישי במסעדה החדשה והכשרה שלהם מגוון מנות לארוחת שבת. בין המנות: חריימה, קציצות בקר או דגים וחמין.
ביקרייה. אינשטיין 10, תל אביב
יום הולדת שנה למונדו 2000, תל אביב
בשישי ושבת מ-13:00 יחגגו במונדו 2000 יום הולדת עם מבחר מנות ספיישל כמו טרטר דג עם ארטישוק מוחמץ, פומלה, יוגורט צאן ופיסטוק (61 שקלים), דג ים עם קרם שקדים ויוגורט, סלסת משמשים יבשים וגרידת תפוז (65 שקלים) וספריבס טלה בגלייז רימונים מעושן וראטה (81 שקלים.
חנוכה וכריסמס
ספיישל כריסמס במסעדת לוקנדה, נצרת
השף אליאס מטר מציע לחג המולד מנות ספיישל כמו סינטה כבש עם עשבים, ירקות שורש, בצל ושום קונפי, לצד פולנטה בלאבנה עיזים; סינטה עגלה על פירה שורשים בציר כמהין ושומר; מחבת פטריות עם סלרי וסלק לצד פילה טלה במרינדת שמן זית ובהרט; ותבשיל חורף עם במיה, עולש וחוביזה בתוספת צלעות טלה מהטאבון.
לוקנדה. דרך הציונות 29, מתחם בית מלון רמאדה ,נצרת. 04-6130351
חג המולד במסעדת פופינה
ב-17 בחודש יארח השף אוראל קמחי את השף אליאס מטר לארוחה גלילית, עם מנות כמו קובה נייה עם חוסה, קציפת עיזים ולחם סאג'; אלבאשא ועסאקרו - תבשיל יוגורט בתוספת שישברק וקובה בנענע ושום; וקינוח חלאוות אלגבן ברוטב פירות יער ותותים עם טוויל פיסטוק. את התפריט יהיה ניתן להזמין כארוחת טעימות או כמנות נפרדות.
פופינה. אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב. 03-5757477
לביבות של אבי ביטון בסוליקה, תל אביב
עד 30 בחודש יימכרו במעדנייה מבחר לביבות, ביניהן לביבות תפוחי אדמה קלאסיות (9 שקלים ליחידה), לביבות ירקות ועשבי תבלין עם קישואים, גזר ועשבי תיבול (9 שקלים ליחידה), לביבות בטטה (10 שקלים ליחידה), לביבות עוף ועשבי תיבול בסגנון טוניסאי (11 שקלים ליחידה) ולביבות כרישה (12 שקלים).
סוליקה. אינשטיין 7, תל אביב. 03-9595525; מרכז שוסטר, אבא אחימאיר 19, תל אביב. 03-7988588
ספיישל חנוכה בלה רפובליקה, תל אביב
מ-22 ועד 30 בחודש תציע המסעדה קינוח זפולה - סופגניות איטלקיות על בסיס ריקוטה עם רוטב של שוקולד אמרטו. מחיר הקינוח: 42 שקלים.
לה רפובליקה. מזא"ה 3, תל אביב. 03-6470247
פופ אפ סופגילידה בדנון, תל אביב
ביום שישי, 27 בחודש, יערכו בבית הספר הקולינרי דנון מ-8:00 ועד 13:00 פופ אפ מיוחד של סופגניות גלידה - סופגניות בריוש במילוי ג'לטו איטלקי שמכינים במקום בטעמים כמו פיסטוק, אגוזי לוז ואמרנה. המחיר לסופגנייה: 20 שקלים.
דנון. התערוכה 3, תל אביב
ספיישלים לחנוכה באוקינאווה, תל אביב
המסעדות מבית אוקינאווה יגישו עד סוף החודש סופבאניה - באן מטוגן במילויים שונים, למשל סופבאניה עם מסקרפונה, דובדבן, קרמבל, אבקת סוכר ומאצ'ה וסופבאניה שוקולד עם קרמבל שוקולד מלוח ואבקת סוכר (26 שקלים).
אוקינאווה. לבונטין 11 ושבזי 46, תל אביב. 03-5101099
סדנת חנוכה במפעל קורינט
מפעל קורינט, שמעסיק מתמודדים עם אתגרים נפשיים, יערוך ב-25-26 בחודש סדנאות לציבור הרחב, שיכללו הכנה של מארזי שוקולד ודו שיח. בסיום הסדנה כל אחד יקבל את השוקולדים שהוא עטף וכן מארז פרלינים.
קורינט. שביל ישראל 10, נתניה. 08-6650365
אירוע קינוחים לחנוכה, מתחם שרונים
מ-24 ועד 30 בחודש תיערך במתחם חגיגת חנוכה ובה מבחר סדנאות של קינוחים לילדים. המתחם יפעל בימות השבוע ב-10:30-13:30 וב-16:00-19:00, וביום שישי עד 13:30. הפעילות בחינם.
מתחם שרונים. הרקון 2, הוד השרון
חגיגות חנוכה וכריסמס באוסקר וויילד
ב-22-30 בדצמבר הרשת מציעה מבחר בירות במבצע של 1 פלוס 1, לצד סופגניות וויסקי ושוקולד.
פופ אפ מאפה נאמן בקניון סירקין, פתח תקווה
מאפה נאמן פותחת במהלך חודש החנוכה חנות סופגניות ובה מבחר סופגניות במילויים כמו ריבה, ריבת חלב, קוקוס, חלבה, קרם וניל ושמנת בוואריה. כמו כן יימכרו במקום עוגות בחושות ומאפינס. מחירן של הסופגניות: מ-5 שקלים לסופגנייה פשוטה ועד 12 שקלים לסופגניות המיוחדות.
קניון סירקין עופר, פתח תקווה