היה ברור שהטיימינג לא ממש מוצלח, אבל ההסתערות שהגיעה מיד עם הפתיחה של סופר המזרח, כמו גם רשימת ההמתנה של שלושה חודשים שבה נתקל מי שמנסה להזמין מקום עכשיו, הוכיחו לרפי רביבו ולשותפו השף זכאי חוג'ה שאנחנו עם מיוחד עם כוח חיים חזק יותר מכל טרגדיה לאומית.
מסעדת סופר המזרח שפתחו השניים באוקטובר היא הכל חוץ משגרתית. הכניסה היא בכלל מכולת אסייתית, החלל הפנימי ענקי ומעוצב והקופאית היא בעצם מארחת.
קצת רקע: מסעדת ג'קו סטריט שבבעלות רביבו וחוג'ה נפתחה לפני עשור, ומרגע הפתיחה הייתה פופולרית לא פחות מהמסעדות של קבוצת מחניודה. לעומת מחניודה, ג'קו סטריט פנתה לקהל הלקוחות שומרי הכשרות והציעה מטבח קצת יותר פיוז'ני. ב-2019 השותפים צירפו להצלחה את ג'קו סאן - בר נקסט דור סודי (אבל באמת) שהביא את הטרנד התל אביבי לירושלים. כמו המסעדה גם הבר זכה להצלחה גדולה, ולא רק בגלל הכיוון הקולינרי שלו שהיה הרבה יותר אסייתי, אלא גם בגלל אלמנט הסודיות ודלת הסתרים שהובילה למקום, שהייתה בצורת מקרר.
"אנחנו כאן כדי לשבור מיתוסים על ירושלים", מסביר רביבו. "אנחנו רוצים לעשות דברים אחרת מכולם, וסופר המזרח נולד בכלל כתוצאה מהתכנון להעביר את ג'קו סאן ללוקיישן גדול יותר". אבל תוכניות הרי נוצרו בשביל להשתנות, ובמקום לפתוח בר גדול יותר פתחו זכאי ורפי את המסעדה עם הגימיק הכי חווייתי והכי מדובר היום בירושלים.
"ראיתי את זה בווגאס, שם אכלנו במסעדה שהכניסה אליה הייתה דרך מספרה", מספר רביבו. "זה היה עם המון פאסון ומאוד פיין, ורצינו להביא את זה לירושלים". אז הם קנו ציוד של מכולות ועיצבו - מאחורי דלת סתרים - מסעדה גדולה ויפה, עם בר ענק ובו 30 מקומות ישיבה, במה עם עוד 30 מקומות וחלל פנימי שהוא חלק מבית ערבי לשימור עם 50 מקומות ישיבה נוספים.
התפריט של סופר המזרח מציע הכל; יש בו גם סושי, גם לחמניות באן, גם פאד תאי וראמן וגם המבורגר, דגים וסטייקים ומנות אופנתיות של דגים נאים. "זה גם משהו שראינו בארה"ב והרעיון קרץ לנו: מסעדת פיוז'ן שבה כל אחד ימצא את עצמו, לא רק מי שרוצה סושי. לכן יש פה גם אסייתי, גם פיוז'ן וגם סטייקים והמבורגר, כדי שכל אחד יוכל להתחבר בקלות".
אז מה בתפריט של סופר המזרח? הרבה מנות אופנתיות גדולות אבל בגרסת פיין כמו טורי טונה, שהוא בעצם רול אורז פריך עם טמפורה ועליו טרטר טונה אדומה טרייה, מרמלדת יוזו, קרם אבוקדו, עירית וסלק מתובל בסויה הדרים (78 שקלים); סלט תאילנדי עם עשבים ופרי עונתי (66 שקלים); סשימי אינטיאס על ספגטי קולרבי (72 שקלים); לחמניות באן לא שגרתיות דוגמת סמאש קבב (64 שקלים); טרטר סלמון על אורז פריך ועוד ועוד. הכול כאמור גדול, לא מנות ראשונות ולא ביניים ורולים של סושי מגיעים ב-8 יח' ועשויים מדהים. הקוקטיילים לא היו מביישים מוסד קוקטיילים תל אביבי, יש אפילו אחד בניחוח כמהין.
@avishayadler *זו לא פרסומת* מסעדת ״סופר המזרח״ בדרך בית לחם - אסייתית כשרה חדשה נפתחה בירושלים, אחרי חודש שלא יצאנו מהבית החלטנו שאנחנו צריכים לצאת לנשום אוויר. שמענו שנפתחה מסעדה חדשה מבית ג׳קו סטריט - הזמנו מקום והגענו לסופר מוזר עם מדפי מוצרים, חשבנו שטעינו בכתובת ואז פתאום נפתחה דלת למסעדה מאחורה. בחרתי לפרסם כי אני חושב שזה הזמן לתמוך בעסקים ישראלים ולעודד את הרוח בעורף - אנחנו פה למערכה ארוכה. לא מרוויח מהסרטון הזה כלום וזה לא שת״פ - פרסמתי אותו עבורכם למקרה שתרצו לצאת מהבית להתאוורר. לרגע אנחנו לא שוכחים את המצב בו נמצאים אחינו החטופים ומתפללים לשובם לשלום ובבטחה. #מסעדה #אסייתית #כשר ♬ original sound - Avishay Adler | אבישי
את ג'קו סטריט, ששופצה בעלות של מיליוני שקלים לפני המלחמה, רפי וזכאי מתכננים לפתוח בעוד שבועיים, בתקווה שמצב הרוח הלאומי יאפשר לה להישאר שמחה וחווייתית כשהייתה. בינתיים אנחנו ממליצים לכם לנסות להזמין מקום לסופר המזרח, כי עם כל יום שעובר רשימות ההמתנה מתארכות ויהיה מאוד קשה למצוא שולחן פנוי במסעדה הזו בעתיד הקרוב.
סופר המזרח. בית לחם 34, ירושלים, 02-6237190, כשר