לא הרבה מסעדות שורדות את השנתיים הראשונות לחייהן, בטח לא בתל אביב. ווינונה פוראבר עם שף אביתר מלכה עשתה את זה, ולמרות התקופה המאתגרת - לא מתכוונת לעבור על כך לסדר היום. בתכנון: אירוח של ארז קומרובסקי ואירוח נוסף של השף רז רהב, שארוחה ב-OCD שלו הפכה לחלום רחוק עבור רבים, וגם ארוחה בגרסת הפופ אפ המלחמתית, מזון, היא לא מאוד נגישה (מזל שיש גם את תרצה).
ווינונה נטולת הגינונים, עם הבר שממנו אפשר לצפות בהכנת המנות והאווירה הקלילה של רחוב קינג ג'ורג', היא היום אחד מברי האוכל הטובים בתל אביב. לרגל חגיגות השנתיים שלה שני השפים האהובים יגיעו (בחסות סן פלגרינו) לבשל בה ארוחות ספיישל חד פעמיות. ארז קומרובסקי יגיע ב-4.6, בארוחה שתפגיש בין שני דורות של שפים שהמשותף להם הוא האהבה לחומרי גלם מקומיים בדגש על הצומח. הם יבשלו יחד ערב שכולו ביכורים ברוח חג שבועות הקרב. התפריט יכלול בין השאר במיה עם גבינה מלוחה, שום, לימון, נענע וצ'ילי; תירס לבן עם שרימפס וטקילה; פלפל אדום מעושן וחמאה חומה; וסלט דובדבנים, בזיליקום תאילנדי וכוסברה.
רז רהב יגיע לבשל עם מלכה ב-16.6, ויחד הם יגישו ארוחת פיקס של עשר מנות שהן מפגש בין הווינונה לתרצה של רהב - שני ברי יין שהגסטרונומיה מובילה אותם. יהיו בארוחה הזו מנות קלאסיות של ווינונה כמו כרישה צלויה, גבינה מלוחה, רומסקו ושברי אגוזי לוז ומנות נחשקות של תרצה דוגמת הברוסקטה המשוחה בשומן בקר ותמרים. יהיו גם מנות משותפות לשני השפים כמו קרפצ'יו מלון של רז עם ברזאולה מתיישנת של אביתר ומנת שיפוד בקר על פיתה במחבת. הארוחה תכלול קוקטייל או מבעבע לפתיחה, בקבוק סן פלגרינו לכל שולחן וקינוח.
מחיר הארוחה יעמוד על 400 ש"ח לסועד, לא כולל יין – לא מעט בכלל, אבל למי שיכול להרשות לעצמו, ומצליח למצוא בעצמו אנרגיות של חגיגה, מדובר בעניין ששווה לבדוק.
ווינונה פוראבר. שלמה המלך 2, תל אביב