שוק מחנה יהודה, אחד ממוקדי הקולינריה הבולטים בישראל, לא מפסיק להתחדש. הפעם, מדובר במקום חדש מבית אחת המסעדות המוכרות והוותיקות ביותר בשוק - שיפודיית מוריס. קוראים לו קבבסטה והוא מנסה לקחת את ז'אנר הקבבים ולהוציא אותו מהתבנית הקבוע. את המנה החדשה שנרקחה כאן, אפילו הבעלים מתקשה להסביר. הוא פיתח בעבורה במיוחד פיתות קטנטנות (שאנחנו מבטיחים שכמותן לא יצא לכם לראות) שנעשות בעבודת יד וממולאות במגוון מילויי בשר. עליהן, בוחרים את כל התוספות שרוצים.
בין מילויי הפיתוניות כאן תמצאו מילוי סיסקה - אותו מילוי של בשר בבישול ארוך שנכנס לכדורי הקובה הירושלמיים המפורסמים; מילוי קבב עסיסי על בסיס אותה תערובת קבב שבשיפודיית מוריס; מילוי טבעוני על בסיס פטריות מטוגנות; מילוי כבש; מילוי מרגז; או מילוי אווז ובקר שיוצר תערובת בשר יותר שומנית ועשירה.
במנה יש 5 פיתוניות, כך שאפשר (וגם רצוי, לטעמנו) לערבב עם מילוים שונים. מעל חמש הפיתות ניתן להוסיף רטבים כמו עמבה, טחינה, עגבניות חריפות, עירית, חריף שנעשה גם הוא במסעדת מוריס; שום קונפי; עגבניות שרי קלופות; צ'ימיצ'ורי ועוד. התוצאה: ביסים שונים ומעניינים, שכל אחד מהם כיפי ושונה מהאחר.
מלבד מנת הפיתוניות שנקראת על שם המקום, קבבסטה, יש כאן גם מנות שגרתיות יותר כמו באגט במילויים של קבב, סלופי ג'ו או המבורגר, ותוספות כמו צ'יפס, טבעת בצל או צ'יפס בטטה. טווח המחירים למנה כאן נע בין 35-45 שקלים.
המקום אומנם רק נפתח, אבל מירי רגב כבר הספיקה לבקר כאן ולאכול מנת קבבסטה עם כבד אווז. הבא בתור שמחכים לו כאן הוא לא אחר מראש הממשלה בנימין נתניהו. אנחנו מבטיחים לעדכן.
קבבסטה. מחנה יהודה 41, ירושלים. כשר