כמה שבועות לפני שפתח את סניף המזנון בצ'לסי מרקט בניו יורק סיפר לנו אייל שני על המנות שהוא מתכנן להגיש שם, ואגב כך ציין שיצר את ההמבורגר הכי טוב בתפוח הגדול. אנחנו מודים ומתוודים, היינו סקפטיים. אחרי הכל, שני לא ממעט לצאת בהצהרות, ולא פשוט להאמין שדווקא שף ישראלי יצליח להמציא מחדש את אחת המנות הכי אמריקאיות שיש.
אז כרגיל כשזה נוגע לאייל שני, אנחנו מורידים בפניו את הכובע. כי אחרי שצפינו בסרטון הוויראלי שהסעיר את הרשת בסוף השבוע האחרון, אנחנו לא מפסיקים לרייר על ההמבורגר ששני המציא ומוגש בסניף המזנון החדש והענקי בניו יורק. הסרטון, שעלה בעמוד של תוכנית האוכל האמריקאית GK NOW, זכה כבר כמעט למיליון צפיות, ואנחנו לחלוטין מבינים למה - מדובר בפורנו אוכל מגרה במיוחד.
שני מספר בסרטון שהקונספט של פיתה מאפשר לו לתרגם עיר לתוך אוכל, ואת ניו יורק, איך לא, הוא תרגם להמבורגר - או במקרה הזה, לצ'יזבורגר מקופל. את ההמבורגר שלו מכין שני כשהוא משוטח, דקיק ורחב בהרבה מהקציצה הסטנדרטית. את הקציצה הדקיקה הוא מעלה על הפלנצ'ה, ועליה הוא בוזק כמות נאה של גבינת צ'דר שקצותיה מותכים על המתכת הלוהטת, ואז מקפל את הקציצה וסוגר אותה כמו כיס שבתוכו המון גבינה שהותכה אל תוך הבשר כשהיא חצי נוזלית וחצי פריכה.
את כיס הבשר השמימי הזה ממקם שני כמובן בתוך פיתה, שבה משוכנים גם איולי טרי, שמנת חמוצה, עגבנייה טרייה ומלפפונים חמוצים. ולכל זה הוא מעניק את השם הלא יומרני כלל - ההמבורגר האמריקאי החדש. לפי התגובה של העיתונאי שטעם את הפיתה עם ההמבורגר נראה שמדובר במנה שלא רק נראית מדהים אלא גם נטעמת נהדר, או בקיצור - בפיתה מטריפת דעת, כמו ששני יודע ליצור.
יש שיקראו למנת ההמבורגר הזאת גימיק (גם כאלה שני בהחלט יודע לייצר), ויש שיגידו שמדובר בצורת הכנה חדשה ומסקרנת, שמאפשרת פרספקטיבה אחרת על המאכל הכה מוכר וטעים הזה. אנחנו נבחר באפשרות השנייה. ועכשיו לא נותר לנו אלא לתהות - מה בעצם מונע מפיתת ההמבורגר המטורפת הזאת לנחות גם במזנונים שלנו כאן בישראל? אחרי הכל, אנחנו הקהל המקורי שנטרף על הפיתות של שני, ובהחלט ידועים כאומה חובבת המבורגר. אז קדימה, אנחנו מחכים.