קפה אסיף בקומת הכניסה למרכז קולינרי אסיף הוא מקום מצוין לארוחת צהריים; עם תקרות בגובה 2 קומות, נוף לספרייה, מעדנייה צמודה עם מוצרים שלא בהכרח נמצאים במעדניות תל אביביות רגילות, מטבח פתוח ושולחנות ארוכים, המקום ההומה הזה הוא קצת כמו סוד שמור של העובדים באזור, וכמובן של של מי שמגיעים במיוחד אל מרכז תרבות האוכל הזה.

קפה אסיף בתוך מרכז אסיף לתרבות אוכל בישראל (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
קפה אסיף בתוך מרכז אסיף לתרבות אוכל בישראל | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בימים אלה מוגש במקום תפריט ספיישלים חדש לצהריים שבנה השף החדש של אסיף, עומר שחם, ירושלמי במקור ובוגר לימודי פילוסופיה. מוצאו של שחם (חצי מצרי וחצי פולני) והעיר שבה גדל מורגשים בהרבה אלמנטים בתפריט הזה. במנות הקטנות למשל יש ברוסקטת טלה מפורק (56 שקלים). לרגע אפשר לטעות שמדובר בעוד ברוסקטה, כמו שמוגשת היום כמעט בכל תפריט, אבל כשהמנה מגיעה מגלים מנה מקורית ומצוינת בזכות שילוב מעולה של בשר טלה רך, פול ירוק ויוגורט.

ברוסקטת טלה (צילום: ליו קולט, יחסי ציבור)
ברוסטת טלה - קפה אסיף | צילום: ליו קולט, יחסי ציבור

יש בתפריט הזה גם מנת מז'וז'ין בביצוע טוב מאוד - סרדין מטוגן בפירורי לחם עבים ומתובלים ומוגש כשהוא מונח מעל סלט עגבניות "דודו" (42 שקלים). מנה נוספת שנשמעת פשוטה אבל בפועל מאוד מיוחדת מאגדת בתוכה אספרגוס, אפונה, לאבנה חמצמצה ועדינה ותערובת דואה שהשף מייצר על פי מתכון מצרי אסלי של אבא שלו (58 שקלים).

מז'וז'ין וסלט עגבניות (צילום: ליו קולט, יחסי ציבור)
מז'וז'ין וסלט עגבניות | צילום: ליו קולט, יחסי ציבור

במנות קצת יותר גדולות ומיוחדות בתפריט יש חורשט סבזי מלחי עגל: תבשיל בשר מנחם, רך ועטוף בציר בשרי סמיך שמונח מעל תבשיל ירק ארומטי ואי אפשר להפסיק לאכול ממנו (85 שקלים). לקינוח מוגשות עוגיות מרוקאיות, שהמתכון של העוגיות האלה מגיע מפרויקט "סיר של בית הרחק מהבית" של מרכז אסיף - יוזמה בה מפונים מוזמנים למטבח של אסיף לבשל - והן נדירות בטעמן (12 שקלים). העוגיות האלה מרגשות בטעמן בין אם אתם מבית מרוקאי ובין אם לא.

מנת חורשט סבזי (צילום: ליו קולט, יחסי ציבור)
מנת חורשט סבזי | צילום: ליו קולט, יחסי ציבור

מה שהכי כיף במנות האלה זה שהן שונות מאוד מתפריטים עסקיים של ארוחות צהריים בתל אביב. בכל מנה יש סיפור שמספרים חומרי הגלם ומרכיביה, בין אם זה שמן הזית המעולה מזן ארבקינה של מסיק מגל, מטבוחה שנוצרה בהשראת פרויקט "סיר של בית הרחק מהבית", דואה מהבית של עומר או דבש מכליל. במקביל לתפריט הספיישלים המעולה הזה מוגש בקפה אסיף גם התפריט הרגיל של אסיף עם קלאסיקות שהן אבני היסוד של תרבות האוכל הישראלית: כבד קצוץ (42 שקלים), ורניקי תפוחי אדמה (52 שקלים) וסלט ליטל ג'ם עם הר של גבינת לשם ממחלבת הנוקד, בתיבול עשבים שמגדלים על הגג של הבניין ותאנים (42 שקלים).

אספרגוז אפונה לאבנה ודואה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
אספרגוס, אפונה, לאבנה ודואה | צילום: לין לוי, mako אוכל

תפריט הצהריים מוגש באסיף עד שעה 17:00. והחל מלפני כמה שבועות, בימי חמישי מ-18:00, מקום מארח יקבים שונים ומגיש מנות ביס שמתאימות ליינות המתארחים. כל חמישי יש תפריט נשנושים אחר - זה יכול להיות משהו כמו משה בתיבה - נקניקייה בבצק עלים עם קטשופ ומיונז ליד, רק שכאן מדובר על נקניקייה של ערן ביק ורטבים תוצרת בית (לקינוח אפשר להזמין קרמבו תוצרת בית).

סלט ליטל ג'ים (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סלט ליטל ג'ים | צילום: לין לוי, mako אוכל
השף החדש שך קפה אסיף (צילום: עומר גינזבורג, יחסי ציבור)
שף עומר שחם | צילום: עומר גינזבורג, יחסי ציבור

לפני שהגיע לאסיף, שחם (34) בישל בקבוצה של שף מושיקו גמליאלי ועבד במונא ובר 51, נדד לברלין, עבד ביפו תל אביב, בחלוצים 3, בדגי בטשון וב-ILU, קואופרטיב השפים המדובר. ב-1.10.2023 הוא נכנס לתפקיד חייו כשף של המטבח של רמה בנטף, אבל כולנו יודעים מה קרה כמה ימים אחר כך. באסיף הוא מביא את עצמו בצניעות אבל גם בתעוזה, ומייצר משהו אחר ולא שגרתי שמגוון את תמהיל העסקיות שמציעות מסעדות תל אביב.

קפה אסיף. לילינבלום 28, תל אביב יפו. טלפון: 03-3752727, לא כשר