אתם חייבים להודות שאחד היתרונות הגדולים של החורף הישראלי הוא העובדה שאף פעם לא באמת קר כאן. אז נכון, מדי פעם מתגנב לו איזה יום שדורש כמה שכבות של בגדים, אבל עדיין - משום מה התקופה הקרה היא העונה הכי פחות נוצצת בישראל עבור מרבית הגלידריות, ועם בוא הגשם אין להן ברירה אלא להתחמש במגוון טעמים חדשים שמסחררים כל חובב מתוקים, לצד קינוחי גלידה שונים וחורפיים. אז רגע אחרי שעוד יום חורפי עזב אותנו ופינה את מקומו לשמש, אספנו לכם את כל מה שחדש בז'אנר הכל כך מלוקק ואהוב הזה.

בוזה

הרשת הקטנה שפועלת בצפון הארץ ובתל אביב יצאה מגדרה בחורף הנוכחי כדי לספק לכם טעמים חדשים ויוצאי דופן. בין הטעמים המסקרנים: ערמונים וברנדי; שמנת חמוצה ומשמש; מלון כתום וצ'ילי ירוק; חמאה חומה; גלידה כחולה על בסיס אצת ספירולינה; אגסים ולבנה; וגלידת לוונדר דבש. אגב, זה לא נגמר שם, הנה עוד כמה חידושים של בוזה בשיתוף הקונדיטורית מיכל בוטון לחודשים הקרים של השנה: שלגונים חדשים כמו גלידת וניל מצופה בגביע שוקולד מלוח שמצופה בשוקולד מריר; קינוחים חדשים בשילוב גלידה כמו טאוור רקורדס - מגדל תקליטים (גביעי גלידה בצורת עיגולים) וביניהם גלידה ורטבים; ושטרויזל תפוחים - תפוחים מקורמלים חמים, שטרויזל חמאה, גלידת וניל ורוטב. ויש אפילו מארז להכנת קינוחי גלידה ביתיים שכולל קראמבל קקאו או שטרויזל חמאה; תקליטים (איתם מייצרים קינוחי שכבות שביניהם גלידה בטעמים לבחירתכם), ורטבים שנעשים במקום בטעמי פיסטוק, חלווה תבלינים, וחלב שרוף.

לפרטים

בוזה גלידה חורף (צילום: אורית פניני, יחסי ציבור)
המון חידושים לחורף. בוזה | צילום: אורית פניני, יחסי ציבור

פעם שלישית - בית מלאכה לגלידה

הגלידרייה הנהדרת הזאת מציעה לקראת החורף עוגות גלידה עם טעמי חורף, קרמבו בטעמים מיוחדים, וכמובן טעמי גלידה שמאופיינים בתבלינים חמים ואפילו גלידת גוגל מוגל עם לימון, ברנדי ודבש. בין הטעמים הנוספים: גלידת ג'ינג'ר ותבלינים; סורבה הדרים בטעמי ליים, תפוז, אשכולית וקלמנטינה; סורבה שוקולד ותות; וטעם קפה ואייריש קרים. בין עוגות הגלידה: עוגת מוס ערמונים וסורבה אגס; עוגת גלידה וסורבה של תותים על בסיס סבלה פיסטוק; ועוגת שוקולד לבן פרפה תפוז וקרמל. בין הקרמבואים: קרמבו במילוי קלאסי של וניל ובציפוי נוגט וקרמבו במילוי טעמי פירות כמו תות, פטל או פסיפלורה.

פעם שלישית - בית מלאכה לגלידה. ניסים אלוני 10, מתחם G, תל אביב (מוגש גם בסניפי Buy the Way בשדרות מנחם בגין בכפר סבא ובצומת רעננה; במעדניית צוק; בביסטרו בראון במתחם G בתל אביב, ובמעדניית ביתנ'ס בביתן אהרון). 052-3392552

גלידה פעם שלישית חורף  (צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור)
ויש גם קרמבואים. פעם שלישית | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור

הג'לטריה

הגלידריה המושחתת שממוקמות באזורי ח"ן בתל אביב החליטה לצאת עם סדרת טעמי חורף בסגנון בולוניה שבאיטליה. בין הטעמים החדשים: ריקוטה קראמבל לימון; ריזו גלי (אורז קינמון); קרם ורדים ופיסטוק; שומשום וסילאן; סורבה לימון ותימין; וגלידת עם אגוזי מלך. כמו כן, הם מציעים כאן גם מגוון קינוחים על בסיס גלידות, והשוס האמיתי הוא האפשרות להזמין את התענוג הזה הביתה.  

ג'לטריה. אורי צבי גרינברג 25, אזורי חן, תל אביב. 03-6703626

הגלידריה - ג'לטריה (צילום:  אנטולי מיכאלו)
אפשר גם במשלוח. ג'לטריה | צילום: אנטולי מיכאלו

ארטה

עוד אחת מהגלידריות החביבות עלינו מציעה גם בחורף הקרוב את הטעמים האיטלקיים והנהדרים שמאפיינים אותה והולכים איתה כל השנה. לכבוד העונה הקרה תמצאו כאן חידושים מפתים כמו גלידת ערמונים חורפית במיוחד; סורבה תמרהינדי; טעם גלידה מיוחד לחורף בחסות השף ניר צוק של שמן זית, מרווה ועגבניות שרי מקורמלות; ולמושחתים מביניכם: וופל בלגי תוצרת המקום, ללא גלוטן, עליו תוכלו להוסיף כמה גלידה שתרצו.

ארטה. נחלת בנימין 11, תל אביב. 055-8954868

גלידת רוגלך, אייסברג (צילום: יח"צ אייסברג)
שילוב מהסרטים. גלידת רוגעלך | צילום: יח"צ אייסברג

אייסברג

גלידריית אייסברג הצליחה להסעיר את נפשנו בחורף הנוכחי עם שילוב יוצא דופן באמת בין שני סמלי ענק: גלידה ורוגלך - אחד המאפים החביבים ביותר על הישראלים. אייסברג החליטו לשלב בין השניים בגלידה חדשה לחורף; גלידת שמנת קלאסית עם פיסות פריכות של רוגלך מבצק שמרים במילוי של שוקולד מריר וקקאו. מי שבכל זאת לא רוצה לצאת את גבולות השמרנות יוכל ליהנות כאן מטעם חורפי קלאסי של תותים ושמנת.

לפרטים

גלידת ולרונה תשבי  (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
שיתוף פעולה מושלם לחובבי השוקולד. ולרונה ביקב תשבי | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

יקב תשבי

אחד הדברים שהולכים הכי טוב עם גלידה הוא כמובן שוקולד. ביקב תשבי החליטו לנצל את אחד השוקולדים הטובים יותר, ולרונה, ולהכין ממנו גלידות חורפיות בטעמים מושחתים ועמוקים במיוחד. בין האפשרויות: גלידת אופליס עם שוקולד לבן בניחוח וניל וחלב; גלידת קארייב קוואר דה גוואנחה משני סוגי שוקולד (מריר עם מוצקי קקאו מפולים מהאיים הקאריביים ורכז שוקולד עם 70 אחוזי מוצקי קקאו). למעוניינים להימנע מהשוקולד ישנה גם גלידת פרלינה פקאן עם פקאן קלוי וקרמל.

מסעדת תשבי במתחם היקב. מתחם תשבי כביש 652, בין זכרון לבנימינה | מסעדת תשבי ברחוב המייסדים 33, זכרון יעקב. 04-6288195

קפה טילון, לנדוור (צילום: בועז לביא, יחסי ציבור)
גלידה, גרסת חורף. לנדוור | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

וגם: לנדוור

על גביעי הגלידה במילוי משקאות חמים מבית רשת לנדוור  כבר סיפרנו לכם בעבר, אבל אין באמת דרך להתעלם מהם. רשת בתי הקפה החליטה לייבא את המגמה המבורכת של שילוב בין גביעי גלידה למשקאות קפה ומציעה את הקפה טילון שכשמו כן הוא: וופל טילון פריך מצופה בשוקולד ולתוכו נמזג הקפוצ'ינו החם שלאחר מכן מקבל חיזוק מתוק בדמות קצפת, מרשמלו וסירופ שוקולד. הקפה נלגם, השוקולד נמס, ואז מכרסמים את הגביע שספג לתוכו את הטעמים של הקפה והשוקולד גם יחד. המשקה יוצע בסניפי הרשת לכל אורך החורף (החל מה-1.1) בגרסה למבוגרים (עם הקפה) ולילדים (עם שוקו ווניל). חווית אכילת הגלידה רק בגרסה חמימה וחורפית יותר.

לפרטים