תחרות אכילת פיצה במסעדת פיאנו פיאנו, יקנעם
במסעדת פיאנו פיאנו בקניון G-6 יקנעם יקיימו ביום שלישי הקרוב, 29.8, תחרות אכילת פיצה שבסופה יכתירו את מלך הפיצה של האזור. שף הסניף, אופיר דדי, בנה אתגר שבמהלכו יצטרכו המתמודדים לאכול שתי פיצות משפחתיות ולשתות חצי ליטר בירה או קולה ב-20 דקות. שלושת המקומות הראשונים יזכו בפרסים, ומי שלא יצליח לסיים את האתגר בזמן הקצוב ייאלץ לשלם 109 שקלים (אבל יוכל לארוז את מה שיישאר). יש להירשם מראש.
פיאנו פיאנו. קניון G-6 יקנעם. 04-9121912
תפריט חדש במסעדת טרטוריה ונציאנה, חיפה
ארבעה חודשים אחרי פתיחתה מסעדת טרטוריה ונציאנה מרעננת את התפריט עם מנות חדשות, וביניהן: ברוסקטה - פוקצ'ה תוצרת עצמית עם עגבניות, שום, שמן זית, בלסמיקו ובזיליקום (29 שקלים); סלמוני אל פורנו - סלמון אפוי בתנור, עם זיתים, צלפים, שמן זית, עגבניות שרי וליים, לצד תפוח אדמה אפוי (83 שקלים); ופליתו די סקורפאנו - פילה בס מבושל ברוטב יין לבן, אספרגוס, עגבניות יבשות ושמנת, מוגש לצד ניוקי (76 שקלים). לעיקריות בשר נוספו בין השאר: סקאלופיני די ויטילו - מדליון פילה עגל ברוטב יין אדום ופטריות, מוגש לצד ניוקי (98 שקלים); ואינוולטיני די פולו – רולדת עוף ממולאת ראגו כבש, ברוטב יין לבן, עגבניות וזיתים, מוגשת לצד פולנטה (83 שקלים).
טרטוריה ונציאנה. שער פלמר 2 חיפה. 04-999018
משאיות אוכל ביתי באשדוד, בת ים וראשון לציון
במסגרת פסטיבל "לא לדאוגוסט" של משרד התרבות והספורט יתמקמו בכמה ערים משאיות אוכל שיציעו תבשילים ביתיים בסגנון מרוקאי במחירים סמליים, לצד הסיפורים האישיים של הבשלניות ושל תבשיליהן. האוטו-אוכל יגיע ביום שלישי, 29.8, לאירוע שייערך בגן המייסדים ברחובות; ביום רביעי יגיע אוטו-אוכל אחד לאירוע שייערך ברובע י"א באשדוד, ואוטו-אוכל שני לאירוע שייערך ברחוב סטרומה ברמת יוסף בבת ים; ובחמישי יגיע לאירוע שייערך בגן בעברית בראשון לציון. כל האירועים יתקיימו ב-23:00-18:00.
מסעדת טאבון פאטמה משיקה תפריט טבעוני וצמחוני, זרזיר
מסעדת טאבון פאטמה, שמוכרת בזכות העוף האפוי באדמה שלה, משיקה תפריט לטבעונים וצמחונים שכולל מנות מהמטבח הבדואי כמו כרוב וחציל ממולא, תבשיל שולבטה, במיה, לוביה, מקלובה, מג'דרה ועלי גפן ממולאים.
טאבון פאטמה. בכניסה לזרזיר. 050-949496
ארוחות בוקר חדשות על בסיס פיצה בללה, עמק יזרעאל
לתפריט של מסעדת ללה נוספו שלוש ארוחות בוקר מהמטבח של ל-פיצה, הפיצרייה של המסעדה. כל ארוחה כוללת סלט אישי, שני משקאות לבחירה ואחת משלוש אפשריות לבחירה של פיצה בוקר: פיצה בוקר ירוקה (רוטב תרד שמנת, ריקוטה ופטריות עם שתי ביצים מעל), פיצה בוקר לבנה (רוטב שמנת פטריות, שמן כמהין ושתי ביצים מעל) ופיצה שקשוקה (שקשוקה על הפיצה). מחיר הארוחות 67 שקלים.
ללה. צומת כפר ברוך, עמק יזרעאל
תפריט שכולו מלפפונים במסעדת בראון, תל אביב
לאורך כל החודש הקרוב יוגש במסעדת בראון תפריט מבוסס מלפפונים, לצד התפריט הרגיל של המסעדה. בין המנות בתפריט: ברבוניות בטמפורה - מוגש עם סלט קוביות מלפפונים, בצל, שמיר, תפוח עץ ברוטב צזיקי עם פלח לימון בצד (74 שקלים); קלמרי סגול על הפלנצ'ה עם מלח ים, פרוסות מלפפונים, נקטרינות ויוגורט כבשים, פרוסות צנוניות, בצל סגול, עלי כוסברה, ארוגולה ובוטנים שבורים קלויים (66 שקלים); ופילה לוקוס אפוי בתנור אבן עם לימונים, חמאה, עשבי תיבול ויין לבן, מוגש עם סלט מלפפונים, תרד, פרוסות לימון וצ'ילי (135 שקלים).
בראון. ניסים אלוני 10, מתחם G, תל אביב. 03-5444024
תפריט קוקטיילים חדש ובופה ארוחת בוקר במסעדת קופינאס, צור משה
מסעדת קופינאס משיקה תפריט קוקטיילים חדש וקיצי. בין הקוקטיילים: קוסומוליצי - וודקה, מונין ליצי, מונין למון גראס חמוציות וליים; סנגרייה - יין אדום, וויסקי, תרכיז תפוחים, מיץ תפוזים, ליים, תפוחים טריים ומקל קנמון; וקמפרי פאשן - קמפרי, ערק, פסיפלורה, אשכולית אדומה וליים. כמו כן, לארוחות הבוקר של המסעדה מצטרפת ארוחת בופה הכוללת שתייה קלה וחמה (67 שקלים עם ביצים לבחירה, 59 שקלים ללא ביצים).
קופינאס. השיבולים 3, צור משה. 09-7722672
ערב יווני במסעדת אברטו, גדרה
מסעדת אברטו של שף אסף שטרן תקיים ב-28 בחודש ערב נוסף על טהרת המטבח היווני. בין המנות בתפריט: פיתה יוונית בליווי מבחר מזטים - סלט חומוס, טחינה, יוגורט, זיתי טאסוס, שרי ופטה, לאבנה וחצילים ואיקרה, (45 שקלים); סופלקי - בשר טלה ועוף מפורק, סלט של גריל, עשבים, טחינה ועמבה, תערובת חמוצים על פרנה (97 שקלים); והסיגרים של פרוקופיוס - סיגרים ממולאים בעלי תרד, ריקוטה, רוטב צזיקי וסלט שוק וטחינה גולמית (59 שקלים).
אברטו. שכביץ 5, גדרה. 08-6680066
מיטלס מאנדיי במסעדת מי קאסה, הרצליה
שף מסעדת מי קאסה מהרצליה פיתוח, ניר שניטמן, בן ונכד למשפחת מסעדנים ארגנטינאים, עבר לאחרונה מהפך גדול בחייו האישיים ומקרניבור הפך לטבעוני מושבע - ועכשיו משיק גם תפריט טבעוני בימי שני במסעדה. התפריט כולל: "קלמרי" מפטריות מושרות באצות דאשי (47 שקלים), קבב סייטן על סופר סלט עשבים (58 שקלים), המבורגר קינואה עדשים (46 שקלים) וגם סלט אטריות שחורות (41 שקלים), פאייה טבעונית (72 שקלים) טאקו שעועית שחורה עם תירס פרואני, פלפלים מעושנים ומולה מקסיקנית (52 שקלים), וגם מבחר קינוחים בהם טפיוקה ופרפה חלווה (36 שקלים).
מי קאסה. משכית 22, הרצליה פיתוח. 09-9588215
תפריט עסקיות חדש בפיצה פורטו, איירפורט סיטי
המסעדה האיטלקית פיצה פורטו משיקה תפריט עסקיות הכולל מנה ראשונה ומנה עיקרית ב-54 או 64 שקלים. בין המנות הראשונות לבחירה: סלט ירוק, ארנצ'יני רוטב עגבניות, טורטליני חציל שרוף ורוטב עגבניות חריף, סלט קפרזה ואנטיפסטי. בין המנות בעסקיות 54 שקלים: ספגטי אלי אוליו עם שמן זית, שום קונפי, פטרוזיליה, יין לבן, פרמזן, חמאה, צ'ילי ופירורי לחם קלויים; פניני מלנזנה עם חציל, עגבנייה, מוצרלה, בזיליקום, רוקט וממרח שום קונפי (יש אפשרות לטבעוני); ופיצה ביאנקה עם תערובת גבינות פורטו, קרם פרש, עגבניות מעושנות, בצל מקורמל, נענע, פטרוזיליה וריקוטה סלטה. בין המנות בעסקיות 64 שקלים: פטוצ'יני פטריות שמנת עם עשבי תבלין, צ'ילי ופירורי לחם; לזניה תרד וגבינות על מצע של רוטב עגבניות; ופיצה פסטו עם בזיליקום, ארטישוק, עגבניות שרי טריות, רוקט ובלסמי.
פיצה פורטו. גולן 2, איירפורט סיטי. 03-8000888
תפריט עסקיות חדש במסעדת ברנז'ה, תל אביב
מסעדת ברנז'ה משיקה תפריט עסקיות הכולל מנת לחם הבית ושלושה טאפאס (לבחירה מ-14) במחיר המנה העיקרית. בין הטאפאס: סלט בורגול ועשבים, קרוקטס גבינה וירקות, סלט צ'וריסו ושעועית, סביצ'ה דג ים (בתוספת 7 שקלים) וטרטר שרימפס (בתוספת 10 שקלים ועוד). בין המנות העיקריות: סלט ניסואז עם טונה בכבישה קרה ואיולי פיקנטי (69 שקלים); פילה בורי עם ירקות גריל (78 שקלים); פסטה פירות ים (98 שקלים); ונתח קצבים ביין אדום וציר בקר עם תוספת לבחירה (95 שקלים).
ברנז'ה. דוד אלעזר 15, בית 11, מתחם שרונה, תל אביב. 03-6562626
תפריט קוקטיילים חדש במסעדה פאסטל, תל אביב
מסעדת פאסטל משיקה תפריט קוקטיילים חדש. בין הקוקטיילים החדשים: Arab Nights - פסטיס, משמש, אשכולית וזרעי בזיליקום (48 שקלים), Uppermelon - אבטיח, בזילקום, מרטיני ביטר וודקה גרייגוס (49 שקלים); ו-White Wedding - סורבה קוקוס, בקרדי לבן, מחית מנגו ומי ורדים (52 שקלים).
פאסטל. שד׳ שאול המלך 27, מתחם האופרה ומוזיאון תל אביב, תל אביב. 03-6447441
ג'וני היל, מסעדת טאפאס חדשה בתל אביב
אחרי חודשים ארוכים שבהם עמד שומם המבנה שבו שכנה מסעדת טאפאס אחד העם של השף יונתן רושפלד, בימים אלה נפתחת במקומה מסעדת ג'וני היל, גם היא על טהרת הטאפאס. בין המנות במסעדה החדשה: פוקה טונה עם אננס, חלב קוקוס ורוטב פונזו (37 שקלים); אנשובי פריך על מצע רוטב איולי חלפניו ווסאבי ליים (33 שקלים); וטוסטאדה שייטל בליווי גוואקמולי ואיולי שום (39 שקלים).
ג'וני היל. אחד העם 27, תל אביב. 03-5666966
תפריט עסקיות חדש במסדת אירזומי, ראשון לציון
מסעדת אירזומי בראשון לציון משיקה תפריט עסקיות חדש, שיוגש בימי ראשון-חמישי בשעות 12:00-17:00. בעסקית 65 שקלים יוגש סלט עלים תאילנדי קטן, ומנה עיקרית מתוך אפשרויות כמו: אורז מוקפץ ברוטב סויה עם עגבניות שרי, בצל, גזר, ברוקולי וביצת עין; ופאד לואם - ירקות העונה מוקפצים עם רוטב הויסטר צמחוני ושמן שומשום, עם אורז מאודה. העסקית 73 שקלים תכלול מנה ראשונה לבחירה (מרק תירס, סלט עלים תאילנדי קטן, סלט פאפיה ירוקה ועוד) ומנה עיקריות: טום יאם קונג עוף עם עשבי תיבול תאילנדיים, קפיר ליים, למון גראס, גלנגל, מיץ לימון, צ'ילי וחלב קוקוס, עם אורז מאודה; פאד סיאייו עוף, טופו או בקר ועוד.
אירזומי. יס פלאנט, ראשון לציון. 03-6746796