החודשים האחרונים מעידים שהאוכל היפני חוזר לככב בישראל, ובגדול. לראיה מקומות שנפתחו כאן לאחרונה כמו אובן קובן, ג'פניקה ברחוב הארבעה, TYO סושי ואפילו סושייה טבעונית מתהווה למאסטר האוכל היפני בועז צאירי. בימים אלה נפתחת שגרירה נוספת לארץ השמש העולה, הפעם ברחוב לילנבלום בתל אביב. סאקאי (Sakai), מסעדת סאקה וסושי חדשה, נפתחה להרצה בסוף השבוע האחרון. הקונספט של המקום נבנה סביב משקה הסאקה - אלכוהול יפני מסורתי שעשוי מאורז, והישראלים טרם זכו להכיר לעומק עד עתה.
עוד מקומות טעימים בפייסבוק שלנו
"סאקה בר, או ביפנית איזקייה, זה מקום של אלכוהול לצד אוכל טוב", מספר הבעלים גלב אולייניק. "מדובר במקום קטן בסך הכל, שבאים אליו כדי לאכול טוב ולשתות - וזה מה שרציתי ליצור. הסאקה עצמו הוא משקה מעניין ועשיר בדיוק כמו היין. אנחנו כרגע מציעים את כל סוגי הסאקה שיש לספקים בישראל, שזה 24 סוגים שונים, וישנם סוגי סאקה נוספים שנמצאים בדרך לארץ וניתן יהיה לטעום אצלנו בקרוב".
נכון לעכשיו תוכלו למצוא בסאקאי מגוון משקאות שנע בין סאקה תוסס ומתוק, דרך סאקה עכור ועד סאקה יבש, צלול ועשיר בטעמים. גם תפריט הקוקטיילים במקום מורכב כולו על בסיס סאקה - כך למשל קוקטייל ובו מרטיני, סאקה וסירופ סקאי על בסיס מרקחת אננס, ציפורן ואניס עם סאקה; קוקטייל ובו צ'ויה שזיפים, ארק עם נענע וסאקה ועוד.
עוד באוכל טוב:
לצד מגוון המשקאות מציעים במסעדה גם תפריט רחב ששם דגש על הסושי אך כולל גם מאכלים יפניים נוספים שמשתלבים היטב עם שתיית אלכוהול. בין השאר תוכלו לזלול שם כדורי פנקייק יפניים במילוי פירות ים (35 שקלים), גיוזה במילוי עוף (27 שקלים), קוביות חציל ברוטב מיסו (26 שקלים), סשימי מוסר ים (35 שקלים), רול ספיידרמן עם שרימפס ובטטה בטמפורה, שיטאקי, אבוקדו, מלפפון ובוניטו (42 שקלים), רול קליפורניקיישן עם שרימפס טמפורה, אבוקדו, טוביקו וקאני צהוב (45 שקלים), רול עם טמגו, ספייסי טונה, מלפפון עטוף בסלמון צרוב, צ'ילי, בצל ירוק וטוגורשי ברוטב צ'ילי (45 שקלים) ועוד.
המסעדה מונה כ-40 מקומות ישיבה ועדיין אינה פועלת במתכונת מלאה.
Sakai סאקה וסושי בר, לילנבלום 20, תל אביב, טלפון: 036700325, שעות פעילות: א'-ש' 18:00- 00:00 (בהמשך תיפתח המסעדה גם בשעות הצהריים).