את המתחם החדש, פנטסטיק (FANTASTIC), שנפתח השבוע בתל אביב, ניתן להגדיר כפרויקט שאפתני במיוחד. מדובר במקום שכל מהותו היא ליצור חוויה צבעונית ואסקפיסטית בכל היבט: מהעיצוב, דרך כלי ההגשה ועד לתלבושות המלצרים, שכוללות כפיות או מזלגות במקום כפתורים בג'קט וזנב שועל ארוך שנגרר מאחורי כל איש שירות.
פנטסטיק, שיצרו אריאל לייזגולד ואבירן אבידן, פועלת באווירת פורים בכל יום, לא משנה מתי. מי שכבר מכיר את הפרויקטים של אריאל לייזגולד, יודע שלמיקסולוג המוקפד יש עין חדה לפרטים, והאלמנטים הבולטים בכל המקומות שלו הם העיצוב הייחודי לצד הגשת קוקטיילים מורכבים. הפעם הוא הלך הכי רחוק שאפשר, עם מבחר חללים מופרעים במיוחד: שירותים שמעוצבים באריחי קרמיקה ורודים עם כדור דיסקו ענקי ופסקול אייטיזי שחוזר על עצמו; חדר עישון בצורת צינוק; ובר גורם לך להרגיש כמו ניצב בסרט אנגלי תקופתי.
פנטסטיק נפתח בתוך מלון פורט אנד בלו (Port & Blue) בצפון תל אביב ולייזגולד שוקד על הפרטים והעיצוב בו למעלה משנתיים. המסע למסעדה מתחיל כבר בחלל הלובי של המלון, שמוביל לבר יפהפה. אל חלל המסעדה מוביל מסדרון ארוך, מנותק מהחוץ באמצעות ווילון עבה ומלא במראות מכל צדדיו, וברקע מתנגן פסקול פעמונים רם. היציאה מהמסדרון מובילה לחלל רחב בהשראת חממה או גן אנגלי יפהפה בו פועלת המסעדה עצמה.
אחרי שמצליחים להתגבר על המוטיבים העיצוביים כמו מזרקה בדמות ילד משתין, שבמקום מים זורם בה ג'ין, וארנב ענקי סטייל עליסה בארץ הפלאות שיושב כאן על אחת מספות האירוח - אפשר להתחיל להתייחס למה שלשמו התכנסנו כאן מלכתחילה - האוכל והשתייה. על תפריט האוכל של פנטסטיק אחראית השפית המוכשרת עידית פדידה, שבנתה כאן תפריט שמתבסס על המטבח האירופאי, בדגש על מטבחים כמו המטבח הצרפתי, הרוסי והאנגלי, אבל בגרסאות קלילות וחדשניות יותר (בכל זאת, אנחנו בישראל).
כמו התפאורה, גם האוכל כאן מעוצב היטב, כולל מבחר רחב של צבעים ומרקמים ומוגש בצורה מחדשת ומקורית. בין המנות שמציעה פדידה בתפריט כאן: טרטר בקר שמוגש כשכל רכיביו מופרדים כפלטת צבעים ומעורבב מול הסועד עם איולי וורסטרשייר, טבסקו, חלמון, שאלוט כבוש, ופירורי עשבים (58 שקלים); סקאלופ צרוב עם קרם אפונה ובזיליקום, שום קונפי, קולרבי וחמאה חומה (64 שקלים); פסטת קזרצ'ה עם מוסר, מולים כבושים, שום קונפי, עשבים ופירורי לחם (84 שקלים); תמנון פריך בגלייז של כרוב סגול, שעועית לבנה, תפוחי אדמה ואורוגולה (82 שקלים); והמבורגר שמוגש בגרסת ביף וולינגטון, כשהוא עטוף בבצק עלים פריך עם חזה אווז מעושן, ריבת עגבניות, קולסלאו חסה וחלת בצל (74 שקלים).
תפריט הקוקטיילים מושקע לא פחות מתפריט האוכל: כל קוקטייל מגיע עם כוס שמותאמת לו במיוחד. בין היתר תמצאו כאן משקאות כמו נגרוני לבן - גרסא שקופה של נגרוני עם ורמוט ביאנקו, ג'ין ישראלי, תה אננס קוקוס ופפאיה על סורבה אשכולית אדומה (56 שקלים); Paparazzi fizz - תזקיק דבש, ליקר פרחים, אפרסק טרי, תה פופקורן ואורז וסודת תה יסמין (56 שקלים); או קוקטייל polish roots עם זוברובקה בהשריית פטריית כפור, תה ירוק אומשי, ליים, ושמן אגוזי לוז (64 שקלים).
תפריט קוקטיילים אפילו יותר מרחיק לכת מוגש בבר הפנימי של פנטסטיק, כאן יצר לייזגולד קוקטיילים שחלקם מבוססים על פרחים, אבקות, ואפילו חרקים מיובשים לאמיצים. בין היתר יוצעו כאן למשל משקה A walk in the park - וויסקי מתובל בזעפרן , דונג דבורים ,עלי רוקט, מיץ לימון וליקר קלנדולה ביתי (58 שקלים), Day of Ants - ג'ין מתובל בנמלים שחורות, סודה אלוורה אדומה, אפרול מתובל בטונקה ותערובת פירות עונתיים (58 שקלים), Forbidden Batida - משקה קשאסה, ליים, בננה, גויאבה, בירת סטאוט מצומצמת, חלב מרוכז, ממרח לוטוס וליקר צ'ילי (56 שקלים).
מלבד הקוקטיילים יוצעו בבר גם מנות שונות וקטנות יותר מאלה שבמסעדה, שנועדו ללוות את המשקאות, כמו מח עצם מקורמל בדמי גלאס עשבים ולחם קלוי (34 שקלים); סליידר פיש אנד צ'יפס עם איולי לימון ואפונה, עשבים, חמוצים וצ'יפס כמובן (58 שקלים); וחזה עוף צלוי על העצם בגלייז תה ודבש, פולנטה פריכה וירקות צלויים (68 שקלים).
כרגע המקום נמצא בהרצה והוא פתוח בשעות הערב בלבד. בהמשך הוא עתיד להרחיב את שעות הפעילות, ובסופי שבוע להציע גם תפריט בראנץ' צבעוני במיוחד. לטעמנו, מדובר באחד מהפרויקטים השאפתניים והמרשימים יותר שראינו בארץ בשנים האחרונות, ולמרות שאנחנו בטוחים שנשמע דעות לכאן ולכאן, בדבר אחד אין לנו כל צל של ספק: המקום הזה עתיד להשתלט על הרשתות החברתיות שלכם בחודשים הקרובים, ולהפוך במהירות לאחד המדוברים ביותר בארץ.
פנטסטיק. צידון 1 תל אביב. 03-5164700. לא כשר