בימים הספורים שנותרו לנו לפני מרתון הגבינות ומוצרי החלב הידוע גם בתור חג הביכורים - שבועות, חשבנו שמעט אסקפיזם מכל הלקטוז הזה יהיה יבוא טוב, ואין דרך טובה יותר לעשות זאת ממסעדת בשרים חדשה ומסקרנת שנפתחת בימים אלה ברחוב לילנבלום בתל אביב.
המקום, שנושא את השם כרמן, נפתח על ידי קבוצת בעלים שעלו ארצה מטולוז שבצרפת, ושואפים להביא לישראל את טעמיה של דרום צרפת, דרך המטבח הספרדי ועד להשפעות המטבח של מדינות המגרב מהם הגיעו עולים רבים לאזור.
כרמן היא מסעדה כשרה שתתמקד בבשרים, בדגש על מנות שיוצאות מתנור ג'וספר מרשים. בין המנות כאן ניתן למצוא אפשרויות מקוריות כמו טחול ממולא בכבד עוף, עשבי תיבול ואריסה (57 שקלים); שקדי עגל בגריל ברוטב פירות אדומים (48 שקלים), רביולי במילוי לחי בקר (54 שקלים), מוחאמה של טונה חצי מיובשת במלח, שקדים,בצל, ושמן זית (52 שקלים) או אספרגוס בגריל עם רוטב רומסקו ופרוסות חזה ברווז כבוש במלח גס (54 שקלים).
בין המנות העיקריות ניתן למצוא למשל את הקסולה של מוריס עם שעועית לבנה, נקניקיה בסגנון טולוז וקונפי אווז (149 שקלים), נתח קצבים עם קרם חצילים ורוטב עוף כהה (129 שקלים), או המבורגר רוסיני בגריל עם פרוסת כבד אווז ורוטב יין (119 שקלים) ונתחים כמו סינטה בקר במשקל 300 גרם (180 שקלים), סטייק אנטריקוט במשקל 300 גרם (225 שקלים), צלעות טלה (56 שקלים למאה גרם) או אסאדו (42 שקלים למאה גרם).
לצד המנות מוצעות כאן תוספות קלאסיות כמו צ'יפס בטטה, סלט ירוק או ירקות בגריל, ורטבים שמלווים את הבשר כמו חרדל טרגון, צ'ימיצ'ורי, או רוטב יין אדום (22 שקלים לרטבים ו-25 שקלים לתוספות). על מכשול הקינוחים הכשרים ינסו להתגבר כאן עם אפשרויות כדוגמת מוס שוקולד ולרונה עם קראמבל שקדים וקקאו מיסו קרמל (52 שקלים), קרם ברולה עם קוקוס ופסיפלורה (46 שקלים) או פאי פקאן (48 שקלים).
כרמן היא המסעדה השנייה של קבוצת הבעלים, שהקימו לא מזמן גם את בית הקפה - מסעדה החלבי הכשר רנדוו. הם חוברים כעת ללא מעט מסעדות כשרות נוספות שמתחילות למלא את תל אביב אחרי שנים של מחסור בתחום, כמו מסעדת מלכה הכשרה החדשה והמדוברת של השף אייל שני.
כרמן. לילינבלום 24, תל אביב. 03-933-8381. כשר