בין החפירות שהשחיתו את שדרות וושינגטון בפלורנטין נמצאת פנינה קטנה ומטריפה שכל אוהבי השוקולד, ובמיוחד אלה שיודעים להעריך קקאו איכותי ולא רוצים לצרוך סוכר מעובד, יתאהבו בה. קוקו היא חנות השוקולדים הקטנה של הדס רז גלבוע, שבה מוכרים וגם מכינים פרלינים מקקאו הולנדי שתכף נגיע אליהם, אבל גם משקה אייס קוקו משגע שלא טעמנו כמוהו בחיים.

אייס קוקו הוא משקה אינדיאני טקסי בגרסת ברד, מחירו 25 שקלים לכוס והוא עשוי מקקאו פרואני אורגני שלא עבר קלייה, אבקת מאקה אורגנית, סוכר קוקוס וקרם קוקוס, וגם נגיעה של צ'ילי שמוסיפה הפתעה בלגימה הראשונה ואז הופכת אותו לממכר באופן סופי. מה שאין בו זה סוכר מעובד, מוצרי חלב (או מרכיבים אחרים מהחי) או גלוטן. והתוצאה? משקה קפוא שמצליח להיות גם סמיך וקרמי, ואחרי שהוא קצת נמס הופך לקרם קקאו קר מושלם שמשאיר שובל של טעמים בפה, אבל באופן הכי לא מכביד שיש. והבונוס הגדול: תחושת אופוריה קלה שמשתחררת בזכות השילוב המדהים בין תבלינים לקקאו סופר איכותי.

View this post on Instagram

A post shared by Lin Levy (@the_best_food_in_israel)

את משקה הקקאו הטקסי הזה אפשר לקנות כאן גם בגרסה חמה (20 שקלים לכוס), אז הוא מגיע בכוס קרמיקה יפה ועם אפטר טייסט קצת יותר חרפרף בגרון. אפשר גם לקנות את התערובת להכנת המשקה הזה בבית. לא משנה באיזו דרך תבחרו להכיר אותו, הוא יפתח לכם את כל הצ'קרות וייתן לכם בוסט נדיר וטוב של חיוביות.

הרוצים לחוות את השילוב בין תבלינים לקקאו איכותי יוכלו לעשות את זה גם בצורת שוקולד, וליתר דיוק פרלין עגול מצופה בקקאו פרואני (8 שקלים ליחידה). חוץ ממנו רז גלבוע מכינה כאן גם פרלינים מרובעים על בסיס גנאש או על בסיס חמאות אגוזים, שמכילים סוכר פאנלה מקנה סוכר סחוט ומיובש, ללא גלוטן, וכולם טבעוניים ופרווה. בין המילויים: טחינה (אחד השילובים המדהימים מתברר), בלגי קלאסי, צ'ילי, פיסטוק ומי זהר, שמחבר את השוקולד להייפ הטרנדי, אגוזי לוז, מלח ים, חמאת בוטנים (אחד הטובים), מלח הימלאיה (שילוב מדהים), דובדבני אמרנה וקפה איטלקי (חובה לכל אוהבי הקפה). השילובים האלה עובדים כל כך טוב שברגע הטעימה העיניים פשוט נעצמות מאליהן (110 שקלים למארז של 10 פרלינים).

אייס קוקו  (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הגרסה החמה | צילום: לין לוי, mako אוכל
פרלינים בקוקו. הכל בלי סוכר לבן, ללא גלוטן וטבעוני (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פרלינים בקוקו. הכל בלי סוכר לבן, ללא גלוטן וטבעוני | צילום: לין לוי, mako אוכל

עוד מוצר שיש בקוקו ולא פגשנו בשום מקום אחר הוא עוגת פאדג' עשירה שאפשר לקנות במארז טעימות - שזו בעצם קופסת פרלינים מרובעת שלתוכה אפשר להכניס שש פרוסות משולשות של עוגה, וככה לנסות את כל הטעמים. הפאדג' של הדס מכיל קקאו הולנדי, סוכר קוקוס אורגני, חמאת קקאו וקרם קוקוס - הכל מומס יחד ואז עובר תהליך של אימולסיה שיוצר מרקם חד פעמי. הוא מגיע עם קראסט בוטנים מלוחים, עם ציפוי קקאו (דאבל שוקולד) ודובדבני אמרנה או עם מלח ים וגם הוא, כמו הפרלינים, פרווה, טבעוני ונטול גלוטן. מארז טעימות כזה, של שש פרוסות, עולה 130 שקלים. אפשר גם להזמין עוגת פאדג' עגולה שלמה (159-179 שקלים לעוגה בקוטר 20 ס"מ), ובכנות מדובר באחד מקינוחי השוקולד המסעירים שטעמתי. מומלץ לאכול אותו בטמפרטורת החדר, כדי ליהנות מהרכות, אבל אפשר גם ישר מהמקרר, אז המרקם של השוקולד דחוס יותר והטעמים יותר מעודנים. 

עוגת פאדג' - קופסת טעימות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
עוגת פאדג' - קופסת טעימות | צילום: לין לוי, mako אוכל

עוד אפשר לקנות בחנות של רז גלבוע אבקת קקאו הולנדי במשקל וטבלאות שוקולד, ואפשר להזמין את הכל - כולל מארזי מתנה - בוולט, אבל כאמור, אם אתם אוהבים שוקולד איכותי של מביני עניין, הפאדג' ומשקה הקקאו הטקסי הם סיבה ראויה להפוך את החנות הקטנה למוקד עלייה לרגל.

שעות פעילות: ראשון-חמישי 15:00-21:00, שישי 10:00-16:00

קוקו. וושינגטון 30, תל אביב. 058-4449097. כשר