תפריט חורף במטבח של רמה, נטף
בין המנות בתפריט החדש: לחם טובים (פוגאס) – לחם מחמצת מקמחים כפריים בעבודת יד המוגש עם קרם סלק ועגבניות מיובשות, חריף של ראג'י, קונפי שומר וזיתים; פילה מוסר ים ברוטב חמוסטה, קונפי שום, עלי תרד ואפונה ובמעטפת בצק; שורשים צלויים בטאבון – קרם גבינת שחת של ברקנית, צ'יפס ארטישוק ירושלמי וג'רג'יר; ופילה דניס – עם רוטב יוגורט חם, עבניה שרופה, קראמבל צלפים ותפוח אדמה. המחיר לארוחה: 296 לאדם לא כולל אלכוהול או שתייה.
המטבח של רמה. נטף, 050-3700954
מסעדת שף חדשה בבאקה אלגרביה
מסעדת קיסר החדשה מפגישה בין המטבח הערבי האותנטי למטבחי המערב העכשוויים. בקומה הראשונה שלה תמצאו את אזור ההסעדה העיקרי עם כ-100 מקומות ישיבה, ובנוסף יש קומת גלריה לאירועים פרטיים ועסקיים ובה 80 מקומות ישיבה. על התפריט אחראי השף עומאר עילוואן (לשעבר אלבאבור, חג' כחיל, עלה גפן), ויש גם משחקייה לילדים. בין המנות: צוואר טלה/כתף טלה במילוי אורז ופיצוחים; סלט פאטוש; קינואה ספרדית; ושרימפס שום-לימון.
מסעדת קיסר. באקה אלגרביה, ואדי אלחרובה. 04-8867790
עסקיות חדשות בקפה האנוי, תל אביב
המסעדה הווייטנאמית מציעה תפריט עסקיות חדש: תמורת 49 שקלים תקבלו מנה עיקרית ושתייה, ובטווח המחירים שבין 65 ל-89 שקלים תקבלו גם מנה ראשונה. הארוחות מוגשות בימים א'-ה' ב-12:00-15:00.
הפי אוור במושו, תל אביב
בר הקוקטיילים האסייתי Mooshoo מבית קפה האנוי מציע בכל יום שני בערב הפי אוור על תפריט הסאקה והליקרים היפניים - 30 אחוז הנחה על כל הבקבוקים ו-50 על הכוסות וקנקנים.
פרישמן 77, תל אביב. 054-700163
רוטשילד 11 - מסעדת בשרים חדשה וכשרה, תל אביב
מסעדת רוטשילד 11 מתמחה בכל סוגי הבשר והאלכוהול, מגישה תפריט ישראלי ים תיכוני עכשווי וכשר ובערב הופכת לבר. בין המנות בתפריט: "הקבב של אלכס" (פיתה, בצל, סומאק, מיקס עשבי תיבול וטחינה שומרוני, 89 שקלים); פילה וכבד אווז (210); והמבורגר (79).
שדרות רוטשילד 11, תל אביב. 03-5356433
שפים מתארחים במרלוזה, תל אביב
מסעדת הדגים בשוק הכרמל תערוך שלושה ערבי אירוח של אנשי קולינריה מקומיים לכבוד החורף: ביום שני, 2.1, יתארח במסעדה השף אוהד לוי (מסעדת מאמו באילת); ב-9.1 יתארח שף מסעדת ג'ורג' וג'ון תומר טל; וב-16.1 יתארחו מיכל בוטון ואנה שפירו ממאפיית עמיתה בדרום תל אביב.
מרלוזה. חיים חבשוש 39, תל אביב
בראנץ' חדש במסעדת חצר גולדמן, תל אביב
שף המסעדה פאדי יעיש משיק בראנץ' בסגנון ארוחה מלכותית ירדנית. בין המנות: חומוס מצרי, לאבנה עם זעתר, סלט זית חלאבי, טחינת קצח, גבינת שינגליש, שקשוקה ירוקה ומ'פרקה ירדני. מחיר הארוחה 115 שקל לסועד והיא מוגשת בימים שישי ושבת עד 13:00.
חצר גולדמן. נחום גולדמן 6, תל אביב
חדש על שפת הכנרת: קפה צלמון
מלון נוף גנוסר השיק בסוף השבוע את בית הקפה החדש על שפת הכנרת, שיפעל בימים שישי ושבת מ-9:00 עד 16:00. בין המנות בתפריט: ג'חנון תימני אסלי של שבת בבוקר, פיצות, בייגל סלמון אמריקאי, קרואסונים, סחלב חם וגם כוס אספרסו אכילה מביסקוויט פריך. אפשר לשבת בתוך בית הקפה או בפינות זולה הפזורות במדשאה.
לפרטים: 0503236315/11