היום הגענו לתחנה מיוחדת מאוד במסע לחיפוש המנות המומלצות בארץ - מסעדת לה רג'נס במלון המלך דוד, מהמסעדות הכשרות הנחשבות בישראל. במלון הזה מתארחים האנשים החשובים והמעניינים ביותר שמגיעים לישראל - משחקנים וזמרים, דרך פוליטיקאים ועד נסיכים ומלכים - וכולם כולל כולם אוכלים כאן.
את מסעדת לה רג'נס, שקיימת מאז פתיחת המלון, מוביל ב-11 השנים האחרונות השף דודו ביטון, שיצר כאן מטבח שף אינטליגנטי במיוחד ומורכב לא פחות. אנחנו הגענו כדי לטעום שתיים ממנות הדגל של המקום - לדר עגבניות (85 שקלים), שאין לו שום קשר ללדר שאתם זוכרים כממתק ילדות בטעם משמש, ועוגת שוקולד פרווה.
הלדר של ביטון מורכב מעגבניות (ללא תבלינים או תוספות אחרות) ומוגש כצינור יפהפה שבתוכו סלט דגי ים עם מלפפונים וצנוניות, קציפת עגבניות צהובות, שלג עגבניות וג'לי קונסומה עגבניות. אבל ברור שאי אפשר לאכול במסעדה כשרה כל כך נחשבת ולא לסיים במשהו מתוק, שיעיד אם המטבח הכשר מצליח לדלג מעל המכשול של קינוחים בלי תוספות כמו חמאה, שמנת או חלב.
אחת המנות המדוברות ביותר בלה רג'נס היא קינוח שמשלב בין שוקולד לשמן זית - עוגת שוקולד אוורירית עם קצפת קפה, גרניטה שוקולד טופי וסוכריות של שמן זית (50 שקלים). השילוב הזה אולי נשמע משונה, אבל הוא לא פחות ממדהים. סוכריות שמן הזית מתפוצצות בפה עם מרירות נעימה ושפע טעמים עזים, והשוקולד מביא איתו את המתיקות והרכות המושלמות לקינוח.
לא הרבה קורה שאנחנו מכתירים אוכל כעבודת אומנות. אבל דודו ביטון צלח את אתגר האוכל הכשר בלה רג'נס שלו בלי שום בעיה, עם קינוח לא חלבי טעים וחכם להפליא, שמשדר הכל חוץ מתחושת חוסר.
לה רג'נס - מלון קינג דיוויד ירושלים. דוד המלך 23, ירושלים. 02-6208795. כשר