כשמסעדת פליים נפתחה באוגוסט 2023 היא הביאה איתה בשורה עבור קהל הקרניבורים עם חדר יישון שסיפק הצצה על הסטייקים האימתניים ועם מטבח "אש גלויה" בו התקינו הבעלים, אלון אהרונוביץ' ודוריאן קופיט (מהמסעדות קמקורה ופיטמאסטר), ג'וספר עם גחלי עץ אלון וגם פאריז'ה, גריל גחלים דרום אמריקאי מסורתי.

טרנד מסעדות ה-OPEN FIRE או LIVE FIRE התחיל לתפוס תאוצה ב-2016 ומאז ועד היום נפתחו לא מסעדות כאלה ברחבי הגלובוס. בארץ פליים היא מחלוצות הז'אנר (ובהתחשב בעובדה שהיא כשרה – כנראה שגם בעולם), אבל היא לא ממש הספיקה לחגוג את הפתיחה, כי המלחמה קטעה את פעילותה עוד באוקטובר. באפריל אחרון היא נפתחה מחדש, ובימים אלה לוקח את המושכות במטבח השף אורן אסידו.

מסעדת פליים. פתיחה מחודשת בהובלת אורן אסידו (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
מסעדת פליים. פתיחה מחודשת בהובלת אורן אסידו | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

אסידו שומר כבר שנים על נוכחות יציבה בסצנת האוכל המקומית: הוא התחיל את דרכו בלומינה של מאיר אדוני (ששכנה באותו החלל שבו פועלת פליים), ניצח בריאליטי משחקי השף, הוביל את המסעדה פופה ופתח מסעדה משלו בשם אולה, שנסגרה גם היא בעקבות המלחמה. היום, אחרי 100 ימי מילואים בעזה, הוא חוזר להוביל את המטבח של פליים עם טאץ' מרוקאי, ואנחנו הגענו לאכול.

מסעדת פליים. סטייקים (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
מסעדת פליים. סטייקים | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

מה למשל? פדרון מטוגן ומעושן עם לימון וזעתר טרי (39 שקלים), סלט עלים פיקנטי עם חסות, צנונית, נקטרינות ו-ווינגרט לימון כבוש וצ'ילי (56 שקלים) – יציאה לא שגרתית שתכין את החך שלכם לטעמים העזים של המשך הארוחה ומנה ראשונה מעולה של שייטל מושלם בכבישה עדינה שמוגש עם שמן זית, שאלוט קצוץ, זרעי עגבנייה ופלפל חריף (62 שקלים) - כאן היד המרוקאית של השף עדינה יותר ושמן הזית המעולה פשוט עשה פלאים לבשר, שיצא בחיתוך מושלם. יש בתפריט גם סשימי טונה, טרטר דג  ופרנה מרוקאית (איך לא), אבל אנחנו המשכנו דווקא עם טרטר בקר שמוגש על קרקרים. גם המנה הזו הייתה פיקנטית למדי בזכות תוספת טבסקו והבשר היה פשוט מעולה וקצוץ על הסכין כמו שצריך, עם תוספת מעניינת של איולי מח עצם (69 שקלים).

פליים. שייטל בכבישה עדינה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פליים. שייטל בכבישה עדינה | צילום: לין לוי, mako אוכל
פליים. טרטר בקר, קרקר (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פליים. טרטר בקר, קרקר | צילום: לין לוי, mako אוכל

מנות מעניינות נוספות בתפריט הן ברוסקטה לשון, וקטאייף צוואר טלה (79 שקלים) אבל שום דבר לא מכין אתכם למנת הכרוב המפוארת של אסידו. מדובר על רבע כרוב מעושן וחרוך קלות שיושב מעל קרם חציל קטיפתי, יחד עם פריקה ושעועית ירוקה קראנצ'ית. בתוך העלים של הכרוב מתחבא גסטריק חציל - שהוא רוטב חצילים מצומצם שנותן קיק מעניין למנה, ותערובת התיבול הירוקה שמעל הכרוב פשוט הרימה את כל הסיפור לכדי "וואו". למרות המחיר הגבוה (79 שקלים), זו מנה פשוט מעולה שמדגימה שאש לא נועדה לבשר בלבד.

פליים.  שיפוד עוף עם גלייז מעולה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פליים. שיפוד עוף עם גלייז מעולה | צילום: לין לוי, mako אוכל

לעיקריות אפשר לבחור פה סטייקים, ספריבס טלה, פילה בקר או סיח עוף. אנחנו הלכנו על הסיח, והוא היה לא פחות ממושלם. העוף היה צלוי טוב וישב על שיפוד רותח יחד עם בצל סגול מרוח בגלייז שאטה, אבל מה שבאמת הקפיץ את המנה היא טחינה חמימה עם סלסלת עגבניות צלויות בגריל שנחו מתחת לעוף. ביחד עם שמן אדום ארומטי וחתיכות רכות של ליה (שומן טלה) נוצר מין מרק קטיפתי שאכלנו עד הסוף כי פשוט אי אפשר היה להשאיר את זה בצלחת. לוקחים כף מהרוטב, פרוסה נימוחה של עוף ועלה ירוק רענן ומקבלים ביס של זיקוקים בפה.

פליים. מנת הכרוב המפוארת של אסידו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פליים. מנת הכרוב המפוארת של אסידו | צילום: לין לוי, mako אוכל

יש כמובן גם קינוחים בתפריט, אבל המלצה שלנו: להגיע בשעת השקיעה, ולהתמקד במה שמכינים פה על האש (וגם בכדור האש הגדול שנעלם לתוך הים, ממש ממול).

פליים, אליעזר פרי 10, תל אביב