בחודשים האחרונים אנחנו מדווחים לא מעט על מיזמים קולינריים חדשים בחיפה. רק השבוע סיפרנו לכם על מסעדת סינמה פרדיסו, ועכשיו נפתחת בעיר גם זוס - מסעדה ים תיכונית מושקעת מבית קבוצת טאטאמי המוכרת בעיר.
על האוכל בזוס אחראי השף צ'רלי פדידה, אבל המקום מתוכנן לספק חוויית בילוי שלמה למי שמחפש מעבר לאוכל, עם די ג'יי מדי ערב ותפריט קוקטיילים של מוש בודניק. גם כאן, כמו בהרבה מהמסעדות החדשות, חלק ניכר מהתפריט מבוסס על טאבון שניצב במרכז המקום, והאוכל כולל אופציות יווניות כמו ממרח סקורדליה וספנקופיתה - מאפה בצק פילו במילוי תרד מוקפץ, גבינת פטה, ריקוטה, שום וקורנית עם מטבל עגבניות שרי צהובות מעושנות.
עוד בתפריט: זהרה ביל טאבון - סטייק כרובית בטאבון עם פירורי חלה מתוקה, קרם לימון כבוש ועשבי תבלין; פילה פורל מעושן בעץ דובדבן עם יוגורט כבשים וסלט שורשים; סשימי מוסר עם קרם גזר, פלפלים קלויים, כוסברה ושמן זית; פילה בקר צרוב מבחוץ ונא מבפנים בשמן זית עם ספרות בלסמי, צנוניות, פלפל קלוי ועגבניות שרי מהטאבון; סביצ'ה לובינה - קוביות פילה לברק עם בצלצלי שאלוט, צ'ילי, בצל ירוק, עגבניות, כוסברה, נקטרינה וספרות קוקוס; פואסון דה מרסיי - פילה לוקוס לבן צלוי עם שמן זית, קורנית ואוזו על תבשיל כרישה ושמנת; פילה מיניון - פילה בקר צרוב בשומן אווז עם דסקיות תפוחי אדמה צלויים בטאבון, ויניגרט סומאק ועשבי תיבול ירוקים; וצלעות טלה עם תפוחי אדמה וירקות מהטאבון.
עוד בין המנות העיקריות: שוק אווז בצלייה ממושכת עם קרם תפוחי אדמה ועשבי תיבול, גזרים צבעוניים ובמיה מהטאבון; שרימפס מוקפץ עם רוטב פלפלים קלויים, שאטה גרוס ואספרגוס צרוב; סקלופס צרובים במחבת עם חמאה, קורנית ושום, קרם חציל שחור ותבשיל תרד עם שמן זית; ומנת דגל של טומהוק באש חיה במשקל 1.3 קילוגרם צלוי למידת עשייה מדיום בתוספת קרם תפוחי אדמה וירקות צלויים מהטאבון, אותה מגיש השף לשולחן וחותך מול הסועדים.
זוס היא מסעדה רחבת ידיים וגודלה כ-150 מטרים. היא מעוצבת בהשראת הים החיפאי, עם אלמנטים יווניים ותקרה גבוהה עם כיפת טורקיז. כרגע המקום פתוח בכל יום בשעות הערב בלבד, מהשעה 18:00 ואילך. מ-1 בדצמבר הוא יפעל גם בשעות הצהריים, מהשעה 12:00.
>> אלה המסעדות הכי טובות בחיפה היום
זוס. שדרות הנשיא 134, חיפה. 04-8677783. לא כשר