בשנים האחרונות לא מעט שפים מעדיפים להתמקד באוכל הביתי ובמעדניות למיניהן על פני מסעדות היוקרה, וזה קשור קודם כל להעדפות של הצרכן הישראלי, אבל גם לאורח חיים נוח יותר ואינטנסיבי פחות, שלא מחייב אותם לעבוד ערב ערב עד השעות הקטנות של הלילה. יצחק ויהודה, בית אוכל שנפתח בחודשים האחרונים בתל יצחק, הוא דוגמה טובה למגמה הזאת: אמרי בריל וזיו מנשה, שניים מהשותפים (ביחד עם רן שביט) - עבדו בכמה מהמסעדות היוקרתיות והמובילות בארץ, ואחרי אי אילו גלגולים החליטו ללכת לכיוון האוכל הפשוט ופתחו את יצחק ויהודה.

שלושת השותפים, שהם גם חברים, כבר הפעילו ביחד עסקים נוספים כמו הקבינה בכפר הס. במקום החדש הם מציעים אוכל ביתי כשר, מבחר תבשילים ביתיים שונים וסלטי מעדנייה שאפשר לקחת הביתה או לאכול במסעדה, במתכונת של מנות בתוך פרנה או בצלחת. בערבי שלישי הופכים ביצחק ויהודה גם לסוג של בר אוכל עם מנות קלילות יותר ואלכוהול. באזור שהוא לא מאוד שופע לא במקומות בילוי ולא במעדניות - מדובר ביופי של בשורה.

פרנה בריסקט. יצחק ויהודה (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
פרנה בריסקט | צילום: שני בריל, יחסי ציבור

הגענו לכאן ביום שישי ונתקלנו בתור לא קטן של אנשים שרכשו אוכל הביתה. בדרך לקופות עוברים ליד מגשים של קובות מטוגנות (שנדגמו והיו מצוינות) או פרנות שאפשר לקנות לשולחן שישי, ואפשר אפילו לבצע הזמנה אונליין ורק להגיע ולאסוף את השקיות כדי להימנע מהעומס.

אנחנו אכלנו במקום והלכנו על מנות שהולמות את שעות הצהריים כמו פרנה במילוי בריסקט וצלחת עם פרנה פתוחה ועליה שווארמת דגים. הבריסקט הוגש עם איולי חוואיג', בצל בסומק ועשבי תיבול והיה לכשעצמו מתובל במשורה כך שטעמי הבשר עדיין היו דומיננטיים למרות שלל התוספות. שווארמת הדגים הייתה מנה טובה אפילו יותר: אלה היו חתיכות דג צלוי ולא בצורה של שווארמה, אבל הדג שמר על עסיסיות והשתלב היטב עם הפרנה הרכה. עוד אפשר לקבל עם הפרנות: כרוב סגול על הפלאנצ'ה לטבעונים; מסחן עוף מפורק עם צנוברים ובצל מקורמל; סמאש קבב טלה עם צ'רשי מצוין שנעשה במקום וטחינה; או קציצות דגים עם עגבניות ופלפלים.

לאכול במקום או לקחת הביתה. יצחק ויהודה (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
לאכול במקום או לקחת הביתה. יצחק ויהודה | צילום: שני בריל, יחסי ציבור

בגזרת האוכל המוכן תמצאו ביצחק ויהודה מפרום קלאסי או מפרום חציל, שניצלים, לביבות פרסה, עוף ברוטיסרי, קובה חמוסטה, אורז שעריה ומג'דרה פריקי. לצד אלה יש מקרר שלם של סלטי מעדנייה עם אופציות כמו עלי גפן על סקורדליה, סלט ביצים, כבד קצוץ, חציל במיונז, מטבוחה חריפה, צ'רשי וסלט מאשוויה.

יצחק ויהודה. תחנת דלק דור אלון, תל יצחק. טלפון: 053-5424314. כשר