לשורת הבייקריז בעלות הוויטרינות המפתות הצטרף לאחרונה נתנאל לוי, הבעלים של עמליה בייקרי החדשה ברמת ישי. אחרי שנים בתחום המסעדות ובתי הקפה, לוי החליט לפתוח קונדיטוריה ומאפייה שנקראת על שם בתו ולשלב בה את הידע שצבר בתקופת הקורונה באפייה ומתוקים ואת הידע שלו מעולמות המטבח.

בעמליה בייקרי התפריט משתנה כל הזמן כשיש מאפים קבועים שכבר הפכו לשם דבר באזור, בייחוד בבקות אישיות בטעמים קלאסיים כמו קינמון, שוקולד או פיסטוק, שהן הלהיט של המקום. לצד הבבקות מוגש פה גם מאפה מלוח שהוא שילוב בין פוקצ'ה לחצ'פורי והוא אחד המסקרנים כאן: מעין בצק פוקאצ'ה לא עבה מדי שעליו ביצת עין, תרד, גבינות, פטריות ושמן כמהין.

 

עמלייה בייקרי בבקה פתוחה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
הלהיט פה. בבקה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

עוד אפשר למצוא במקום מאפה מעטפה במילוי גאודה, רוקט ואגסים; קרואסון חמאה במילוי ביצה מקושקשת וגבינת ברי מקורמלת; כריך פקורינו וגבינת צאן; מקלות גבינת גאודה; מאפה קפרזה איטלקי; ומאפים מתוקים כמו ריקוטה ופירות טריים או קרואסון פטל בקרם גבינה ותותים. התפריט כולל גם סלטים ומנות מתחלפות. המקום פתוח בימים ראשון עד שישי בשעות 07:30-15:30.

עמליה בייקרי. מעלה הרדוף 32, רמת ישי. טלפון: 04-7749677