בראנץ' חדש במרקט האוס, יפו
ב-1.7 תתחיל מסעדת המלון מרקט האוס להגיש בראנץ' (כשר) מהמטבח הערבי לבנטיני. הבראנץ' יוגש בימים ראשון עד שישי ויכלול מנה עיקרית לבחירה בנוסף לבופה שיציע בין השאר פלטת גבינות קשות ישראליות, מיצים טריים סחוטים ללא הגבלה, פרנות זעתר ושומשום, בורקס יפואי, פלנצ'ת אנטי פסטי, כדורי לאבאנה על טאבולה, סלמון, מטיאס, באבא גנוש, זיתים וחלבה, וגם פינת בריאות עם פירות טריים ומבחר רחב של אגוזים וגרנולות. בין העיקריות לבחירה: מסבחת הבית שמוגשת עם כדורי פלאפל, בצל, צלחת חריפים ופיתות; קציצות ירק עם יוגורט, שום ונענע; בוריק עם ביצה רכה; וקרואסון שקשוקה ירוקה ופטה. מחיר הארוחה: 145 שקלים.
מרקט האוס. בית האשל 5, תל אביב יפו. כשר. להזמנת מקום
פסטיבל אוטו אוכל מגיע בפעם הראשונה לטיילת ארמון הנציב, ירושלים
פסטיבל אוטו-אוכל התחיל ביום שלישי ויימשך עד 1.8, בימים שלישי-חמישי בשעות 18:00 עד 23:00. בין המסעדות המשתתפות: המוציא, סטיישן 9, פופ אנד פופ, משק עפאים, לה שרולה, ג'קו סטריט, סופר המזרח ורחל בשדרה. באירוע יוצעו טעימות של מנות שף שיבושלו במקום במשאיות אוכל במחירים של 45-25 שקלים למנה, לצד מתחם הופעות חיות (בימי רביעי) ללא עלות ובר ארוך. יהיו גם פעילויות לילדים וחניון שנפתח במיוחד לטובת באי הפסטיבל. הכניסה חופשית.
אוטו אוכל. ארמון הנציב, רחוב דניאל ינובסקי, ירושלים. לעוד פרטים
שבוע ההמבורגר הטבעוני
חברת הפודטק רידיפיין מיט תקיים את שבוע ההמבורגר ב-4-11.7. באותו שבוע יגישו עשרות מסעדות את מנות הדגל שלהן עם המבורגר מבשר-חדש, שאינו מכיל רכיבים מן החי, עם הנחות והטבות ללקוחות. בין המסעדות המשתתפות: מרלן, בנץ ברדרס, טרומן & קו, רשת ביגה, מסעדת גודנס, גולדן בורגר ובורגר רום.
במסעדת מרלן, לדוגמא, יגישו את הטראפל בורגר והפרנץ' בורגר גם עם קציצת רידיפיין מיט; בבית ההמבורגרים בנץ ברדרס יציעו את ה"רידיפיין ויגן" עם אופציה להוסיף טופינג במתנה; במסעדת טרומן & קו יגישו ספיישל קיצי עם המבורגר רידיפיין טרופי בתוספת אננס חלפיניו ואיולי טבעוני; וברשת ביגה יעניקו הטבה על ארוחת רידיפיין בורגר והטבה מיוחדת לחברי מועדון הרשת.
מסעדת אונזה מארחת את לונא, תל אביב
ביום רביעי, 3.7, יארח השף של אונזה, אליעד דנון, את שפית לונא זרייק מביסטרו לונא הנהדר בנצרת. בין המנות: קובנייה עם חוסה ות'ומייה על בסיס בשר נא (מהצד של לונא) ליד טרטר דג נא עם קישוא שרוף וויניגרט עגבניות צהובות (מהצד של אליעד), וגם סלט טבולה נצרתי עם לאבנה של לונא (54 שקלים), פאתה מוח טלה (88 שקלים), ספיחה עם בשר מפורק (68 שקלים), "שייח אל מחשי" (חצילים וקישואים בלאדי ממולאים עם רוטב יוגורט, 72 שקלים) ומעיים של טלה ממולאים בבשר ואורז, עם חמאה מזוקקת (94 שקלים).
אונזה. רבי חנינא 3, שוק הפשפשים, יפו. 03-6486060
גוצ'ה חוגגת 20, תל אביב
מוסד הדגים ופירות הים התל אביבי חוגג 20 שנות פעילות עם קאמבק של מנות מהעבר; עד 20.7 יוגשו במסעדה, לצד התפריט הרגיל, ספיישלים של מנות שכיכבו במסעדה בשנים קודמות ולצידן קוקטייל אפרול שפריץ שיימכר ב-20 שקלים בלבד. בין המנות: קראב קייק (פלאפל סרטנים) - כדורי סרטנים פריכים עם טחינה יוגורט וסלסה חריפה (68 שקלים); אוקטופוס צרוב עם תפוחי אדמה, פלפלים קלויים ולאבנה (85); מולים ברוטב שמנת, שום ויין עם חזה אווז מעושן (105); מיקס פלנצ'ה - פירות ים וירקות צרובים, מוגש עם פירה (101); שרימפס רוקפור - שרימפס בשמנת וגבינה כחולה (88); ומוקיקה - מחבת פירות ים ברזילאית עם חלב קוקוס ועגבניות (101).
גוצ'ה. דיזנגוף 171, תל אביב
תפריט קיץ חדש ברשת בורגרים
הרשת השיקה תפריט חדש עם בורגרים, כריכים וקינוחים. במסגרת התפריט החדש מספר טעמי הבורגרים גדל מ-5 ל-9, ביניהם בורגר בקר עם כמהין, בורגר בתיבול מעורב ירושלמי ובורגר טבעוני של המותג BITE-ME. עוד בתפריט: מיני כריך אסאדו מפורק עם בצל מקורמל בבישול ארוך; מיני כריך נתחי פילה עוף בתיבול ים תיכוני; ועננים מתוקים - רביעיית ממתקי מרנג אווריריים בעבודת יד בטעמי פטל, מנגו ועוגיות.
לפרטים והזמנות: 4999*
פוקיבול חדש בפרנה בשוק, תל אביב
השף דור זגורי מהדוכן פרנה בשוק בשוק הכרמל נותן את הפרשנות שלו לפוקיבול של הוואי, ומרכיב את הקערה מקוסקוס (במקום אורז), קציצות דגים (במקום דג נא), משוואיה, מיקס עלים ולימון כבוש. המנה עולה 65 שקלים ומוגשת עם גזוז. בתוקף עד 31.7.
פרנה בשוק. רמב"ם 2, תל אביב (שוק הכרמל). כשר