אפשר לומר שעונת הבראנצ'ים בשיאה; לא משנה לאיפה תפנו ולאן תגיעו, תשמעו על ארוחת שישי-שבת רוויה בקוקטיילים של בוקר. בין אם תקראו לזה עסקית שישי-שבת או בראנץ' סופ"ש, כבר מזמן הפנמנו שמדובר בארוחה הכי שווה של השבוע והמסעדות מתייחסות אליה בכבוד הראוי לגודל המעמד.
הבראנצ'ים החדשים פורצים את גבולות הדמיון ומרחיבים את גזרת הבוקר הרבה מעבר לאגס בנדיקט ובלאדי מרי. ארוחות הבוהריים של היום הן פאר ומופת של כל מה שטוב בסוף שבוע, אז רק תבחרו איפה בא לכם לאכול את הארוחה החשובה הזו, בבר אופנתי (כמו שמצאנו בנורדר למשל), בחצר פסטורלית (כמו ב"נוף בחצר" למשל) או במסעדת שף בקומה 14 (כפי שתמצאו בפופ אנד פופ).
והנה כמה אפשרויות נוספות שבהחלט ישדרגו לכם את סוף השבוע הקרוב:
קפה מרטיני
הביסטרו החדש של קבוצת DNA Concept Israel תפס פינה אסטרטגית בפינת הרחובות דיזינגוף וגורדון מציעים בו מטבח איטלקי ובשיק צרפתי. התפריט של השף עידן פרץ (פופינה), הקוקטיילים של המיקסולוגית מור קורל (מבר 223), הניוקי המפורסם של יונה ששון מטופולינו הירושלמית ובצק פיצה של לא אחר מאשר רז רהב יוצרים שילוב מעולה, וממש היום (יום חמישי ה-18.5) משקים שם גם בראנץ' חדש.
התפריט קלאסי ומציע מנת בנדיקט עם בריוש תרד, פטריות, הולנדז וכמהין (69 שקלים) טוסט כמהין עם אמנטל וביצת עין מעל (66 שקלים), ויש גם נבחרת פרנץ' טוסטים שכוללת בין היתר מנה עם פיסטוק, אוכמניות וקצפת ומנה עם קרמל מלוח ופירות הדר (58 שקלים). יש בתפריט גם ארוחת בוקר קלאסית מלאה ומפנקת עם 3 ביצים לבחירה שמוגשות לצד ממרחים סלטים לחמים ושתייה (74 שקלים).
מתי? ראשון-שישי 9:00-16:00
דיזינגוף 130, תל אביב. טלפון: 077-9386465. לא כשר
קאב קם
הבראנץ' התאילנדי המפורסם של קאב קם חוזר ובגדול. בגרסה החדשה שלו מדובר בארוחה זוגית חלומית שלגמרי תסגור לכם את הפינה של צוהרי שבת. היא מתחילה עם 4 מנות קטנות שמוגשות לצד סטיקי רייס או אטריות וממשיכה עם מנה עיקרית זוגית. לצד תפריט האוכל מוגש גם תפריט משקאות מיוחד לסוף שבוע ובו מגוון שפריצים, סאקה ויינות קלילים.
מחיר הארוחה 120 שקלים לסועד והיא כוללת את כל ההיילייטים של קאב קם: סום טאם - סלט פפאיה ירוקה, עגבניות שרי, לוביה ובוטנים; לאב קגנאי גאי - סלט חלקי פנים עוף, נענע, כוסברה, "קאו קואה" וצ'ילי יבש; פאק דונג מו קרופ - עלי חרדל כבושים, נתחי ברוסט חזיר פריכים, ביצה טרופה, פלפל אדום חריף; קאו טום נאה - נזיד אורז תאי, נתחי אונטריב קצוץ, ביצה, ג'ינג'ר, בצל ירוק; מו פאד טואה - נתחי ברוסט חזיר בקארי אדום, לוביה תאית, עלי כפיר ליים, פלפל אדום חריף; פאד קפאו נאה - נתח קצבים דק על הווק עם בזיל תאי, בצל, פלפל חריף ושורשים תאיים לצד ביצת עין רכה.
מתי? שבת 12:00-16:00
לינקולן 11, תל אביב. טלפון: 03-6889960. לא כשר
ווינונה פוראבר
גם בבר היין שהפך במהירות בזק לאחד המקומות השוקקים בעיר בזכות אווירה מצוינת ואוכל מעולה של השף אביתר מלכה הכריזו לא מזמן על בראנצ' צהרי שישי חדש. הוא מורכב ממנות קטנות לפתיחת השולחן המוגשות לצד התפריט הרגיל ואפשר להזמין במסגרתו גם 2 מנות עיקריות מיוחדות ליום שישי. מבחר המנות הקטנות כולל פלפל שושקה קלוי בחומץ חרז, אורגנו ופטה צאן; סקורדיליה עם צלפים ובצל; גבינה עירקית על הפלנצ׳ה, עלי גפן מטוגנים וזרעי עגבניות; כבד קצוץ, קריספי עם שאלוטס ומלפפון חמוץ; וגרבדלקס, שמיר, שאטה, לימון ושמן זית (28-59 שקלים). אחרי שתפתחו בקבוק יין ותרגיעו את הרעב עם "הקטנות" תוכלו לבחור אחת ממנות שישי המיוחדות: חריימה בר ים או שרימפס צלויים בחמאת שום ולימון (79-99 שקלים) או להמשיך עם אחת ממנות הדגל מתפריט ערב ביניהן ניוקי אה לה רומנה ותבשיל תרד שחור ומנת כרישה צלויה עם רומסקו, גבינה מלוחה ושברי אגוזי לוז.
מתי? שישי החל מ-12:30
שלמה המלך 2, תל אביב. טלפון: 03-677721. לא כשר
בושוויק
הבושוויק חוגג יום הולדת 5, משיק תפריט אוכל חדש ומכריז על ליין אפ אירועים משכרים שלא כדאי לפספס, אבל הבשורות הכי גדולות שיוצאות בימים אלה מהאח הכי צעיר במשפחת ברי הקוקטיילים מקבוצת אימפריאל קשורות בכלל בבראנץ' המושחת שחוזר בענק, אבל בגרסה. המאסטר שפית איתיאלה היאט תפתח את סדרת הבראנצ'ים הקיציים עם ארוחת בוהריים חד פעמים שתתקיים בשישי הקרוב, 19.5, ותתבסס על קוקטייל הבוקר העל זמני – בלאדי מרי. אז מה תאכלו שם? מבחר מאפים ביניהם בייגל עגבניות עם פסטו עגבניות לב השור, קרם שום, קונפי ובלסמי (42 שקלים), מאפה בייגל קלמטה ולבאנה (38 שקלים), כרוב צלוי ברוטב קפה עם קייל מטוגן ולאבנה (52 שקלים), קומפל׳ה פואסון – חסה אייסברג, קישואים צלויים, מטבוחה, דג מטוגן, צ׳יפס, ביצת עין ורוטב כוסברה שום לימון (96 שקלים). לאחר ההשקה החגיגית, יוגש מדי שישי תפריט בראנץ' קבוע שיתפרסם בהמשך.
מתי? שישי 12:00-16:00
נחלת בנימין 28, תל אביב. טלפון: 03-567-8006. לא כשר
AKA
במתחם האוכל בנחלת בנימין יש שף חדש שמשיק בימים אלה בראנץ' שלא מעט בליינים חיכו לו. איתי קושמרו (לשעבר "בית קנדינוף" ו"בלו סקיי" של השף מאיר אדוני) מגיש באקא מנות בוקר מושחתות בקריצה לשני השווקים שנמצאים בקצוות נחלת הבנימין: לווינסקי והכרמל. אז עם מה תוכלו לפתוח את הסופ"ש על מדרכת הרחוב השוקקת שנסגרת לתנועה בשישי-שבת? תתחילו עם מנות הפתיחה של דליקטסים ממזרח אירופה כמו כבד קצוץ מהכבדים של קצביית 'בוצ'ר שופ' (36 שקלים) ורוסטביף מ'אומצה בשוק' (52 שקלים). למנת הביניים תמשיכו עם טרטר קצבים (72 שקלים) ולעיקרית אל תוותרו על בנדיקט בריוש חמאה עם תבשיל תרד והולנדייז (62 שקלים) או על מנת אספרגוס פלאנצ'ה עם פונדו גבינות, ביצה רכה, פירורי בריוש סיצילאנים ושמן חריף (72 שקלים). במידה ותגיעו ממש רעבים תמצאו בתפריט גם מחבת שרימפס (78 שקלים) ואונגלה אנד אגס עם תפוח אדמה ראטה בג'וספר וסלסת הדרים (92 שקלים).
מתי? שישי-שבת 12:00-16:00
נחלת בנימין 44, תל אביב. טלפון: 03-9443944. לא כשר
לולי
לולי של קבוצת NOX, שממוקמת בספוט הכי לוהט בחוף גורדון, פותחת את עונת הקיץ הסוערת עם אווירת ריביירה צרפתית, מתחם ישיבה רחב ידיים ותפריט אוכל עליו אמון השף כפיר ינין. גולת הכותרת של החגיגה הזו הוא כמובן הבראנץ' החדש שתוכלו להתפנק איתו בכל ימות השבוע, בקו ראשון לים, אבל מבלי ללכלך את הרגליים בחול.
מה אוכלים? מנות מושחתות רוויות פחמימות כמו בייגל אמריקאי עם סלמון מעושן (78 שקלים), גרילד צ'יז (56 שקלים) אליו אפשר להוסיף גם ביצת עין, בוריק טורקי מבצק פילו עם גבינת בושה כבשים ותרד טורקי (59 שקלים) וחלת שניצל (72 שקלים). אן מדובר ביותר פחמימות, תוכלו לשלב בארוחה גם סלט קיסר (77 שקלים) סלט גינה או סלט ירוק עם גבינה בשלה (65-66 שקלים). בגזרת הקינוחים יש בצק עלים קראנץ' מקורמל מושחת עם קרם דיפלומט, וניל מדגסקר ובורבון (52 שקלים).
מתי? ראשון-שבת 11:00-16:00
הירקון 121, טיילת תל אביב. טלפון: 077-9386252, לא כשר
קפה פליקס
בבר היין הדיזנגופאי של בלבוי גרופ השיקו לפני שבועיים ברץנצ' אביבי מושלם לחגוג איתו את הימים האחרונים לפני החום הגדול של הקיץ. הארוחה מתחילה עם דליקטסים כמו סלט ארטישוק ירושלמי ותפוחי אדמה, פלפלי פדרון מטוגנים עם פטה ואיולי הדרים, איקרא של פליקס וסביצ'ה דג לבן על לאבנה ועשבי תיבול. אחרי זה תמשיכו עם סלט ביצים, סלט אנדיב ואגסים, שרימפס בחמאה ויין לבן, סביח, קרואסון עם ביצה מקושקשת וסלמון או עם פולנטה בתוספת ביצה עלומה ותרד תורכי. בשבתות יתווספו למבחר הזה גם מנות "רציניות" יותר כמו סלמון צרוב במיסו עם כרוב צלוי, וסטייק אנד אגס.
מתי? שישי-שבת 11:00-17:00
דיזנגוף 230, תל אביב. טלפון: 03-9746999. לא כשר
אל קלחה
בימי שני-שבת אלקלחה היא חומוסייה מדוברת בגבול שבין תל אביב ליפו, אבל בימי ראשון המקום הופך לבראנצ'ייה מיוחדת שמגישה מנות מהמטבח השאמי. וכן, גם הפאתה המפורסמת שם. אם פספסתם את המומנטום בסופ"ש או שעבדתם כל הוויקנד, הנה לכם דרך מושלמת לפתוח את השבוע. מדובר בתפריט זוגי שעולה 165 שקלים וכולל סלט פאתוש מסורתי, לאבנה ביתית לימונית, עיג'ה עם פטרוזיליה בצל ושום, רומניה –תבשיל עדשים עם חצילים ורימונים ומנת ביצים רכות מעל חצילים העונה על השם זאלאמיה. בנוסף יגיעו לשולחנכם גם אמפסחה – קוביות חציל מטוגנות בתיבול נענע מעל לחם קריספי ובתוספת גרגרי חומוס ומנת אלאיית בנדורה – מחבת עגבניות עם פלפל ירוק ושום בבישול איטי.
מתי? ימי ראשון 9:00-18:00
דרך שלמה 3, תל אביב. טלפון: 077-7010240. לא כשר
טייסטינג רום
הבראנץ' החדש הזה הוא למעשה ארוחה זוגית שמורכבת ממנות דגל מהתפריט הקבוע ומנות של בוקר. בין המנות שתוכלו לפתוח עימן את הוויקנד: אגז רויאל עם גרבלקס, בריוש, ביצה עלומה, רוטב הולנז; ביצים עלומות, מטבוחה, קרם פרש, כוסברה וחלה; מקושקשת כמהין על חלה קלויה וחמאה. כל זוג שיגיע לחגיגה ייהנה מ-2 מנות פתיחה מובנות למרכז השולחן + 3 מנות לבחירה + שתייה חמה ו- 2 כוסות יין לבחירה (לבן/רוזה/אדום). מחיר החגיגה 260 שקלים לזוג (ויש הנחה של 50 שקלים למזמינים עד יום חמישי).
מתי? שישי 11:00-16:00
אליעזר קפלן 36 שרונה, תל אביב. כשר בפיקוח צהר