יש משהו מאוד ייחודי בקולינריה ירושלמית; תמיד ייקשרו בשמה מסעדות הפתיליות, המעורב שהומצא בעיר, הבייגלה הירושלמי עם השומשום, החומוס החמוץ מהשוק של העיר העתיקה, בשר סיסקה והטחול הממולא בחלקי פנים של מוריס שפעם הייתה לו שיפודייה מפורסמת בשוק מחנה יהודה. לא רחוק מאותו מוריס פועלת כבר כמה שנים סנדוויצ'ייה שבה מכינים כריכי בשר מפוארים שנארזים לתוך חלות בריוש רכות כמו ענן. קוראים לה מחנה אסאדה, והכריכים שמכינים בה נכנסו בקלילות להיכל התהילה של אוכל רחוב הכי טוב בירושלים. הבשורות הטובות הן שמעכשיו לא צריך לנסוע לירושלים כדי להבין ממה אנחנו מתלהבים כל כך. מעכשיו אפשר לטעום את הכריכים ממש בעורק הראשי של הלב התל אביבי - כיכר רבין.

אז כן, הסניף של מחנה אסאדה הירושלמית בתל אביב נפתח בשעה טובה להרצה, עם תפריט שעבר התאמה קלה. הלחמנייה, שאפשר לבכות מאושר כשמגלים את הרכות שלה, הוגדלה ב-2 ס"מ ועבור הטייק אוויי פותחה במיוחד אריזת גליל קשיחה וארוכה ששומרת על הסנדוויץ' במצב מושלם. גם הכשרות כאן לא מהודרת כמו בירושלים, אלא רגילה.

מחנה אסאדה. אפשר גם במגש (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
מחנה אסאדה. אפשר גם במגש | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור
צ'וריסוס עם כרוב צלוי, טחינה וסלסה ירקות שרופים (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
צ'וריסוס עם כרוב צלוי, טחינה וסלסה ירקות שרופים. אסאדה | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

ויש גם שתי מנות חדשות שאין בירושלים: כריך סמוקי שורט ריב, שמגיע עם איולי נענע הדרים, סלסה של ירקות שרופים, עגבנייה טרייה, בצל קריספי ועלי רוקט (68 שקלים) ובריסקט מעושן שמוגש על מגש עם תוספות. הסמוקי הוא כריך מושלם, עצום בגודלו, עם לחמנייה שנמסה בפה והר בשר עסיסי וטעים בטירוף. הבריסקט מתחיל את דרכו ביומיים בבריין יין, ואחרי עישון של 6 שעות עובר חימום וצלייה קלה על הפלנצ'ה. בסוף הוא מוגש לצד סלט ביצים, צ'אנקי צ'יפס (קוביות גדולות של תפוח אדמה צלוי), איולי נענע, רוקט וירקות כבושים (76 שקלים). התוצאה היא מגש מפואר שגדול בהרבה מסך חלקיו.

עוד בתפריט: כריך אסאדה – מנת הדגל הירושלמית עם בשר אסאדו בצלייה ארוכה (58 שקלים); כריך סטייק אנד אגז עם ביצה חצי רכה, רוטב יין, בצל ירוק ושערות צ'יפס (72 שקלים); כריך מילנזה ארגנטינאי, שהוא למעשה שניצל בקר בתוך סנדוויץ' בתוספת סלט ביצים (56 שקלים); ויש גם כריך טבעוני עם הבשר של רידפיין מיט (56 שקלים).

את המנות אפשר לקבל גם על מגש או בצלחת נירוסטה, במקום בתוך כריך. מבחר המגשים כולל מנות מקבילות לכריכים וגם עוף קולסלאו – חזה עוף בגריל על רצועות כרוב עם צ'ילי חריף, צנונית, נענע, כוסברה, שקדים קלויים וויניגרט סילאן הדרים (52 שקלים); ומנה של צ'וריסוס עם כרוב צלוי, טחינה וסלסה ירקות שרופים (66 שקלים). את כל זה תוכלו לאכול על הבר הקטן והמסוגנן עם כסאות מרופדים בעור כתום, באחד משני השולחנות שלידו או בחוץ על המדרכה, שם פוזרו שולחנות נוספים.

חידוש נוסף במחנה אסאדה התל אביבית הוא הגלידה האמריקאית המיוחדת (פרווה כמובן), עם קראמבל קקאו מלוח ורוטב פרעצל. יש גם יין שאפשר להזמין בכוסות (22 שקלים לכוס) ובירה מהחבית, אבל גולת הכותרת היא כמובן הבשר.

מחנה אסאדה. ועוד זווית, כי וואו (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
ועוד זווית, כי וואו | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

מאחורי היכל התהילה של הסנדוויצ'ים הירושלמיים עומדים המסעדנים ובני הזוג אתי וירון ישפה, שבבעלותם גם מסעדת הבשרים בלאק איירן הפועלת בצמוד למחנה אסאדה הירושלמי וסניף נוסף של מחנה אסאדה במודיעין. אחרי מיסוד הסניף התל אביבי מתכננים השניים להמשיך ולהתרחב לסניפי זכיינות נוספים ברחבי הארץ. אנחנו אומרים: כן ירבו כריכיות כאלה.

שעות פעילות: ראשון-רביעי 12:00-23:00, חמישי 12:00-24:00, מוצ"ש משעה לאחר צאת השבת עד 24:00.

מחנה אסאדה. מלכי ישראל 8, תל אביב. 077-3627518, כשר