במקביל לפתיחת הוורמוטריה, נפתח עכשיו מקום נוסף שמבקש להגיש אוכל ומשקאות בסגנון של ברי הפינצ'וס ותרבות האפרטיבו: מנות ביס, מנות חלוקה קטנות וגדולות יותר, תפריט משקאות מגוון שכולל יין בבקבוקים, בכוסות, משקאות מבוססי ורמוט, קוקטיילים ובירות מהחבית.
הלנה, שנפתח בחלל יפהפה בביתן הלנה רובינשטיין לשעבר (והיום קרוי על שם איל עופר), ממוקם ליד מסעדה טרנדית שנפתחה רק לאחרונה, גן השקמים, ומחלון הבר אפשר אפילו להציץ על התערוכה של ג'קומטי שמתארחת שם כרגע. המקום כולל ישיבה בחצר הפונה לגן יעקב, את בר היין בקומה הראשונה ועוד חלל של בר קוקטיילים אינטימי יותר בקומה השנייה של המסעדה (כל חלל המסעדה עוצב על ידי משרד האדריכלות ברנוביץ + קרוננברג).
מאחורי הלנה עומדים 3 מסעדנים שניתן לכנות שועלי קרבות ותיקים בסצנת המסעדנות התל אביבית: איציק חנגל (פאסטל, סטודיו קפה, בית אריאלה, דובנוב 8, ריבר סייד), השף גיא גמזו (אריא, NUNUNU, בינגו בורגר וכמובן שה ויוי שנפתחה גם היא רק לפני חודש) והמסעדן והמיקסולוג מוש בודניק (סושיאל קלאב, מידל בר ומותג הקוקטיילים המבוקבקים Amor). השלושה שואפים להציע בהלנה חווית בילוי קצת יותר משוחררת: "הלנה הוא מקום שמח, תוסס וכיפי. מקום שיש בו המולה ומנות טאפאס שעוברות מעל ראשם של האורחים, שעומדים בצפיפות בחלל עם דרינק ביד ומתחככים זה בזה".
מה אוכלים?
התפריט כולל כמה קטגוריות. בקטגוריית המונטדיטוס (מנות ביס קטנות): במיה, ריבת משמש ופיקורינו; פטריות וקרם מנצ'גו; שריפס צלוי וליים; פטה כבד; ריבת עגבניות, פדרוןן וגבינה ועד. מחיר כל פרוסה: 19 שקלים. קטגוריית השרקוטרי והגבינות כוללת מנת חמון ומלון (52 שקלים), מורטדלה ורוקט (35 שקלים), ברזאולה (42 שקלים), גבינה חצי קשה עם ריבת ענבים (32 שקלים) ועוד. אגף הירקות מציע פאטאטס בראווס (26 שקלים), גספצ'ו (24 שקלים), סלט ירוק (42 שקלים), חסה צלויה (22 שקלים) ועוד. בדומה לשה ויוי, גם כאן יימכרו אוייסטרים מבראטן ב-12 שקלים ועוד מנות דגים כמו קרפצ'יו דם ב-3 שמנים (65 שקלים), טרטר באחו בלנקו (68 שקלים) ועוד.
מלבד אלה יוצעו גם מנות חמות כמו מולים או שרימפ בכלי חרס (32/42 שקלים), ספגטי חמאת אנשובי (40 שקלים), שעועית בובס מעוכה (30 שקלים) ועוד. ובתפריט הקינוחים, שקרוי "קיבה נפרדת", מוצעות כמובן הקלאסיקות הספרדיות: באסקית גבינה או שוקולד (40 שקלים) ופלאן (32 שקלים).
הלנה. שדרות תרס"ט 6, תל אביב. ראשון-שבת 18:00-24:00