פופ אפ שוק הדגים, תל אביב
בכל שלושה שבועות יתקיים פופ אפ שכולו דגה טרייה, שתייה ומוזיקה בהובלת ניצן גת ומיכאל קוגן מ"שוק הדגים". במסגרת האירוע מנות על בסיס דגים טריים כמו סביצ'ה, טורטיות במילוי דגים, המבורגרים ועוד במחיר של 35 שקלים לכל מנה. האירוע הבא יתקיים ב-30/12 ברחוב אלפא 4, תל אביב בשעות 12:00-15:00.
מסעדת קונמיגו, מודיעין
שף עידו אלקיים (מסה, לה גוטה, טורו) פתח את conmigo במודיעין, שמתמחה בבשרים, עישון ואוכל מולקולרי. בתפריט מנות כמו: ברולה כבד אווז, טרטר שייטל, תבשיל אסאדו בוואקום, פילה לברק וקינוחים כמו קראק פאי, פבלובה קרם פיסטוק ועוד.
Conmigo. שדרות הרכס 13, מודיעין. טלפון: 08-6319991
ספיישלים בגראז'
ביום ראשון (11/12/22) מסעדת הגראז/ תשיק תפריט ספיישלים חדש של באקטים מופרעים, סמאש בורגרים ועוד. בין המנות:Mix Fried Bucket - קילו מטוגנים הכולל צ'יפס, צ'יפס בטטה, פוטטוס וטבעות בצל לצד איולי באפלו (79 שקלים);Sweet Garage Bucket - גלידה, קצפת, מרנג ענק, קורנפלקס מקורמל עם רוטב קרמל ואוריאו מטוגן (89 שקלים) וגם 3 סמאש בורגרים עם תוספות כמו צ'יטוס חריף, רוטב שמנת פטריות, מוצרלה מטוגנת ועוד (89 שקלים במסגרת דיל שכולל גם שתייה וצ'יפס).
יום הולדת 5 לקפה האנוי, תל אביב
המסעדה הווייטנאמית בכיכר רבין מציינת השבוע חמש שנות פעילות ולכבוד המאורע תגיע במיוחד השפית Vũ Thị Hà מהאנוי ותכין מנות מיוחדות כמו The Mountains sing- פילה בקר מוקפץ עם אורז (145 שקלים), Mama Nature - תבשיל חצילים ופטריות (48 שקלים) ועוד.
מסעדת הכבושים מתחדשת, תל אביב
המקום הוותיק של שי טנא מקבל שותפים חדשים, דוד אבוקיה ואיתי שלום מקבוצת פר דרייר, ולכבוד ההצטרפות מושק בביסטרו תפריט חדש, עיצוב חדש וגם שינויים בשעות הפעילות. תפריט הבראנץ' החש יוגש בימים שישי ושבת בשעות 09:00-17:00 ויכלול מנות כמו : חציל על האש עם סלט עגבניות בצל פטרוזיליה טחינה וטוסטונים (48 שקלים), כבד קצוץ עם בצל מטוגן מלפפון חמוץ עגבניות שרי וטוסטונים 48 שקלים), סיגר דגים - קבב דג ים בעלי סיגר ירקות חתוכים גס, טחינה ולימון כבוש 49 שקלים), שקשוקה עגבניות עם טחינה וחלה (58 שקלים) , שקשוקה ירוקה עם עלי מנגולד תרד שום כמון שמנת ביצים וחלה (61 שקלים), מסבחה פטריות על לבנה שמפיניון ופורטבלו בבישול ארוך לימון כמון ובייגלה חלה (58 שקלים) ועוד.
הכובשים 48, תל אביב. שעות פתיחה: ראשון-חמישי 12:00-00:00, שישי ושבת 09:00-17:00. טלפון: 03-5108555
שוקומבו, יטבתה
יטבתה משיקה משקה חורף חדש עם קרמבו, מנת שוקו/אספרסו, חלב מוקצף, קצפת טרייה ומקל בציפוי שוקולד (24 שקלים). בנוסף למשקה, מציעים בפונדק יטבתה תפריט מרקים ב-20 שקלים.
ציון - בר חדש בציונה קפה, נס ציונה
קפה ציונה ממשיך להתרחב, וכעת נפתח ציון, בר שמגיש קוקטיילים כמו אליזבת השנייה (פלנטיישן רום כהה, אננס, מנגו, פסיפלורה וקינמון) תשאירי לי פרח (ג'ין, אננס, פסיפלורה, תות, פרח) ושושיק (ג'ין, אננס, פטל שחור, לימון, מי טוניק, תפוז ותימין), ולצדם מנות אוכל כמו טונה אדומה טרייה, פסטו כוסברה ואגוזים (68 שקלים), קבב דגים עם סלט עגבניות חריף (86 שקלים) , פולנטה מסורתית וירקות צלויים (62 שקלים) ועוד.
תפריט חורף בנאומי, יהוד
המסעדה הפן-אסייתית מתחדשת עם מנות כמו הוטוק סינטה - רצועות סינטה, שלושה סוגי בצלים, פטריות מלך היער, באק צ'וי, שיטאקה ברוטב סויה שחורה ,פפריקה מעושנת וצ'יפוטלה. מוגש על אורז מאודה (78 שקלים), נאומי תאי טופו\עוף\סינטה\שרימפס- ברוקולי, בצלים, פטריות, שקדים קלויים, חלב קוקוס, בוטנים, קארי ירוק, כוסברה, בזיליקום, למון גראס ופלפל חריף מוקפץ עם אטריות ביצים (62-69 שקלים), ראמן- ציר עוף מושחם, פרוסות אווז קריספי, אטריות ראמן, ביצה, בצל ירוק,נורי, פאק צ'וי (67 שקלים) ופו- ציר עוף בנוסח ויאטנמי, נתחי חזה עוף, אטריות אורז, בצל סגול, בצל ירוק, צילי אדום וכוסברה 59( שקלים).
תפריט חורף בבייקר סלון, פתח תקווה
בר הקוקטיילים מרענן את תפריטי השתייה והאוכל שלו עם מנות כמו אבוקדו בול– טרטר טונה אדומה, סלט טאבולה יוגורט, נענע ושקדים 68; סיגר דג ים- עשבי תיבול, לימון, בצלצלי שאלוט איולי שום 62 ומבחר פיצות מהטאבון במגוון תוספות וגבינות.
קינוחים מושחתים במתחם מיקס שרונים
פסטיבל סוייטיז חוזר בפעם ה-5 ומציע מנות מתוקות ומושחתות ב 15-35 שקלים. בין הקונדיטורים המשתתפים בפסטיבל נמנים בין היתר ישראל אהרוני ואור שפיץ שתציע סופגניות עם טופינגז, מאפים, בראוניז ועוד. עוד משתתפים בולטים בפסטיבל: נונונו, בולנז'רי 96, שואו רום בייקרי, קרמרי דלאקלר ועוד. הפסטיבל ייערל במתחם MEEX שרונים בהוד השרון בתאריכים 20-26/12 בימים ראשון-חמישי בשעות 16:00-22:00, בשישי בשעות 10:00-15:00 ובשבת בשעות 18:30-23:00. הכניסה חופשית.
ארוחות כריסמס חגיגיות בכבאכה, יפו
המעדה שהיא האחות הצעירה והיפואית של מסעדת עזבה בכפר ראמה תגיש בתאריכים 14-31.12 תפריט חג מולד מיוחד שיכלול בין היתר מנות כמו: מוג׳רביה עם בשר או עוף בקר ופתיתי קוסקוס עם פלחי בצל מבושל בציר עוף וגרגירי חומוס; שיח אלמחשי - קישואים ממולאים בבשר וצנוברים, מבושלים ברוטב יוגורט חם; ירך עוף מבושלת בפריקה; ו קינוח של חיטה וגרגירי אניס, ממותק באגוזים, צימוקים ושוקולדים.
כבאכה. כיכר קדומים 6, יפו העתיקה. טלפון: 03-6888843
פסטיבל כמהין במסעדת פאסטל, תל אביב
לכבוד סוף השנה, פאסטל יוצאת באירוע מיוחד בתאריכים 22-30/12, במסגרתו יציע השף גל בן משה מנות מבוססות כמהין במחיר של עד 100 שקלים למנה. בין המנות המיוחדות שיוצעו: ארטישוק ירושלמי: קרם כרישה וערמונים,ֶ גרגר נחל ים (76 שקלים), סלט תרד: עלי תרד, בקצ'וי, שומשום קלוי וויניגרט טחינה (68שקלים) ומרק עוף: שקדי עגל צלויים בגריל פחמים, "ביסק" עוף, קרם ערמונים (82 שקלים). בנוסף, יוגשו כוסות יין מהאוסף הפרטי של הסומלייה מור ברנשטיין.
פאסטל. שדרות שאול המלך 27, תל אביב. טלפון: 03-6447441
חגיגת שמפנייה ואוייסטרים בפר דרייר, תל אביב
הביסטרו במתחם נגה היפואי יציע בעונת החורף אוייסטרים ג'ילארדו שמוטסים לישראל בכל שבוע. האוייסטרים יימכרו במחיר של 36 שקלים ליחדה או 100 שקלים לשלישיית אוייסטרים, כשלצדם יימזגו מגוון שמפנות, ביניהן קרוג, רינאר ועוד.
פר דרייר. בת עמי 7, תל אביב. טלפון: 03-6292111