אחרי מסעדת בלגן הפריזאית המצליחה של קבוצת מחניודה שפועלת בפריז כבר שנתיים, מחר (שני) נפתחת רשמית לפעילת המסעדה השנייה של השפים אורי נבון ואסף גרניט בעיר. המסעדה נקראת שבור- SHABOUR, וכמו בבלגן, השף בפועל שעומד בראש המקום הוא דן יושע.
שבור נפתחה ברובע הראשון בפריס, אחרי תקופת הרצה של מספר שבועות. המסעדה לא גדולה במיוחד, היא מונה 40 מקומות ישיבה בלבד, כשרבים מהם סביב בר רחב ידיים, לצדו יושבים הסועדים וצופים בטבחים שמקיימים אינטראקציה עם הקהל.
המקום אומנם רק נפתח לפעילות, אבל אפשר לראות ברשתות החברתיות שהוא כבר מלא ושהאווירה השמחה והמיוחדת במסעדה בשיאה. השף אסף גרניט, שנמצא בימים אלה במקום, מצולם בשיא הסרוויס שוקק וניתן לראות את הסועדים והטבחים שרים ורוקדים לצלילי מוזיקה צרפתית. בין המנות בתפריט: בורי עם גרטן, מטבוחת אניס וגבינת פטה; טורטליני צ׳וריסו עם לבנה וצנוברים; וסיגר טלה עם ויניגרט מלפפונים חמוצים.
שבור פועלת במקום בו פעל לפני שנים מועדון ג'אז, בתוך בניין בן לא פחות ממאתיים וחמישים שנה (מה שהולם את השם שניתן למסעדה). האוכל בשבור מוגדר כבר-מסעדה עם מטבח יצירתי שמאפשר קשר אינטימי בין הסועדים לשפים במקום, ואמור להיות דומה ללחווית האכילה במסעדה הלונדונית של גרניט - Coal Office. כמו בכל המסעדות של גרניט ושותפיו, גם הפעם האוכל שואב השראה מאזור המזרח התיכון בכלל, ומירושלים בפרט.
שבור היא כאמור המסעדה השנייה של גרניט והקבוצה בפריז, מהערים המובילות בעולם מבחינה קולינרית וההימור שלנו הוא שהיא תהיה מצליחה לא פחות מהאחות הגדולה האקסקלוסיבית, בלגן, וכן המסעדות הנוספות שמפעילה הקבוצה מסביב לעולם: פאלומר, Coal Office וברברי בלונדון או מחניודה, הדקל, היודלה, והסדנא בירושלים. וצי שנשארים בינתיים בארץ, יש גם חדשות טובות: בקרוב הקבוצה תשיק בירושלים מסעדה חדשה, שתהיה הפעם צמחונית. יש למה לחכות.