ההגבלות החדשות שהטילה הממשלה בניסיון לבלום את התפשטות נגיף הקורונה פגעו באופן אנוש במסעדנים, שנאלצים כעת למצוא דרכים יצירתיות על מנת לעמוד במגבלות הנוקשות – ועדיין להצליח להתקיים מבחינה כלכלית. מדובר באתגר מורכב במיוחד לאור העובדה שהמגבלה האחרונה שהטילה הממשלה מאפשרת להושיב עד 20 סועדים בלבד בכל חלל של המסעדה, וזאת לאחר שהתקנה המקורית, שהורתה על הושבה 20 סועדים בחלל הפנימי של המסעדה ועוד 30 בחוץ, עודכנה אמש.
כבר בשבוע שעבר יצאה רותי ברודו, שופטת MKR המטבח המנצח ובעלת קבוצת המסעדות המצליחה R2M כנגד התקנות המחמירות שעלולות להותיר את הענף כולו משותק. "צאו לאכול במסעדות, אחרת לא נהיה", כתבה המסעדנית הבכירה בפוסט שפרסמה בחשבון האינסטגרם שלה. בפוסט אחר, בו היא מצולמת במסעדת הבראסרי ליד בן זוגה גיא פולק המשמש כשף של הקבוצה, כתבה ברודו: "אני פה ואני עצובה".
בניסיון להתגבר על ההגבלות הנוקשות, מצאה ברודו פתרון יצירתי במיוחד והפכה את אזור החנייה במסעדה הפופולרית "הוטל מונטיפיורי" לאזורי הסעדה, וזאת כאמור כדי לעמוד בתקנות המחמירות. כך, תוכל המסעדה להושיב עוד עשרות סועדים. מדובר בפתרון יצירתי שיושם במספר מדינות בעולם, כולל בניו יורק.
בשעות האחרונות פעל צוות המסעדה על מנת להפוך את אזור החנייה לאזור הושבה הכולל עשרות שולחנות, כיסאות ושטיחים. "עשינו לכם MONTEFIORES GARDEN, שתרגישו בטוחים", כתבה המסעדנית בפוסט נוסף שפרסמה בחשבון האינסטגרם שלה.
"אני אומרת די להפחיד אנשים", אמרו ברודו בראיון ל"חי בלילה" בשבוע שעבר. "אתם לא מבינים איזה נזק עצום אתם עושים, אנחנו נמות. אתם רוצים שנמות? איך יראה העולם בלעדינו? שלושה אחוזים מהנדבקים בקורונה היו במסעדות. אף אחד לא יודע ששם הם נדבקו, שלושה אחוזים - למה לעשות את זה? אנשים מפחדים, הם לא באים".
"אנחנו מגזימים וזה יעלה לנו הרבה יותר מבריאות", המשיכה ברודו בכאב. "אני מסתכלת עכשיו על המסעדה, על העובדים שלי ועל העולם הקטן שלי וזה פשוט עצוב לי כי חבל. חבל, כי עבדנו על זה 25 שנה. אני רוצה שתהיה לנו עבודה, אני רוצה שהחיים ימשיכו כהלכתם ואני לא חושבת שהמחלה שקוראים לה 'קורונה' צריכה להביס אותנו. והיא מביסה אותנו יותר מהחיזבאללה, יותר ממלחמה, יותר מכל דבר אחר. ממה אנחנו מפחדים?".