אתם יכולים להתלונן על החום של הקיץ כמה שתרצו, אבל על דבר אחד בוודאות שוררת הסכמה: אין כמו פירות קיץ. מרגע שמתחיל להתחמם, צלחת הפירות שלנו נעשית יותר ויותר מפוארת ואחרי תקופה מבאסת של קור שכוללת בעיקר פירות הדר משמימים, סוף סוף אנחנו מקבלים עושר צבעוני בדמות שזיפים, נקטרינות, אפרסקים, מלונים, אבטיחים וכמובן אחד מפירות הקיץ האולטימטיביים והטעימים מכולם - המנגו.
אבל מה, יכול להיות שמרוב שאנחנו נלהבים לקראתו, החליטו המגדלים להיות נלהבים אפילו יותר על מנת לספק את התאווה הישראלית לפרי הכתום העסיסי, הרבה בטרם הוא למעשה נכנס לעונתו הרשמית. המתרוצצים בשווקים בשבועות האחרונים בוודאי הופתעו לראות שהמנגו הפציע השנה מוקדם מהרגיל על המדפים (עונתו הרשמית של המנגו נעה בין יולי לספטמבר) וכעת מפרסמת מועצת הצמחים אזהרה רשמית לציבור הצרכנים שלפיה בימים אלה נמכר בחנויות מנגו בוסר מזן "שלי" שלא צפוי להבשיל כלל. כך שיש להימנע מרכישתו.
קטיף המנגו אמור על פי המועצה להתחיל רק בסוף חודש יוני. אז, מתחילים להבשיל הזנים המוקדמים יותר של הפרי. הזן המדובר שהגיע כעת לחנויות, זן "שלי", הוא בכלל מהזנים שמבשילים אפילו מאוחר יותר ואמור היה להגיע לחנויות במצב אופטימלי רק בחודש אוגוסט.
פירות המנגו שנמכרים בימים אלה בחנויות ובשווקים אולי נראים רכים ובצבע אדמדם סמוק כלפי חוץ (זאת משום שהם ככל הנראה עברו תהליך של הבחלה על ידי בית האריזה, מה שגורם למנגו להיות מעט רך יותר ולהצטייר כמתאים לצריכה), אך בפנים תגלו במרבית המקרים כרגע מנגו חיוור, מאכזב ולא בשל. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על המחירים הגבוהים במיוחד של המנגו כעת, שנעים בין 20 שקלים לקילוגרם במקרה הטוב ויכולים להגיע אפילו עד 60 שקלים לקילוגרם.
אז מה לעשות? כרגע הדבר הנכון ביותר הוא להתאזר בסבלנות וליהנות מיתר פירות הקיץ שנמצאים כרגע בשיאם כמו המשמשים שתכף ייעלמו לנו והדובדבנים הנהדרים. פירות המנגו ייכנסו רשמית לעונתם החל מעוד כשבועיים, ואז ניתן יהיה לרכוש אותם ולקבל פירות בשלים באמת (וככל הנראה במחירים הגיוניים יותר). חובבי המנגו המושבעים - אין לכם מה לדאוג כי החל מחודש יולי ישטפו את הארץ כשישים אלף טון של מנגו שאפשר יהיה ליהנות ממנו עד שתחל לנשב כאן רוח סתיו.
פירות מנגו שמגיעים מאזור הערבה בשלים. ניתן לזהות אותם על פי המדבקה שנמצאת עליהם (עליה כתוב "יופי של ירקות", "ליאן" או "קיבוץ בית הערבה") וכמובן שניתן לשאול את הירקן לגבי מקור הפרי או איזור גידולו.