חיבתנו לחיפה ולשלל מסעדותיה הנהדרות היא עזה, עם זאת צריך להגיד את זה - לא מדובר באחת הערים המפורסמות בארץ בכל מה שקשור לפיצה. זה נכון שיש כמה פיצריות נחמדות ברחבי העיר שאפילו הצליחו להשתחל לרשימת הפיצריות המכובדת שלנו, אבל פיצה נפוליטנית לפי חוקי המשחק? לא ממש. עד עכשיו, זאת אומרת.

כבר בימי ההרצה הראשונים שלה שמענו תגובות כה נלהבות, עד שלא יכולנו להתעלם מכך כי כנראה שבשורה של ממש הגיעה לעיר התחתית של חיפה. אנחנו מדברים על מסעדת פיצה חדשה בשם נאופוליטן, שפתח משוגע לדבר בשם אורן אבני. אבני, חיפאי במקור שמעיד על עצמו כאובססיבי לפיצה מאז ומתמיד, החליט אחרי שנים של מחקר וטיולים בנאפולי להביא לעיר שגדל בה את הפיצה כמו שהוא חושב שהיא צריכה להיות. לצורך כך הוא כמובן נסע לנאפולי והביא כמו ארצה טאבון עצים מרהיב, מעוטר זהב, בייצור סטפנו פרארה, שעבר מסע מסובך על מנת להגיע לכאן, ונחת לאחרונה בהצלחה בביתו החיפאי החדש.

נאופוליטן חיפה. דגש מיוחד על שמני זית (צילום: דרור אבני,  יח"צ)
נאופוליטן פיצה חיפה | צילום: דרור אבני, יח"צ
נאופוליטן פיצה. טאבון עצים מרהיב שהגיע מאיטליה (צילום: דרור אבני,  יח"צ)
נאופוליטן פיצה בטאבון | צילום: דרור אבני, יח"צ

"מה שאני עושה בנאופוליטן זאת פיצה נפוליטנית אמיתית", מסביר אבני, "היא עשויה ממחמצת מאה אחוז והבצק שלה עובר תפיחות ארוכות של בין 48-72 שעות. אני חושב שאין פיצה ברמה הזאת או מישהו שמכוון בכלל למשהו דומה ברדיוס של הרבה קילומטרים מסביב, ביחס למה שאנחנו עושים פה".


בתפריט של נאופוליטן יש מספר צנוע של פיצות קלאסיות וקבועות, לצד יציאות מקוריות ופיצות מיוחדות שיוצעו כאן כל הזמן. במבחר ניתן למצוא פיצה מרינרה; מרגריטה קלאסית שאליה ניתן להוסיף זיתים, ג'רג'יר, ארטישוק א לה רומאנה או גבינת גורגונזולה (התוספות ישתנו בהתאם לעונות השנה), פיצת קאצ'יו א פפה שהיא בעצם סוג של הומאז' למנה האיקונית של השף מאסימו בוטורה  "5 דורות של פרמזן", ועליה קרם של גראנה פדאנה צעירה, גילוחי פרמזן שיושן שנתיים, טוויל פרמזן והמון פלפל שחור; פיצה עם קרם ארטישוק, ארטישוק, גרידת לימון ובצל ירוק; ופיצה קרמו די זוקה עם גורגונזולה, ג'רג'יר וקרם דלעת.

נאופוליטן פיצה. פיצה קצ'יו אה פפה מיוחדת (צילום: דרור אבני,  יח"צ)
נאופוליטן פיצה קצ'יו פפה | צילום: דרור אבני, יח"צ


כל פיצה מגיעה עם שמן זית אחר, תוצאה מעבודתו של אבני בשנים האחרונות בתחום החקלאות בצפון הארץ ורצונו להבליט טעמים של שמני זית ולעודד יצרנים מקומיים. "שמן הזית פה מקבל תפקיד מאוד חשוב ובעצם כל פיצה מקבלת שמן זית מזן אחר - מרינרה ומרגריטה מקבלות קורטינה של מסיק קיבוץ מגל, והפיצה קרצ'ופי לימון מקבלת שמן מסוג ארבקינה שהוא עדין יותר ופחות חריף. אני רוצה לתת פה במה ליצרנים מקומיים אם זה בתחום שמן הזית ובהמשך גם בגבינות מקומיות".

כל הפיצות בנאופוליטן מגיעות בצלחת, ממש כמו בנאפולי, כשהן לא חתוכות ומיועדות לאכילה בסכין ומזלג. מחירי הפיצות נעים בין 50-67 שקלים, כשבהמשך יתרחב התפריט גם עם פיצות מיוחדות לקינוח. לצד הפיצות השקיעו כאן בתפריט יין וגראפה מישראל ומאיטליה, גם הם תוך שיתוף פעולה עם ספקים קטנים.

החבירה של נאופוליטן לסצנה השוקקת של רחוב הנמל בעיר התחתית בפרט, ולכל האזור ההומה בכלל, היא תוספת מבורכת. באותו אזור פועלות כבר שלל מסעדות ותיקות וחדשות והוא ללא ספק מהווה מוקד משיכה שנעשה כל הזמן אטרקטיבי יותר ויותר עבור בליינים ופודיז מכל רחבי הארץ.

כרגע נאופוליטן פתוחה בשעות הערב בלבד בכל יום לבד מראשון, בשעות 19:00-23:00. בהמשך שעות הפעילות יתרחבו וייתכן והמקום ייפתח גם בשעות הצהריים.

 נאופוליטן. הנמל 37, חיפה. 054-5251756