את העובדה שביסטרו הסטריט פוד היפני החדש של השף יובל בן נריה, Ya-Pan (יא פאן), הוא המקום המדובר ביותר בביצה הקולינרית בשבועות האחרונים אתם כבר יודעים. לפחות אם אתם עוקבים אחרי רשימת המסעדות הטרנדיות שלנו מדי חודש. כעת, המקום נפתח באופן רשמי לקהל, ואנחנו כאן לעדכן אתכם בכל מה שאפשר לאכול ולשתות בביסטרו הבטיח הזה.
נתחיל מאינפורמציה מנחמת לכל מי שכבר רוצה להגיע לאכול כאן, אבל חושש שכמו במסעדות מדוברות אחרות ומדוברות בתקופה האחרונה, אי אפשר יהיה להשיג כאן מקום פנוי במשך חודשים (כמו המקום החדש מבית בית תאילנדי, קאב קם, אליו צריך להזמין מקום שבועות מראש). ביא פאן החליט בן נריה להנהיג שיטת הגעה ללא הזמנות מראש (למעט בערבי שישי); במסגרת האווירה הבלתי מחייבת שבעלי המקום רוצים להעביר כאן, הם פשוט מבקשים מכם להגיע (זה לא אומר שלא יחכה לכם תור בכניסה או שלא תיאלצו להמתין קצת לפני שתתיישבו).
בהמשך לאותו קו בלתי פורמלי, גם התפריט החדש של יא פאן (עליו אחראים בן נריה והשף בפועל אילון פרבר) הוא די יוצא דופן ממה שהתרגלנו לראות אצל בן נריה בטאיזו היוקרתית. תוכלו למצוא כאן פרשנות של השף למטבח היפני המודרני, כזו שלא חוששת להיות לעיתים אמיצה עם מנות כמו שיפודים נקיים של לב שור, בטן חזיר או אשכי עגל, מנת מוח עגל בטמפורה, ומנת ראש דג בציר סויה עדין עם פטריות שיטאקה, גי'נג'ר ובצל ירוק למי שלא חושש מהתעסקות קצת שונה עם האוכל שלו.
אבל גם למי שחלקי פנים אינם כוס התה שלו ימצא כאן מה לאכול. התפריט עדיין מתגבש ומשתנה מדי פעם, אך הבסיס כולל מגוון רחב של מנות שמבוססות כולן על אלמנטים שנרקחים במקום (כולל תבלינים ותערובות שונות, ואפילו מיסו ורוטב סויה). מה למשל? קאטסו קארי - הגרסה היפנית לשניצל שמוגשת כאן מעוף, חזיר או טופו; הגרסה של יובל בן נריה לסושי או סשימי, וגם המבורגר בלחמנייה רכה עם קימצ'י שנעשה במקום ורוטב ברביקיו. ומה לגבי המחירים? כרגע הם נעים בין 20-50 שקלים למנות ראשונות וקטנות יותר, ומגיעים עד ל-80 ו-100 שקלים למנות עיקריות.
המקום החדש כולל כ-70 מקומות ישיבה. בחלל הפנימי, כל מקומות הישיבה הם סביב בר רחב ידיים כשישנו גם חלק חיצוני גדול עם שולחנות גדולים יותר. כרגע, המקום פתוח בשעות הערב בלבד, כשבהמשך מתכנן בן נריה לפתוח את המקום גם בשעות הצהריים לארוחות ולבארנץ' יפני מיוחד שיוגש כאן בסופי השבוע.
יא פאן החדשה היא המסעדה השלישית של בן נריה; את טאיזו פתח השף בשנת 2013, ולאחר מכן פתח את מיאזקי - מסעדת ראמן וגחלים שפועלת בשוק צפון בתל אביב. למרות הפתיחה המסעירה של הביסטרו המשוחרר שלו, התכניות לעתיד כבר בשיאן, ובקרוב הוא מתכוון לפתוח מסעדת יוקרה נוספת בתל אביב.
יא פאן. נחמני 26, תל אביב. שני עד שבת, 19:00-23:00. לא כשר