שווארמה היא ככל הנראה אחד המאכלים הכי פופולריים בישראל, וזאת כנראה הסיבה שמרבית המסעדנים בארץ חוששים לשחק עם המנה הזאת. החידוש המשמעותי היחידי בתחום בשנים האחרונות היה הבחירה של מסעדת לבנטיני התל אביבית להגיש את השווארמה בקופסה ולא בפיתה או לאפה.
מי שמנסה לשנות סדרי עולם היא רשת חדשה בשם שווארמקס (Shawarmax), שגם מתכוונת לעשות את זה בזול. הסניף הראשון של שווארמקס ייפתח השבוע להרצה במרכז תל אביב ויפעל בשעות הערב בלבד (בהמשך יתרחבו שעות הפעילות גם לצהריים ואף צפוי להיפתח מוקד משלוחים). את המקום, שאמור להפוך בעתיד לרשת ארצית, הקים בעל רשת השניצלייה, יהודה אלמוזלינוס, ומאחורי הקונספט הקולינרי עומד גלעד דולב.
אז מה הקונספט? ובכן, בשווארמקס יוצבו שני עמודי שווארמה קלאסיים - הודו וכבש - כך שמי שירצה מנת שווארמה רגילה בפיתה, לאפה, בגט או צלחת יוכל לקבל את מבוקשו בכיף. מעבר למנות הצפוית, הרעיון הוא שאחרי שהשווארמה יורדת מהעמוד הלוהט ניתן לקבל אותה בגרסאות שונות כמו שווארמה תאילנדית, שווארמה עולמית או שווארמה ירוקה. אם תשאלו את בעלי הרשת, הם מעדיפים להגדיר את התוצר שלהם כשווארמת שף. בגרסה התאילנדית של שווארמקס מוגשת השווארמה ברוטב קוקוס וג'ינג'ר; בגרסה העולמית תקבלו אותה עם פטריות ובצל; והגרסה הירוקה תגיע עם עם עלי בייבי, אפונה וקישואים. בנוסף, תמצאו כאן גם שווארמת מעורב ירושלמי שמוגשת עם כבד, לבבות ובצל.
אבל לא רק בגזרת המנה מנסים כאן לעורר באזז, אלא גם בגזרת המחיר: מנת שווארמה קלאסית בפיתה תעלה לכם 25 שקלים, והמנות בצלחת יעלו 55 שקלים עם תוספות כמו צ'יפס או אורז. מנה עסקית של שווארמה לבחירה בצלחת עם צ'יפס ושתייה תעלה 37 שקלים.
"זה לא סוד ששווארמה היא סוג מזון שמפסידים עליו כסף ולכן המחירים שלה עלו בשנים האחרונות", אומר דולב. "הקונספט שלנו הוא קודם כל לחגוג את השווארמה, וזה בדיוק מה שאנחנו מנסים לעשות כשאנחנו מביאים משהו שונה, בטעמים אחרים ובמחירים נמוכים יחסית".
שווארמקס. אבן גבירול 14, תל אביב. הפתיחה בשבוע הבא. כשר