6 עסקים מצפון הנגב נפתחים מחדש

אחרי שהיו סגורים מ-7.10, העסקים הבאים נפתחים שוב לקהל הרחב: שוקולד קפה, בית הקפה של השוקולטייר דביר קרפ ז"ל, שנהרג במתקפה הרצחנית, במועצה האזורית אשכול ייפתח בשלב הראשון לקפה, שתייה קלה, שייקים, כריכים וסלטים (טלפון להזמנות: 077-7295848); מסעדת פטגוניה בקיבוץ אור הנר חזרה להציע אוכל דרום אמריקאי בדגש על בשר (טלפון להזמנות: 077-7295709); מסעדת גידולי רוני במושב עין הבשור חזרה להגיש אוכל תאילנדי (טלפון להזמנות: 077-7295740); טאבון טראק בכפר מימון, הפודטראק שנפתח חודש לפני המלחמה, חזר להגיש פיצות ומאפים נוספים (לפרטים: 077-7295784); מתחם הבילוי הכפרי מיימונס בכפר מימון חזר להגיש קפה, שייקים, בירות וכמובן את הליקרים של אילנה, מותג הבית של המקום (077-7295874); ויקב גלאי חזר לארח ולהציע טעימות יין מודרכות לצד לחם, סלטים, גבינות, עלי גפן ועוד (077-7295876).

לכל הפרטים

שוקולד קפה. חזר לפעילות (צילום: דורון נחמני אשטן, יחסי ציבור)
שוקולד קפה. חזר לפעילות | צילום: דורון נחמני אשטן, יחסי ציבור

גליל גולן בעיר - יריד יצרנים מהצפון, תל אביב

בארבעת ימי השישי בחודש יוני יתארחו בגן עופר (לשעבר גן העיר בתל אביב) דוכנים מצפון הארץ, שימכרו מוצרים חקלאיים ואחרים מהצפון ויציעו סדנאות. בין המשתתפים: גלילטו גלידה איטלקית משובחת, גרינלי גבינות בוטיק, הנוטרים משק קבסה (שמן זית), משק גדיש (ירקות עונתיים), משק שוורץ (פירות העונה), מאפיית פתפותים (100 אחוז כוסמין) ויקב פלך.

לפרטים

יריד גליל גולן (צילום: עדי סרדס, יחסי ציבור)
גליל גולן בעיר | צילום: עדי סרדס, יחסי ציבור

מנות חדשות לקיץ במקדונלד'ס

מקדונלד'ס משיקה לראשונה בישראל צ'יקן ביג מק, עם קציצות עוף במקום בקר. המנה מגיעה עם שתי קציצות בציפוי פריך, חסה, חמוצים ורוטב ביג מק. מחיר: 32 שקלים לבד, 49 כחלק מארוחה. בנוסף נכנס לתפריט קינוח הפאי תפוחים, שיצא מהתפריט לפני שנתיים וחזר לאור בקשות הקהל. הפאי יימכר במהדורה מוגבלת במחיר 9 שקלים. 

עוד במקדונלד'ס: המבורגר ריב אנטרקוט אלבמה של 200 גרם (58 שקלים בארוחה) ותוספת מיני כרובית בציפוי פריך, שמצטרפת לצ'יפס, הסלט וטבעות הבצל. הכרובית תהיה זמינה סניפים ובמשלוחים מ-13.6, ומחירה 15 שקלים בארוחה ו-18 שקלים ללא ארוחה.

לסניפים

תוספת חדשה במקדונלד'ס (צילום: מקדונלד'ס ישראל, יחסי ציבור)
תוספת כרובית במקדונלד'ס | צילום: מקדונלד'ס ישראל, יחסי ציבור

Follow The Goose - סיורים קולינריים בשיתוף המסעדות המובילות בישראל, תל אביב וחיפה

מ-16.06.2024 ולמשך שבועיים יתקיים פרויקט בחסות וודקה גריי גוס, המציע חמישה מסלולים העוברים בין תחנות קולינריות שונות. לכל מסלול יהיו 2-3 מועדים, ובכל מועד ישתתפו 12 סועדים, שייסעו בשלושה מיניבוסים מתחנה לתחנה. המסלול יכלול ביקור בכמה מסעדות וברים, בכל מסעדה תוגש לאורחים מנת דגל אחת וגרסה אחת של קוקטייל וודקה מרטיני. 

מסלול הברים של הפרויקט יעבור בקפה אירופה, לולי, לה אוטרה, דה פקטו ובושוויק בתל אביב ויכלול מנות כמו קסדייה עם כרעיים מפורקות, פלפל גוואחיו ואנצ'ו ומוצרלה; מסלול מסעדות השף יעבור בתריסר, אריא, פופינה ואוזריה ויכלול בין השאר מנת טרטר דג ים עם ויניגרט חלפיניו מותסס ושמן עירית; מסלול בראנץ' שישי יעבור בבית קנדינוף, הוורמוטרייה, קפה אירופה ואמש ויכלול למשל סטייק אנד אגז; מסלול המלונות יעבור במסעדת ג'ורג' וג'ון שבמלון דריסקו, באלנה של מלון הנורמן ובמנרה במלון שרתון, ויכלול למשל סשימי דג הדרי; המסלול החמישי יהיה חיפאי, ויעבור במסעדת ראסיף 33, בלוקס, בבעיתו, בצפרירים 1 ובבר המסעדה סטלה. בין המנות שם: אנילוטי ריקוטה בחמאת עלי גפן ופלמידה כבושה.

המחיר: 329 שקלים לאורח. הנחה ללקוחות MAX. להזמנות

Follow The Goose  (צילום: אמיר יעקבי, יחסי ציבור)
Follow The Goose. תומר טל במסעדת ג'ורג' וג'ון | צילום: אמיר יעקבי, יחסי ציבור

תפריט ליקוט במסעדת תריסר, תל אביב

השף ענר בן רפאל פורמן קיבץ שלושה לקטים - מהצפון, מהרי ירושלים ומתל אביב - ליצירת תפריט עונתי חדש במסעדת תריסר. התפריט יוגש מ-10.6 למשך שבועיים, ומשקף את תפיסת עולמו של השף שמתמקדת במיקרו-עונתיות, וגם את הקשר של המסעדה עם חוואים, מגדלי בשר ויצרנים קטנים. בין המנות בתפריט: סוף נחלים מאודה, רוטב חמאה, ציר עוף ופטרוזיליה; תבשיל כרפס לימון וטבחה של כרפס, סברינה מבושלת במיץ עגבניות מגי וגבינת פקורינו; קוקטייל פיטנגו וגרניום; ונענעת נחלים פאקוס באש קרם פטה.

תריסר. האנגר 12, נמל תל אביב. להזמנות: 074-7585353

ענר בן רפאל פורמן והלקטים. תריסר (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
ענר בן רפאל פורמן והלקטים. תריסר | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

סניף רביעי לרשת אומאי, תל אביב

רשת הסושי והדלי היפני אומאי (OOMAI) משיקה סניף רביעי, והפעם בכיכר דיזנגוף בתל אביב. הרשת, שלה סניפים בתל אביב וברמת גן, מציעה אוכל יפני בפורמט של גראב אנד גו: גיוזה במילויים שונים, רולים של סושי מסורתיים ויצירתיים, סלטים יפניים וגם משקאות וחטיפים יפניים. בגזרת הקינוחים תמצאו שם גלידות מוצ'י בכל מיני טעמים.

אומאי. דיזנגוף 94, תל אביב

הטרסה - בר הקיץ של וולדורף אסטוריה נפתח, ירושלים

לרגל חגיגות יום ירושלים החליט מלון וולדורף אסטוריה לפתוח את בר הקיץ על הגג, הטרסה. הבר יהיה פתוח לקהל הרחב בימים ראשון עד חמישי בשעות 18:30-23:00 (מומלץ להזמין מקום מראש) ויוגשו בו תפריט חדש ים תיכוני, וגם אלכוהול בשיתוף מזקקת מקאלן. למעוניינים, יש גם תפריט סיגרים. בין המנות: פרחי כרובית בטמפורה עם טחינה ירוקה וסלסת עגבניות (55 שקלים); קבב דג ים עם תבשיל עלי מנגולד, קרם עגבניות ופלפלים קלויים (75); וספייריבס טלה מפורק עם קרוקט תפוח אדמה וציר טלה (65). 

הטרסה. מלון וולדורף אסטוריה, גרשון אגרון 26, ירושלים. כשר. לפרטים והזמנות: 054-9509092