פותחים בקבוקים באוליפנט
בבר היין אוליפנט שבחיפה יתקיים בשבת אירוע צהריים של פתיחת בקבוקים, במהלכו יימזג יין ללא תחתית ממגוון יקבים מהארץ ומהעולם (150 שקלים לאדם). לצד היינות, יוגשו מנות ספיישל של השף דודי קדם, וגם בויוס תורכי טרי בעבודת יד במילויים של גבינה ותרד מבית הבורקס של קלרה. בין המנות שיוגשו אפשר יהיה לטעום טרטר טונה על בריוש; ברזאולה עם מחמצת וסלט ביצים; טרטר בקר עם תפוצ'יפס; לחמניית חלב עם צוואר טלה בבישול ארוך, טחינה, עמבה ובצל מוחמץ; וסלט תאנים עם סטארטצ'לה פסטו זעתר (42 שקלים למנה).
שבת, 13.7 מ-11:00 | מוריה 13, חיפה | טלפון - 046806806
תפריט קיץ חדש ברמבלה
מסעדת השף רמבלה בהובלתו של השף צחי מלול משיקה תפריט פיוז'ן חדש וקייצי בהשראה ים תיכונית עם מגוון רחב של מנות המושתתות על חומרי גלם טריים ועונתיים. בתפריט מנות פתיחה כמו פרנה דה קאסה - פרנה בתנור אבן, קרם חצילים, סלסת עגבניות ושמן זית (32 שקלים) או צלחת חריפים ומאזטים – פלפלים חריפים, שום קונפי, זיתים מרוקאים, עגבניות מגורדות, קרם לימון ועלי כוסברה (22 שקלים); מנות ראשונות כמו קרפצ'יו פלפלים (54 שקלים), מיקס שמפיניונס (54 שקלים), קרפצ'יו בקר עם דיז'ון דבש, קרם בלסמי, שום קונפי, פרמז'ן קשיו, שמן זית וקרוסטיני (64 שקלים) או סשימי המאצ'י – קרם אבוקדו, פטריות שימג'י כבושות, בצל סגול, צ'ילי אדום, קוויאר סלמון וכוסברה (72 שקלים); מנות עיקריות כמו בורגר אנטרקוט 200 גרם מבשר אנטרקוט מובחר, לחמניית דלי, איולי טרטר, חסה, עגבנייה, בצל סגול, מלפפון חמוץ ומגוון תוספות לבחירה, מוגש עם צ'יפס (79 שקלים) או לברק שלם פתוח בגריל עם סלט עגבניות (110 שקלים); וקינוחים כמו ברולה קוקיס – קרם ברולה קלאסי בין שתי עוגיות פאדג' שוקולד, רוטב קרמל מלוח, שברי מקרון צבעוניים, קרמבל במבה וגלידה וניל (62 שקלים).
יש מבצעים למי שיזמין 3 מנות ראשונות, ובנוסף – תמצאו בתפריט מבחר מנות בהשראת המטבח המרוקאי, עליו גדל השף מלול ולו החליט להקדיש תשומת לב בתפריט החדש. המקום גם מתהדר בתפריט קוקטיילים מגוון וייחודי שנוצר על ידי המיקסולוג גבי גרשאטור (גבי מיקסולוג'י) המוכר כאחד המיקסולוגים המובילים בישראל.
המסעדה, בבעלות קבוצת Rambla Group, ממוקמת בבניין המרשים קמפוס אמות, שאף זכה בפרס בינלאומי בקטגוריית המבנים הכי טובים במזרח התיכון (ובו שוכן גם בית הקפה גאליסיה, בבעלות אותה הקבוצה).
שעות פתיחה: ימים א' עד ד' 11:00-23:00, יום ה' 11:00-00:30, מוצאי שבת 21:00-00:30.
בניין קמפוס אמות – הרוקמים 2, חולון | כשר | לפרטים והזמנות: 055-9989958
יום הולדת לטסה הבית של הממתקים
רשת טסה - הבית של הממתקים חוגגת יום הולדת ותערוך בסניף הדגל בחולון הפנינג מתוק לכל המשפחה, המיועד לקהל הרחב. האירוע כולל דוכני טעימות חווייתיים של מוצרים ומותגים בינלאומיים המיובאים ומשווקים בלעדית, כמו דוכני שערות סבתא, דוכני פופקורן, דוכני דונאטס ועוד הפתעות רבות, מבצעים ומתנות.
גם כוכב הרשת מקס מלך הגומי (לו 300 אלף עוקבים שכבר מכירים את הערצתו לסוכריות גומי) יגיע ויחלק לקהל מאות יחידות נודלס גומי. בנוסף, אדם טסה, מי שהפך לתופעת רשת עם חיבה מיוחדת למתוקים, יגיע עם חברים נוספים להצטלם עם הקהל.
במסגרת חגיגות יום ההולדת מציעה הרשת מבצעים מיוחדים בחנויות ובאתר, שמתחלפים כל שבוע, כמו מארז של 110 יחידות מסטיק זום בטעם אבטיח ב-35 שקלים או שוקולד ג'וני דודל במתנה בכל קנייה מעל 99 שקלים באתר (לרשת 9 סניפים ברחבי הארץ והמבצעים יתקיימו בהם ובאתר עד ה-20.7).
יום חמישי 11.7, 19:00-21:00 | המלאכה 15, חולון
שילה נפרדת מרחוב בן יהודה
מסעדת שילה חוגגת את השבועות האחרונים בלוקיישן שהפך למוסד ברחוב בן יהודה בתל אביב. רגע לפני המעבר (הצפוי בספטמבר) לרחוב מונטיפיורי, יציינו שף שרון כהן וצוותו 20 שנה לשילה, שהפכה במרוצת השנים לאחת המובילות היציבות והאהובות בנוף הקולינרי התל אביבי. לכבוד ציון הדרך המשמעותי, בחר כהן לחזור לכמה מן המנות הבולטות בעיניו שכיכבו בתפריט לאורך השנים, והוא מספר על ההחלטה: ״המצאנו מעל 500-600 מנות במרוצת השנים בשילה. התחלנו בכלל כבר עם סנדוויצ׳ים. בחמש השנים הראשונות, כשבנינו את התפריט – היינו כל היום במטבח, בשיא היצירתיות... גדלנו ביחד עם הספקים שלנו. עברנו גלגולים כמסעדה, כאנשים... היה תענוג לצלול לארכיון המתכונים וללמוד כל כך הרבה עלינו ועל מסעדנות״.
בין המנות שיופיעו בתפריט הנוסטלגיה (שילווה את התפריט הרגיל עד היום האחרון בבן יהודה) יהיו טרטר דג ים עטוף בסלק, פיסטוק, יוגורט נענע ויוגורט צאן, עליה אומר שרון: ״המנה האם של טרטר האבוקדו, שהוא ה-להיט של שילה. ירדה מהתפריט לפני 5 שנים כי היינו חייבים לפנות מקום לחדשות״ (98 שקלים); קלמרי, חציל וטחינה ועלים מרעננים, עליה הוא אומר: "מנה פשוטה שהתחילה לפני 20 שנה, והורדתי מהתפריט כי כולם התחילו לעשות אותה בעיר" (88 שקלים); טרטר דג ים וסורבה בלאדי מרי, עגבניות מיובשות, מיץ סלרי, אצות וואקמה וצ׳ייסר וודקה שהיא ״מנה מעולה, שמשום מה לא הצליחה מסחרית. עכשיו אנחנו עושים לה כבוד נוסף״ (98 שקלים); וגם כבדי עוף בתערובת תבלינים תימנית על איולי יוגורט וצ׳יפס בחמאה; מדליוני פילה עטופים בבייקון, כרובית בשמנת ודמי גלאס יין; דג בלימונים כבושים, מולים, גזר ובצל חרוכים עם כוסברה, מנגולד וחומוס; וריזוטו בייקון פירות ים.
בן יהודה 182, תל אביב | טלפון - 035221224
תפריט חיטה מיוחד בקלארו
מסעדת קלארו מצדיעה לחומר הגלם שאי אפשר בלעדיו, בתפריט ספיישלים מיוחד המציין את הרב גוניות האינסופית של החיטה. מה-14.7 ועד ה-4.8 רן שמואלי, השף בפועל טל פייגנבאום והקונדיטורית עפרי רהב יכינו מנות שבליבן קמחים שונים ותוצרים מפתיעים.
מסעדת קלארו חרטה על דגלה את קידום החקלאות הישראלית באמצעות שיתופי פעולה ייחודים שנותנים במה ליצרנים וחקלאים יוצאי דופן, והפעם חברה לטחנת הקמח העתיקה ״אל באבור״ שבירכא. הטחנה, בבעלותו של סעיד אבו יוסף, הוקמה על ידי סבו לפני למעלה מ-100 שנה, והיא משמרת ידע עצום שעובר מדור לדור ושיטות מסורתיות להכנת בורגול, פריקי, תבלינים ושפע מסחרר של קמחים.
בתפריט ברוסקטה מקמח מלא עם לבנה חצילים, ירקות קיץ, משמשים ופריקי מקומי מטוגן (74 שקלים), פוקצ׳ה עם תאנים וסינטה כבושה, חמאת אריסה, עלים חריפים ודבש מתובל (88 שקלים), קובנייה בקר וענבים עם איולי רוקט, עלי גפן מטוגנים וקרקר זרעי שומר (94 שקלים), קובה בורגול וטלה עם יוגורט עגבניות קיץ ושמנים מתובלים (108 שקלים), ריזוטו פריקי ושקדי עגל עם תרד, דמי גלאס חרובים וקרמבל בוטנים (164 שקלים), ניוקי סולת ושרימפס, עגבניות מיובשות ושמן בזיליקום (148 שקלים), פפרדלה מקמח פריקי, רוטב גבינת נילי מהמחלבה הקטנה, שום, במיה וקרמבל תפוחי אדמה (128 שקלים), גלידת שוקולד חלב ושיעורה (58 שקלים) ומלבי דובדבנים (62 שקלים).
רחוב הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב | טלפון - 03-6017777
פירות טרופיים תוצרת הארץ
ביאנגו דלי החלו לשווק פירות טרופיים מתוצרת ישראלית. רוב הפירות הטרופיים בישראל מקורם בייבוא, וברשת החליטו לתעדף את המשקים הישראליים והסחורה המקומית: האוכמניות "מיס בלו" מגיעות ממושב מבטחים בעוטף עזה, והפטל מגיע ממשק בנימין במושב מנוחה שבמועצה האזורית לכיש. במשק בנימין מתמחים בגידול פטל אדום כבר מספר שנים, ומספרים שמעבר לכך שהוא מתוק, עסיסי וטעים, הפטל נחשב לסופר פוד, הוא עשיר בנוגדי חמצון, ויטמנים ומינרלים שונים. הוא מתאים לשייקים ולקינוחים, וגם לאכילה כפי שהוא.
פופ אפ בראנץ' חדש ומפתיע לכוסית
עופר ששון, חוקר קולינרי ומומחה למטבחים קלאסיים ועדתיים, יתארח לפופ-אפ בראנצ' ייחודי וחד פעמי, לסוף שבוע אחד בלבד, בכוסית - הוורמוטריה המקומית בכיכר רבין. את הכוסית מוביל השף אייל בן עזרא, והיא נקראת על שם הבר המיתולוגי משנות ה-90 שפעל בלוקיישן הזה. התפריט מבוסס על טריות ועונתיות בניחוח ספרדי.
שף עופר ששון התחיל את הקריירה כטבח במסעדת טופולינו הירושלמית בשוק מחנה יהודה, שהייתה שייכת לאימו, ומשם התקדם ועבד במסעדות רבות בארץ ובחו"ל כטבח וכיועץ קולינרי. בשנים האחרונות הוא עורך ארוחות פרטיות וגם מהווה חלק בלתי נפרד מהמיזם הקולינרי ILU. הפעם ששון יגיע לכוסית עם תפריט בראנצ' עונתי המשלב מנות קלאסיות לצד מנות עונתיות שבנה במיוחד לסופ"ש זה. בין המנות תמצאו אויסטר שמפניה מיניונט ואויסטר רוקפלר אפוי עם תרד, חמאה, פירורי לחם ופרמז'ן (29 ש"ח); טרין כרישה עם קרמבל חמאה חומה ופרמזן (36 ש"ח); מקושקשת עם בוטרגה ביתית (39 ש"ח); ברוסקטה מולים אסקבץ' או כבד דג (19 ש"ח); ביצה רכה עם פרושטו דה פארמה (21 ש"ח); סלט אבטיח, סברס, וניל וליים (42 ש"ח) ועוד.
האירוע יתקיים בתאריכים 19-20 ביולי, שישי-שבת, בין השעות 12:00-17:00.
הכוסית, מלכי ישראל 5 ת"א | להזמנות מקומות לחצו כאן