השף חמודי עוקלה הוא מהשפים הבולטים באזור הצפון, שכבש את לב החיפאים עם מסעדת איטליאנו דה לה קוסטה האיטלקית-ערבית שהפכה ללהיט מיום פתיחתה. לאחרונה עוקלה עזב את המסעדה (שבינתיים התפתחה עם מיזם נוסף בסמיכות למסעדת האם), והחליט לפתוח בר אוכל חדש משלו, הפעם בעכו - בשורה נהדרת לתושבי האזור ולמטיילים הרבים שמגיעים לעיר.
המקום החדש של עוקלה נקרא סַמַא והוא פועל בעיר העתיקה של עכו, כמו מיטב המסעדות בעיר. משמעות השם סמא הוא שמים, והוא נבחר משום שהמקום נמצא על גג של בניין ומשקיף על הנמל ההיסטורי של העיר. כמו רבות ממסעדות עכו המצליחות (דוגמת אורי בורי האיקונית) גם סמא מתמקדת בדגים ופירות ים, אבל עם דגש על הקולינריה הערבית.
בין היתר מציע פה עוקלה מנות כמו קובה בורגול במילוי של שרימפס מקומיים מעכו; מג'דרה עדשים עם טחינה ועלים ירוקים; עלי גפן ודג נא עם יוגורט עיזים, שמן זית, מיץ עגבניות, בהרט צנוברים ולימון; לחם עכואי שנאפה במקום ומוגש עם שמן זית וזעתר, מחמרה טורקית וזיתים מהגליל; טאבולה עם עשבים, בורגול דק, קרם לבנה, שקדים קלויים, גרגר נחלים, שמן זית ולימון; סלט עגבניות מבוסתן הגליל עם שנקליש לבנוני, צנוברים, דואה, שמן זית ונענע; ועראייס ים בגריל עם טאבולה עגבניות בלאדי וסלסת פלפלים.
עוד בין מנות הדגים כאן פלמידה כבושה עם סלט תפוחי אדמה, כמון, בצל סגול, קרם פרש, לאבנה, פלחי עגבניות, לימון כבוש וקוויאר מקומי; ברוסקטה דג מעושן עם קרם אבוקדו, לאבנה של אבו עאדל, איולי שום וטוביקו; שווארמה דגים עם רצועות דג לבן ובהרט חציל צלוי, בצל קונפי, טחינה אל ארז, פטרוזיליה, בצל סגול וסומאק; ושיפוד מוסר עם ירקות בגריל, תתבילה לימונית ועלים ירוקים. טווח המחירים כאן נע בין 40-50 שקלים למנות ראשונות ל-60-120 שקלים למנות גדולות יותר.
במסעדת סמא חבר עוקלה לאחים מרוואן וחמודי ברגוט שבבעלותם מסעדת אלמרסא בעכו. סמא היא המיזם הקולינרי הראשון של הקבוצה ומתוכננים מיזמים נוספים וטעימים באזור הצפון בקרוב.
סַמַא. סלח אדין 14 עכו. לא כשר