כאילו שרחוב בוגרשוב לא מספיק אטרקטיבי גם ככה - בחודשים האחרונים הוא חווה התחדשות מבורכת, ואל שלל מקומות ותיקים מעולים כמו מאפיית לה מולאן, הפיצה, פלאפל גבאי ובית תאילנדי מתווספים מקומות חדשים ומעניינים, ביניהם טבעל'ה המקסימה, בורקס מחניודה ובית המאפה לחם וחברים, שייפתח להרצה בשבוע הקרוב.
מאחורי לחם וחברים עומדים זוג עולים מצרפת בשם ארי בן הרוש ואיזבל אזולאי. הם צירפו לשורותיהם את אופה הלחם פרנק דהן, שעבד בייצור לחמים בצרפת, דנמרק ושוודיה, ואת נתי ביטון, אקס מסעדת רפאל והקונדיטור בדימוס של מאפיית קארם המוצלחת, שסגרה לאחרונה את דלתותיה בצער רב.
עוד באוכל טוב:
- מצאנו את אחת הלזניות הטובות בארץ
- שבלולי פילו במילוי גבינה ודלורית שירשימו את האורחים
- מאפינס קישואים שגם הילדים שלכם יאהבו
"החלטנו יחד עם זוג חברים, שגם הם עולים, להקים מקום ולהביא אליו את האוכל שאנחנו אוהבים, באיכות הטובה ביותר, עם מורשת הלחם שהגיעה אתנו מצרפת", מספר בן הרוש. "בחרנו לקרוא למקום לחם וחברים בגלל האווירה שאנחנו שואפים שתהיה בו, ולמקם אותו דווקא ברחוב בוגרשוב, שהאוכלוסייה בו מאוד מגוונת, עם נוכחות בולטת של תיירות צרפתית. הוא גם רחוב מלא תנועה, אבל לא יותר מדי. חיפשנו מקום שהוא לא הומה מדי כי אנחנו רוצים להקדיש לכל אחד את מרב תשומת הלב".
בלחם וחברים הצטיידו בן הרוש ואזולאי בציוד אפייה מתקדם. ביטון מייצר כאן שלל קישים, טארטים, עוגות ויטרינה ומאפים, ודהן אמון על מגוון גדול של לחמים, פוקצ'ות וכמובן שגם בגט צרפתי קלאסי. "כרגע אנחנו עדיין בשלב הניסויים לקראת גיבוש תפריט", מסביר ביטון, "אבל כבר יודעים שיהיו כאן קרואסונים שונים כמו חמאה ושוקולד, קרואסונים מלוחים, בריושים במילויים כמו פירות או קרם לימון ושלל קישים טריים במילויי גבינות וירקות, כמו קיש תרד, כרשה וגבינת המאירי או קיש עם קישואים".
פרט למאפים המוכרים יימכרו בלחם וחברים גם מאפים צרפתיים קלאסיים שאנחנו כמעט לא רואים כאן, כמו מאפה בוסטוק (מעין קרואסון שקדים שעשוי מבריוש) ומאפה נוסף על בסיס בצק בריוש הממולא בשוקולד, צימוקים או אגוזים. הלחמים במקום יהיו אף הם ייחודיים, ולצד שיפון קלאסי ולחמים מקמח מלא יוצעו גם לחם קסטן ולחמים בהשראת אלה שמוגשים בשוודיה ודנמרק.
בשעות הבוקר יוגשו כאן ארוחות בוקר בסגנון צרפתי: מאפי בוקר, סלסלת לחמים, טארטים וכריכים במילויים של גבינות שונות שאפשר לקחת לדרך או לאכול במקום. בשעות הערב יהפוך המקום לבר יין קליל ויוצעו בו שלל יינות, ישראליים בלבד, וטאפאסים שמשלבים את מאפי המקום (שנאפים במהלך כל שעות היום ולא רק בבקרים) וגבינות מקומיות ממחלבות כמו יעקבס, ברקנית ומשק דותן. במהלך ימי ההרצה, שיחלו השבוע, יחולקו במקום דוגמיות של לחמים ללא תשלום ויתבצעו ניסויים באפייה. בעוד כשבוע יחל המקום לפעול במתכונת מלאה.
לחם וחברים. בוגרשוב 27, תל אביב. 03-5256611 (הקו עדיין אינו פעיל). ראשון-חמישי 23:00-07:00, שישי 07:00-שעה לפני כניסת השבת. כשר.