בטח תשמחו לשמוע שבקרוב מאוד התל אביבים הולכים להתחדש בזוג מסעדות מלהיבות בחסות מוסדות קולינריים משמעותיים במיוחד, האחד מירושלים והשני מתל אביב.
אפי רז, איש הסביח המוכר מסביח פרישמן ולאחר מכן מסביח טשרניחובסקי, שהפך את החציל לאגדה ומאז עזב את הביזנס, החליט להיכנס כשותף במסעדת בשרים חדשה שתוקם על חורבות מסעדת סטפן בראון המיתולוגית שנסגרה לאחרונה. וגם אלרן שרפלר, בנו של מייסד מסעדת עזורה הירושלמית הוותיקה בשוק מחנה יהודה, פותח מקום חדש בסמוך לגן החשמל בתל אביב.
נתחיל בבשר. רז החליט לעזוב את חלקו בבר האוקטובר בתל אביב ולהמשיך הלאה לשותפות חדשה, יחד עם שי אליהו ממסעדת הבסטה בשוק הכרמל ושאולי טבת, בעלי מתחם סטפן בראון ומי שהפעיל את המסעדה במשך כל שנות פעילותה שהחליט לשנות את כיוונה. המסעדה נמצאת בימים אלה בשיפוצים וכשתפתח שוב בעוד כחודשיים היא תתמקד בבשרים על הגריל שיוכנו אל מול הסועדים. בינתיים, עסוקים השלושה בסגירת פרטים סופיים בנוגע למקום ולתפריט. מגובה בזוג שותפים שהם אנשי מסעדנות ומטבח מוכרים, תהיה זאת ההתנסות הראשונה של רז במסעדה של ממש.
עוד באוכל טוב:
הבא בתור ברשימת האיקונים שצפויים להסעיר את תל אביב הוא אלרן שרפלר ממסעדת עזורה בשוק מחנה יהודה, שהחליט להביא אותה לתל אביב ופותח בעוד כשבועיים סניף חדש בסמוך לגן החשמל, כשיהיה גדול יותר מהמסעדה הקטנה והצפופה בתוככי השוק הירושלמי. התפריט בסניף יהיה זהה לזה של עזורה הירושלמית כולל החומוס המפורסם, אבל לצד אלו יתווספו מנות גריל כמו טחול ממולא, חוט שדרה וגם קבב עם סלט של אל בגדדי. את המסעדה המקורית ימשיכו לתפעל אחיו של שרפלר, בעוד אלרן יהיה אחראי על הסניף בתל אביב.
המעבר של מסעדת עזורה המיתולוגית לתל אביב אינו טריוויאלי כלל אחרי פעילות של עשרות שנים בבירה והפיכת המסעדה בעיר למוסד של ממש. מעניין יהיה לבחון האם הסניף התל אביבי יצליח לשחזר את הקסם והאם המסעדה תמשיך לתפקד כראוי גם בבסיס האם במחנה יהודה. מה שבטוח, ברגע שהמקום ייפתח, אנחנו נהיה שם כדי לענות על השאלה.
סטפן בראון. אלנבי 97, תל אביב. 03-5604725.
עזורה תל אביב. הרכבת 2, פינת מקווה ישראל 1, תל אביב. אין עדיין טלפון.