למראית עין, הגארדן - המקום החדש של השף ניר צוק בתוככי דיזנגוף סנטר בתל אביב - נראה תמוה למדי. כמעט אוטומטית עולה השאלה למה שף בסדר גודל כזה צריך בכלל לפתוח מסעדה בתוך מתחם קניות הומה? אחרי כשחושבים קצת לעומק ומתיישבים לאכול, מבינים קודם כל את השיקולים המסחריים של צוק, שנובעים כנראה מהתנועה הניכרת בסנטר והביקוש האדיר בו לאוכל טוב. בהמשך, גם לומדים להעריך את קורטוב ההומור העצמי הראוי להערכה של השף, שלא שם פס על מה חושבים כולם ומה נחשב נכון או לא בסצנה הקולינרית המקובעת, שפשוט פתח מקום לאוכל מהיר ואיכותי בלוקיישן שהכי לא ציפינו לו.
בואו לקרוא מה עוד טעים בפייסבוק שלנו
מה אוכלים כאן?
נתחיל מכך שהגארדן, כפי שכבר סיפרנו כאן, תפס את מקומו של סניף הבורגר ראנץ' בתוך דיזנגוף סנטר והוא משתרע גם לגינה חיצונית רחבת ידיים בה ניתן יהיה לשבת באופן לא מחייב גם מבלי להיכנס לתוך הסנטר ההומה (החצר, שהכניסה אליה ניתנת מרחוב המלך ג'ורג', טרם נפתחה לפעילות). החלק השני של המסעדה הוא החלק הפנימי - שכולל בר ומטבח חצי פתוח בו יכולים לראות העוברים ושבים את הפעילות במקום ואת רוטיסרי העופות וגם קומה עליונה, שבה כ-20 מקומות ישיבה, שמצליחה באופן מפתיע במיוחד ליצור ניתוק מהסנטר ולהשכיח לרגע שאתם נמצאים למעשה במרכז קניות הומה.
עוד באוכל טוב:
בתור מסעדה מהירה שפועלת בתוך דיזנגוף סנטר, צריכה הגארדן לפנות לקהל רחב במיוחד ולא לקחת סיכונים מיותרים בתפריט שלה, בייחוד כשהיא פועלת על תחלופה מהירה של אנשים. לכן ניתן למצוא כאן רשימה מצומצמת למדי של מנות פשוטות אך פופולריות שביניהן: המבורגר שמכין אחיו המסעדן של ניר, תומר (38 שקלים), עוף בגריל של משק ארצי (ללא אנטיביוטיקה) שמסתובב ברוטיסרי וניתן להזמינו בגדלים שונים (1/4 עוף - 22 שקלים, 1/2 עוף - 39 שקלים ועוף שלם - 68 שקלים), נקניקיות עוף בלחמנייה (28 שקלים), שניצל בקר (52 שקלים) ומגוון סוגי צ'יפס שונים ומיוחדים כמו צ'יפס פטו (צ'יפסים דקים בסגנון תפוצ'יפס), צ'יפס מדורה - תפוחי אדמה שנאפים ואז מטוגנים לכדי פריכות ממכרת, או צ'יפס קלאסי (18-22 שקלים למנת צ'יפס גדולה). בנוסף, יש כאן גם מקרר סלטים קטן בו ניתן למצוא חמוצים, סלט תפוחי אדמה או כרוב כבוש וכן שלל קינוחים קלאסיים' אבל אנחנו באנו כדי לעסוק באוכל, לכן ברשותכם נתרכז בהם פחות.
אז איך היה?
אוכל קניונים הוא משהו שרובנו מעדיפים להימנע ממנו בהינתן אלטרנטיבות ראויות אחרות. ועל אף שהוא נמצא בלב תל אביב ומוקף בלא מעט אופציות לאוכל מהיר טוב, במשך שנים לא היה מה לאכול בדיזנגוף סנטר - מקסימום סלייס פיצה או ארוחת חטאים במקדונלד'ס. וזה היה מבאס, בלשון המעטה. אז האם המקום החדש של ניר צוק מעניק סוף סוף אפשרות טובה לאוכל במרכזי קניות? התשובה היא בהחלט כן.
על אף שהגארדן פתוח רק מספר ימים המקום כבר הספיק להפוך לחתיכת מוקד ויש בו תור לא קצר של מתעניינים בכל רגע נתון. תחת הלחץ הרב הזה, מצליחים במסעדה החדשה להיות אפקטיביים, חייכנים ומדויקים. כשהגענו למקום, אחרי לא מעט שאלות, הזמנו 2 סוגי צ'יפס - קלאסי ומדורה, לצד רבע עוף שהגיע גדול בהרבה מן המצופה, על משטח מתכת ובו גם רוטב שעשוי מהרבה מאוד שום ותבלינים (בגארדן מזמינים את האוכל בקופה שבכניסה למסעדה ולאחר מכן האוכל מגיע לשולחן שלכם). בנוסף לזוג בקבוקי סודה וכרוב חמוץ שנלקח ממקרר הסלטים, עלתה לנו כל הארוחה הזאת 75 שקלים בלבד. בהתחשב בעובדה שזו הייתה ארוחה שהשביעה 2 אנשים רעבים, מדובר בלא פחות ממציאה.
אבל לא רק בגלל המחיר המשתלם שווה להגיע לכאן. אלא כי הצ'יפס, על שני סוגיו, היה מהטובים שטעמנו בארץ. גם העוף היה טוב מאוד (אם כי טיפה יבש) ולדעתנו, האפשרות של עוף רוטיסרי (עוף בגריל) היא לחלוטין אופציה הרבה יותר טובה, מזינה ובריאה ממרבית סוגי האוכל המהיר שניתן למצוא כיום במרכזים מסחריים בארץ. הערתנו היחידה היא שראוי להוסיף לתפריט אופציות נוספות גם לצמחונים וטבעונים שלא מתחשק להם להטביע את יגונם רק בצ'יפס.
בשורה התחתונה
לא תמצאו בגארדן מנות מתוחכמות או הברקות קולינריות. אבל מי שמחפש אוכל פשוט, מהיר, טרי וטעים, ייהנה כאן מאוד. להצליח לעשות את כל אלה בתנאים כה הומים וסואנים כמו אלה שבמרכז מסחרי, זאת הצלחה ראויה בהחלט להערכה. מצאנו את הגארדן כאופציה מעולה גם למבוגרים שמחפשים לחטוף משהו על הדרך וגם לילדים שמקבלים כאן יחס מיוחד ויכולים למצוא את עצמם בקלות בתפריט. בקיצור, חזרנו מהארוחה בגארדן נלהבים במיוחד אחרי אוכל טעים ומשתלם באווירה נעימה, שללא ספק היינו סקפטיים לגביה לפני שהגענו. כל שנותר לנו הוא לקוות שהסטנדרטים האלה ימשיכו להיות מתוחזקים כאן גם כשההמונים ינהרו.
גארדן. דיזנגוף סנטר (בכניסה מהשער ברחוב המלך ג'ורג'), תל אביב.