ברדלי עזריאלי מאפייה (צילום: הדמייה באדיבות אורי ביטון,  יחסי ציבור )
ברדלי. שיתוף פעולה עם המאפיות הכי טובות בעיר | צילום: הדמייה באדיבות אורי ביטון, יחסי ציבור

אם יש מקום שלא ציפינו שתצא ממנו בשורה קולינרית, הרי זה קניון עזריאלי. ותראו מה זה, ממש שם נפתח בימים אלו מקום חדש ומבטיח ביותר בשם Breadly (ברדלי) - בית אוכל המשלב לחמים ומאפים שווים שמגיעים ממאפיות בעלות שם בעיר, כמו פטיסרי קארם ולה מולאן, עם סלטים וכריכים מושקעים שמוכנים במקום. וכל זה בחלק החיצוני של מרכז הקניות - במקום שבו שכן הסופר, ממש מול הקריה.

רעבים? בואו לפייסבוק שלנו

מאחורי המקום, שעוצב על ידי האדריכל אורי ביטון, עומדים שי לוי ונמרוד גל, זכיינים מנוסים בתחום המסעדנות האוחזים בסניפים של פרש קיטשן, ארומה, פרנג'ליקו ועוד. "ברדלי זה בית קפה בסגנון 'גראב אנד גו'", מספר לוי, "עם מוצרים מאוד מוקפדים שכולם ארוזים לקחת במיתוג מיוחד שלנו. אספנו את כל המאפיות הכי נחשבות כדי שיספקו לנו בצקים, ואנחנו כל יום אופים במקום את המאפים והלחמים שלהן אצלנו. כך, למשל, מאפיית קארם מנחלת יצחק ומאפיית הבוטיק וינטג' פטיסרי מספקות לנו שפע מאפים ועוגיות, וממאפיית לה מולאן אנחנו מביאים את הבגט הטוב בעיר".

ברדלי מאפים (צילום: שי לוי,  יחסי ציבור )
ויש גם כריכים וסלטים | צילום: שי לוי, יחסי ציבור

למרות התיווך, מחירי המאפים במקום נשארים בגבולות הסביר: 10 שקלים לקרואסון חמאה, בריוש או מאפה גבינות מלוח, 13 שקלים לקרואסון שקדים, 12 שקלים לקרואסון שוקולד או לבראוניז ו-7 שקלים לעוגיות קוואקר וחמאת בוטנים טבעוניות. המאפים מוגשים לצד קפה בטווח מחירים של 5-10 שקלים (לפי הזן הנבחר).

מלבד שפע מאפים מציעים בברדלי גם כריכים (25-30 שקלים לכריך) וסלטים שמוגשים בשכבות, בתוך כלי גדול מיוחד, לצד רטבים שמכינים במקום בטכניקות מולקולריות (28-33 שקלים לסלט). תמצאו שם למשל סלט פסטה מקמח מלא, גבינת מוצרלה מעושנת ואנטיפסטי של פלפל, חציל קלוי, זוקיני, בטטה ובצל ברוטב איולי שום ולימון; סלט אושר עם גבינת רוקפור, שקדים קלויים, חמוציות, אגסים, תרד ומלפפון ברוטב יוגורט; סלט אסייתי עם אטריות שעועית, רצועות גזר, כרוב אדום, צנוניות, בצל סגול, ארוגולה, מלפפון ובוטנים קלויים ברוטב ויניגרט ליים, צ'ילי וסוכר דקלים; וסלט ישראלי עם טונה, עגבניות שרי, קרוטונים, פלפל אדום, בצל סגול, קישוא קלוי ותפוחי אדמה בפפריקה.

עוד באוכל טוב:

 

ברדלי מיץ (צילום: שי לוי,  יחסי ציבור )
מיצים בטכניקה מיוחדת של כבישה קרה, ששומרת על הוויטמינים | צילום: שי לוי, יחסי ציבור

טוסט ב-30 שניות

"את הרטבים שלנו אנחנו מכינים עם המכשירים החדשניים ביותר בשוק", מספר לוי. "אפילו רוטב שמן זית ולימון, שהוא לכאורה הכי פשוט שיש, מוגש אצלנו כשהוא עשוי בטכניקות מולקולריות שנותנות לו מרקם וטעם מיוחד, בלי לפגוע בערכים התזונתיים". השימוש במכשור חדשני מגיע גם לטוסטים של ברדלי, ואפילו למיצים. "את הטוסטים שלנו אנחנו מכינים במכונה מיוחדת שלוקח לה 30 שניות בלבד להכין את הטוסט והיא מהחדשניות בשוק, ואת המיצים הסחוטים אנחנו מכינים במכונה לכבישה קרה, שסוחטת את הירקות והפירות בלי לפגוע בערכים התזונתיים שלהם", מפרט לוי.

המקום נפתח מדי יום בשעה שש בבוקר, במטרה לתפוס את הגל של חיילי הקריה ועובדי המשרדים הרבים בסביבה. את האוכל אפשר היום לקחת רק בטייק אוויי, אך בהמשך מתכננים בקניון להפוך את החלק של בית הקפה והרחבה התחתונה למתחם ישיבה רחב ונוח. בהמשך יש גם דיבור על הפיכתו של ברדלי לרשת. "יש לנו הצעות קונקרטיות ברמת משקיעים וזכיינים", מסביר לוי, "וכשזה יקרה אנחנו גם נתחייב לייצר קונדיטוריה משלנו. עד אז בחרנו את מה שמבחינתנו הם הדברים הכי טובים בשוק. אין במקום הזה פשרות".

ברדלי. דרך מנחם בגין 132 (בקומת הרחוב של מרכז עזריאלי), תל אביב. ראשון-שבת 06:00-23:00. לא כשר.

>> כל חדשות האוכל