עוגת קרמבו ענקית בג'לטריה, תל אביב והרצליה
גלידריית הג'לטריה פותחת סניף שני בהרצליה, ולכבוד המאורע מוסיפה לתפריט (גם בסניף תל אביב) קינוחי חורף מהממים. בין הקינוחים: פחזנית קרמל מלוח עם בוטנים מקורמלים; פחזנית שוקולד עם קרם שוקולד 64 אחוז ושנטילי שוקולד 70 אחוז ושקדים קלויים מקורמלים קלות; והשוס הגדול - עוגת קרמבו ענקית עשויה מרנג אמיתי, בציפוי שוקולד מריר משובח (140 שקלים).
ג'לטריה. גרינברג 25, תל אביב; שדרות אבא אבן 9, הרצליה.
תפריט חדש במסעדת הצדף, ראשון לציון
במסעדת הצדף, שבמשך שנים הגישה מבחר סלטים למנה ראשונה ותפריט עיקריות מובנה, מתחדשת בתפריט שכולל גם מנות ראשונות וכמה עיקריות חדשות. בין הראשונות: סרדינים מחותנים (54 שקלים), סלט שרימפס (48 שקלים), ריזוטו שחור (48 שקלים) וירקות שורש בחומץ יין (48 שקלים). בין העיקריות החדשות: פילה לברק ביוגורט וגבינת עיזים (115 שקלים), פילה דניס גליל עם חצי מנה של שרימפס (105 שקלים), מדליוני פילה בקר 250 גרם (135 שקלים) ונתח קצבים (95 שקלים).
הצדף. משה דיין פינת יוסף ספיר 2, ראשון לציון. 03-9627111
מסעדת דקא חוגגת 10 שנים בארוחה מיוחדת, תל אביב
מסעדת דקא הכשרה חוגגת 10 שנים עם תפריט טעימות זוגי שכולל מנות עם בירת הוגרדן. בין המנות: קרפצ'יו מוסר ים בזיגוג ויניגרט הוגרדן, זרעי עגבנייה ואיולי זרעי כוסברה; ניוקי שקדים וצנוברים בעבודת יד עם רוטב גבינות, בצל שאלוט, מרווה ודבש טהור; מוסר ים בגריל על קרם ארטישוק ירושלמי; פילה לברק בגריל עם ירקות מזוגגים באריסה, טחינה שחורה וויניגרט צ'יפוטלה ועוד. מחיר הארוחה: 249 שקלים לאדם בארוחה זוגית.
דקא. התעשייה 10, תל אביב. 03-5629900
בראנץ' יפני חדש ביא פאן, תל אביב
המסעדה היפנית של השף יובל בן נריה, יא פאן, מתחדשת בבראנץ' שיוגש בימים שישי ושבת בשעות 12:00-16:30 ויכלול - לצד מנות מהתפריט הרגיל של המסעדה - מגש בנטו יפני עם בייבי ג'אם, טופו משי, ביצת אונסן ודאשי, מרק שירומיסו, בייבי צ'י אשי, סלמון צלוי, קרואסון צ'דר וקימצ'י כרוב. מחיר המגש: 118 שקלים לאדם.
YA-PAN. נחמני 26, תל אביב. 03-6487796
פסטיבל הפיצה בפיאנו פיאנו, יקנעם
במסעדת פיאנו פיאנו בקניון G-6 יקנעם יתקיים בימים רביעי עד שבת (7-10.2) פסטיבל פיצה לכבוד יום הפיצה הבינלאומי שיחול ב-9.2, עם פיצות מיוחדות כמו: הפיצה של הילה - עם רוטב עגבניות, מוצרלה, חצילים, בטטה ובצל צלויים בתנור וקראסט פרמזן (49 שקלים); white pizza – עם רוטב בשמל כמהין, תערובת של פטריות שמפיניון ופורטובלו, בייבי מוצרלה, מוצרלה מגורדת וקראסט פרמזן (54 שקלים); ופיצה שוארמה – עם רוטב עגבניות, מוצרלה, נתחי רוסטביף, בצל סגול וסומאק, מגיעה עם טחינה גולמית (56 שקלים).
פיאנו פיאנו. קניון G-6, יקנעם, קומה שנייה. 04-9121912
ערב רוסי במסעדת התרנגול הכחול, תל אביב
ביום שני, 19 בפברואר, יתקיים ערב על טהרת המטבח הרוסי במסעדת התרנגול הכחול של השף שאול בן אדרת. למרכז השולחן יוגשו המנות הבאות: בליני שמנת חמוצה וקוויאר שחור; סלט סלק, תפוחים, קרם שמנת וחרדל גרגירים; פלמיני - כיסוני בשר ובצל; סלט אוליביה עם תפוח אדמה, גזר, אפונה, שמיר וחמוצים; סלט "שובה" עם מטיאס, מיונז וסלק; ביצים רוסיות ולביבות תפוח אדמה; בלינצ'ס פטריות וטרטור שמיר ומלפפון בחומץ; שרימפס בשום, שמנת ודוקסל קישואים; חזה ברווז מעושן ופירה זברה; צלחת נקניקים רוסית וחרדל חריף ועוד. מחיר לסועד: 220 שקלים.
ארוחה זוגית מיוחדת בסניפי רק בשר בחיפה וראשון לציון
רשת רק בשר מציעה ארוחה זוגית חדשה בשם Nice2Meat במחיר 239 שקלים לזוג. הארוחה כוללת 300 גרם אנטרקוט ברילוצ'ה, סינטה או פיקנייה, 200 גרם פילה מיובא או פילה שאטו, מנה ראשונה לבחירה מהתפריט (מלבד "סלט רק בשר") ויין הבית ללא הגבלה.
רק בשר. שדרות בן גוריון 15, חיפה; שמוטקין 10, ראשון לציון. 1-700-550028
מסעדת רופטופ במלון ממילא מארחת את השף הצרפתי פרדריק סימונין, ירושלים
במסגרת שבוע הקולינריה הצרפתית ה-6 יארח השף קובי בכר במסעדת רופטופ של מלון ממילא את השף פרדריק סימונין (Frédéric Simonin) ממסעדת Frédéric Simonin בפריז. הארוחות יתקיימו בתאריכים 5-6-7 בפברואר ויכללו, בין השאר: כיסונים מארבעה עולמות, סלמון נורווגי בקרמל סויה, אצות נורי וצנון שחור, טרטר שייטל, אורז פריך, שאלוט ובישום קפיר ליים, כרישה וביצת שליו בכמהין שחורות של חורף, ברבוניות אטלנטיות, פריים ריב בלווי ירקות צבעוניים ברוטב יין לבן וציר עגל ופאי לימון מפתיע. המחיר לסועד: 450 שקלים, כולל מים מינרליים או מוגזים ושתייה חמה. המחיר אינו כולל משקאות נוספים ושירות.
רופטופ. מלון ממילא ירושלים. 02-5482230
מסעדת פרה על הגג נפתחת מחדש לשלושה ימים בלבד, ירושלים
מסעדת פרה על הגג, שפעלה במלון לאונרדו פלאזה ירושלים בראשותו של השף שלום קדוש, תיפתח מחדש לשלושה ערבים בתאריכים 5-8.2, ותארח את השף הצרפתי יאן לאין עם תפריטים מיוחדים.
לאונרדו פלאזה. קינג ג'ורג' 47, ירושלים. 02-6298666
סופרבול 2018 ברשת הברים מייקס פלייס
בלילה שבין ראשון לשני ייערך אירוע הסופרבול בארצות הברית, וברשת הברים מייקס פלייס יחגגו כל הלילה, מ-1:15, עם הקרנה של האירוע ומנות מיוחדות, ביניהן: מסיבת התה של אליס - ההמבורגר הקלאסי של המקום בכיסוי טבעות בצל טמפורה, פטריות צלויות, רוטב איולי כמהין, חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ, מוגש על לחמניית שומשום מסורתית (76 שקלים); סמאש בורגר חריף - המבורגר משוטח בכיסוי שתי נקניקיות חריפות, בצל מטוגן, רוטב איולי צ'יפוטלה, חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ, מוגש על ג'בטה קלויה (89 שקלים); וסופר סלופי ג'ו - 200 גרם בשר בקר טחון במקום וצלוי עם רוטב ברביקיו של מייק בתוספת גבינה ובייקון, מוגש על ג'בטה קלויה (69 שקלים).
רשת צ'יזקייק פקטורי מגיעה לצפון הארץ עם סניף בקריון, קריית ביאליק
אחרי הסניפים בתל אביב ובשרון פותחת רשת עוגות הגבינה האמריקאית צ'יזקייק פקטורי סניף שלישי בקריון, שיגיש גם הוא את כל 14 העוגות שמגיעות לארץ, בפרוסות או בעוגות קפואות שלמות.
שבוע פריז בביסטרו גרינברג, תל אביב
בתאריכים 5-8.2 יגישו בביסטרו גרינברג תפריט צרפתי לכבוד שיא עונת החורף. בין המנות: מרק בצל - מרק צרפתי בבישול ארוך עם יין אדום וגבינת גרוייר, מוגש עם בגט צרפתי (54 שקלים); קסולה - סיר מלא בטעמים צרפתיים קלאסיים, עם נתחי בשר, שעועית לבנה, נקניקיות ויין אדום (98 שקלים); קיש לורן במילוי פטריות ותרד ברוטב עשבי תיבול (66 שקלים); ושוקרוט - תבשיל צרפתי קלאסי בבישול ארוך עם כרוב כבוש, נקניקיות, בשר ותפוחי אדמה (98 שקלים).
ביסטרו גרינברג. אורי צבי גרינברג 25, אזורי ח"ן, תל אביב. 03-6136132
ארוחות בוקר עולמיות חדשות ברשת בנדיקט
רשת בנדיקט תגיש לאורך כל חודש פברואר ארוחות בוקר חדשות ממדינות שונות בעולם. בין השאר: בוקר ספרדי - אג בולס, מולים וצ'וריסו ברוטב עגבניות מעושן ופיקנטי עם יין לבן (76 שקלים); בוקר יווני - ביצים עלומות ברוטב יוגורט שמיר, עם חלומי מטוגן, אריסה, זעתר יבש, צנוברים ושמן זית (69 שקלים); בוקר צרפתי - כרע ברווז מבושלת בבייקון, קוניאק וחרדל, מוגשת על קרואסון חמים עם ביצה עלומה ורוטב הולנדייז (88 שקלים); ובוקר טורקי - סוטלאץ': אורז מבושל בחלב מוגש עם בננה פרוסה, תות פרוס, גרנולה, מטבעות שוקולד מריר וקוקוס קלוי (42 שקלים).