הרבה זמן לא נתקלתי בבית קפה טוב שהוא לא חלק מרשת, בטח לא מחוץ לתל אביב; כזה שיש בו אווירה ונשמה, ותפריט שלא מסתפק בארוחת בוקר נטולת אופי. בסמטאות בין דרך יפו לרחוב המגנים, מצאתי בחיפה בית קפה קטן ומתוק, מעוצב בפשטות ומקוריות, מלא אישיות ונטול מיתוג. פוסלסקי היא פנינה שאפילו חיפאים עדיין לא גילו, כנראה כי הוא נפתח בשיא המלחמה לפני 9 חודשים.
את בית הקפה הזה פתחו דימה ויוליה פוסלסקי, עולים חדשים בני 31. אפשר לתרגם את שם המקום מרוסית בתור "כפרי" או "חקלאי", אבל זה פשוט שם המשפחה של בני הזוג ואין שום דבר כפרי במקום שלהם. לפני העליה, יוליה הייתה קונדיטורית ובמשך עשור יצרה קינוחים עבור בתי קפה במוסקבה. דימה היה כלכלן. את בית הקפה הם שיפצו ועיצבו בעצמם מאפס. היום הוא מתפעל את מכונת הקפה ואת הפלור והיא מבשלת ואופה לבדה במטבח הגדול את כל האוכל שבתפריט.
בכל צלחת שיוצאת לשולחן יש משהו שונה, וגם כשמדובר על מנות שגרתיות יחסית - יוליה עושה אותן קצת אחרת ומאוד משקיעה בפרטים הקטנים. היא מאוד אוהבת ארוחות בוקר והן מה שמרכיב את רוב התפריט של פוסלסקי. טווח המחירים בין 36-70 שקלים והמבחר כולל אומלט מגולגל וממולא בשמנת מעל שמן פטרוזיליה; אבוקדו ופרנץ' טוסט עם מקושקשת פלאפית מעל; פרנץ' טוסט סלמון עם גבינת שמנת ואבוקדו; פרנץ' טוסט עם קרמל מלוח, שמנת ובננה קלויה; לביבות תפוחי אדמה עם סלמון, שמנת ומלפפון טרי ומנה טבעונית של פרנץ' טוסט עם מיונז קשיו, פטריות וקישואים. יש גם מנה סופר מושחתת של פרנץ' טוסט עם בייקון של מרסל, ביצה עלומה ורוטב הולנדז. כל המנות מוגשות בצורה אסתטי וההקפדה על הפרטים הקטנים מורגשת בכל מנה.
החלק השני בתפריט מוקדש לקינוחים מעולים. גולת הכותרת הוא פרנץ' טוסט דובאי (65 שקלים): חלה מטוגנת בחמאה ומעליה תערובת קדאיף וקרם פיסטוק עשיר. מעל כל זה יוליה שפכת כמות נדיבה של קרם שמנת ומפזרת קקאו ופיסטוק טחון. מנה נוספת שכדאי לטעום כאן היא הסירניקי: פנקייקים קטנים ופלאפיים מגבינה, אפויים ומוגשים עם שמנת חמוצה ורוטב חמוציות או עם רוטב קרמל מלוח.
יוליה מכינה גם מדוביק (26 שקלים) - עוגת דבש רוסית קלאסית שעשויה משכבות של ביסקוויט וקרם שמנת חמוצה ועוגת גזר לא שגרתית (26 שקלים) - 4 שכבות של בצק רך בטירוף וביניהן קרם וניל קלאסי. ועוד משהו קטן ומיוחד לקינוח: עוד במוסקבה יוליה פיתחה מתכון של סוכריות מיוחדות, כך לפחות היא מכנה אותן. מדובר בפרלינים של פאדג' אנגלי בעלי מרקם מדהים והם מגיעים בטעמי פיסטוק, לבנדר, קוקוס, מאצ'ה או פלפל צ'ילי. יחידה עולה 12, קופסה של 12 עולה 60.
כאמור, לא רק האוכל מיוחד בפוסלסקי. יש במקום גם אווירה נעימה ועיצוב פשוט אבל מקורי, כלים צבעוניים יפים ומכונת קפה שבני הזוג הביאו במיוחד מדובאי. את הלחמים שהם הבסיס לכל המנות הם מביאים ממאפיית ברדא המעולה ואת הקפה מקפה נחת התל אביבי. בגזרת המשקאות יש גם יציאות מקוריות כמו לימונדה חמוציות ובזיליקום ובגזרת הקפה יש באמבל – משקה קפה קר מיוחד המורכב ממיץ תפוזים ואספרסו.
כרגע המקום עובד רק עד 15:00 או עד 16:00בסופי שבוע (לפני שמגיעים, מומלץ מאוד להתעדכן באינסטגרם של המקום לגבי שעות הפעילות), אבל הוא פתוח בשבת, מה שהופך אותו לספוט נפלא לבראנץ' סופ"ש בחיפה.
הנאמנים 6, (העיר התחתית) חיפה. שני-חמישי 08:00-15:00, שישי 08:00-16:00, שבת 10:00-16:00. לא כשר