שרונה מרקט כבר לובש אדום וביום שלישי יתחיל במרקט אירוע אוכל ענק שיכנס תחת קורת גג אחת ולמשך 4 ימים בלבד (10-13/12) יצרני האוכל האסייתי מכל הארץ. בעשרות דוכנים שיוצבו ברחבה המרכזית של המרקט יהיו מאכלים קוריאנים, יפניים, תאילנדיים, וייטנאמיים שימכרו ב-25-50 שקלים למנה. 

זכינו להגיע לטעימה ראשונה של המנות שיוגשו במהלך הצ'יינה טאון מרקט ואנחנו כאן כדי להתמקד בכל מה שלא כדאי לפספס באחד האירועים הקולינריים המרשימים שהיו כאן:

נואם ויטנאמי להרכבה עצמית (צילום: לין לוי, mako אוכל)
נאם ויטנאמי להרכבה עצמית באהרוניס | צילום: לין לוי, mako אוכל

נאם פופקורן עוף וייטנאמי

בדוכן של שף אהרוני יגישו במיוחד לכבוד הפסטיבל מנת נאמס להרכבה עצמית. מדובר במנה וייטנאמית שמורכבת מעלי חסה פריכים, אטריות קרות, עלים טריים וקריספי פופקורן עוף לצד רוטב וייטנאמי. זה יגיע ארוז בקופסה ותצטרכו להרכיב אותה בידיכם. התוצאה: ביס פריך ורך ארומטי, חמצמץ ומתקתק.

דוכן אהרוניס

 

תבשילי קארי תאילנדי של קימאו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
תבשילי קארי תאילנדיים של מסעדת קימאי מקרית ים | צילום: לין לוי, mako אוכל

מרק טום קה גאי תאילנדי

ליאור פטרקובסקי ממסעדת קימאו בקריית ים יפתח בפסטיבל דוכן שבו יגיש את מנות הדגל מהמסעדה שלו: תבשיל קארי פנאנג – קארי תאילנדי אדום על בסיס חלב קוקוס, סמיך ועשיר בטעמים; קארי תאילנדי ירוק; ומרק טום קא גאי על בסיס חלב קוקוס עם עוף – מרק תאילנדי קלאסי שפטרקובסקי מכין על פי כל הכללים.

דוכן של מסעדת Kimau

 

אטריות טוקובוקי קוריאניות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
אטריות טוקובוי קוריאניות של מסעדת קימצ'י | צילום: לין לוי, mako אוכל
מרק קארי קוריאני (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מרק קוריאני של מסעדת קימצ'י | צילום: לין לוי, mako אוכל

קימצי ורייסבול קוריאני

קימצ'יז היא מסעדה קוריאנית הפועלת ברחוב לילינבלום תל אביב ומתמחה באוכל קוריאני ביתי. לפסטיבל צ'יינה טאון היא תגיע עם מנת רייס בול קוריאנית שהוא לא באמת רייסבול אלא משולש עשוי מאורז עם בשר. יהיו בדוכן גם קימצ'י קוריאני אמיתי (טעים בטירוף שמאוד מומלץ לשים על כל ביס מהרייס בול),  טוקבוקי – אטריות קוריאניות שלאחרונה הפכו מאוד טרנדיות וגם 2 סוגים של מרקי קארי קוריאני עם בשר ואטריות: שואיו ראמן המתקתק יותר ומיסו ראמן עם טעמים קצת יותר מורכבים ומלא באוממי. 

דוכן של מסעדת קימצ'י

 

אוניגירי כמו בבית של אוקאסאן (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
אוניגירי כמו בבית - מסעדת אוקאסאן | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

אוניגירי יפני כמו בבית

מנאמי אונו, בעלת המסעדה היפנית אוקאסאן משוק הכרמל תכין בפסטיבל אוניגירי כמו שהאמהות היפניות מכינות לילדים בבוקר, לקופסת האוכל של בית ספר. האוניגירי הוא מעין כריך יפני שבמרכזו תוספות משתנות עטופות באורז ומסביב אצה. האוניגירי של מנאמי מיוחדים בזה שהם לא מגיעים עם אצה פריכה כמו האוניגירי הקנוי בחנות, מכיוון שאין הפרדה בין האורז לאצה, כך שהאורז "מרטיב" את האצה והופך את הביס לנימוח. הסנדוויץ' היפני הזה יוגש בדוכן ב-4 טעמים שונים: סלמון, בקר, טונה או טבעוני עם ג'ינג'ר.

דוכן של מסעדת אוקאסאן

תבשיל קארי תאילנדי צהוב של טייגר לילי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קארי תאילנדי צהוב של טייגר לילי | צילום: לין לוי, mako אוכל

מרק קאו סוי תאילנדי

במסעדת טייגר לילי יגישו בימי הצ'יינה טאון מרקט 2 מנות ספיישל. הראשונה היא לוקשין פינג - שיפודי עוף עגולים בציפוי קריספי עם רוטב אסייתי מתקתק. זו מנה שתהיה נעימה לחך של מי שקשה לו עם החריפות והטעמים העזים של המטבח האסייתי. המנה השנייה היא מרק קאו סוי . קאו סוי הוא קארי תאילנדי צהוב שנחשב לקארי המורכב ביותר להכנה בגלל כמות התבלינים שיש בו והמנה מורכבת מאטריות שמנמנות, רוטב עשיר, כרעי עוף ומעל אטריות קריספיות. לפני שאוכלים את המנה שוברים את האטריות הקריספיות לתוך הצלחת וזה יוצר בכל ביס שילוב קריספי ונימוח שעטוף ברוטב סמיך טעים עם חריפות עדינה.

מסעדת טייגר לילי

 

שיפוד עוף בטריאקי של אלוהה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
שיפוד עוף בריאקי של אלוהה | צילום: לין לוי, mako אוכל

שיפוד עוף בטריאקי

בדוכן הפוקי בול הצבעוני יוגש במהלך הפסטיבל שיפוד עוף שנצרב בגלייז טריאקי, מעל אורז רך ולצד בצל מוחמץ ואיולי קארי כתום. מדובר במנה כיפית לנשנוש אפילו תוך כדי הליכה שמתאימה גם לילדים בגלל שאין בה חריפות או טעמים עזים מדי.

דוכן אלוהה

 

קינוחים יפניים ממסעדת איזאקאיה (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
קינוחי כוסות יפניים של איזאקאיה מפרדס חנה כרכור | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

קינוחים יפניים

נציגי המסעדה היפנית מפרדס חנה יגישו בדוכן שלהם את דנגו – קינוחים יפניים מסורתיים על שיפוד. יהיו בדוכן מגוון דנגו, בנהם דנגו מוצ'י וגם קינוחי כוסות קלאסיים מהמטבח היפני. 

דוכן של מסעדת איזאקאיה מפרדס חנה כרכור

 

הבאן של רנן (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הבאן היפני של רנן | צילום: לין לוי, mako אוכל

תבשיל קארי יפני ובאן ממולא בשר

רנן בלומנרייך נחשב לאחד השמות הגדולים בסצנת האוכל האסייתי ובשוק תהיה לכם הזדמנות נדירה לטעום את האוכל שלו. רנן יגיש בפסטיבל מנה בשם ניקומאן: באן מאודה ממולא בבשר עם תיבול מיסו מתקתק קארי יפני שיספק לכם כמה ביסים בטעמים לא שגרתיים. יהיה בדוכן שלו גם תבשיל קארי יפני – מנת קארי לא חריפה שאהובה על ילדים ביפן ובה תפוח אדום ובצל מקורמל. יש בו טעמים שמזכירים את תבשילי המאמות שלנו והוא רך וקטיפתי ונעים מאוד לאכילה. המנה תוגש עם אורז ותהיה מושלמת לילדים שיבואו לאירוע.

דוכן של השף רנן בלומנרייך (komata)

 

כנפיים בזיגוג אסייתי של רוטיסרי צ'יקן קלאב (צילום: לין לוי, mako אוכל)
כנפיים בזיגוג אסייתי של רוטיסרי צ'יקן קלאב | צילום: לין לוי, mako אוכל

כנפיים בזיגוג אסייתי

בדוכן הרוטיסרי של שרונה מרקט יגישו מנה כיפית לאכילה בעמידה/הליכה: קערה עם אורז ומעליו פרוסת חציל במיסו ושיפוד עם כנפי עוף בזיגוג אסייתי מתקתק, משהו בין טריאקי לצ'ילי מתוק, ידידותי ולא מסובך לאכלנים פחות הרפתקניים שמחבבים אוכל אסייתי.

רוטיסרי צ׳יקן קלאב

 

בריוש פד קפאו של רחל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בריוש פד קפאו של רחל | צילום: לין לוי, mako אוכל

בריוש פאד קפאו

בדוכן של רחל מירושלים תמצאו את המנה האסייתית הכי מושחתת בפסטיבל צ'יינה טאון: מנת באן ממולא בתבשיל פד קפאו עם בקר ובצל מקורמל ומעל, ביצת עין מטוגנת. מדובר במנה גדולה ונוטפת שילוב של מתיקות ואוממי שתצליח לרגש את אוהבי הז'אנר שיחפשו מפלט מהחריפות של קארי.

בדוכן של רחל בשדרה

טייק אוף לקורנדוג קוריאני

בדוכן הצ'יפס של שרונה מרקט כדאי לכם לעצור במהלך הפסטיבל וגם אחריו כי בו מגישים את הצ'יפס הכי טעים בארץ, כמו בהולנד, לצד רוטב סאטה בוטנים תאילנדי ובצל טרי חתוך דק דק. לכבוד הפסטיבל יציעו בדוכן גם מנת טייק אוף לקורנדוג קוריאני: מוצרלה עטופה בציפוי פריך שתוגש חמה ומשופדת על פי כל הכללים. חוץ מזה יהיו בדוכן גם גיוזות מטוגנות ואגרולים פריכים.

אמסטרדם פרייז

שרונה מרקט כבר מקושטת לכבוד הפסטיבל (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
שרונה מרקט הופכת לצ'יינה טאון | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור
בנוסף לכל הדוכנים הנ"ל ישתתפו בפסטיבל גם השפיות לילך רווה, עדן דוד, רינת ינסמן ויפעלו בו גם דוכנים של מסעדות כמו גברת קוטייאו התאילנדיות משוק הכרמל ומיס צ'ו הוויאטנמית החדשה מבנימינה. בנוסף, בלוגרית האוכל אליטה אופק תפתח חנות פופ אפ שבה אפשר יהיה למצוא את הפינצטה האייקונית של אופק, כלי בית מיוחדים, ואת כל מגוון חומרי הגלם שתצטרכו כדי לבשל בבית, החל מרטבים ועד אטריות שמייצרים במיוחד עבור המותג. מי שאצר את רשימת המשתתפות והיצרנים הוא עיתונאי האוכל גיל גוטקין, שבאירוע הזה מגשים חלום של חובבי אוכל אסייתי מושבעים.

שלישי-חמישי 10-13 בדצמבר, שרונה מרקט תל אביב. הכניסה חופשית. שעות פעילות הפסטיבל: שלישי-חמישי 10:00-22:00, שישי 9:00-15:00