אפשר להגיד על ניר צוק הרבה דברים, אבל אי אפשר להגיד שאין לו תעוזה לחדש ולהתחדש בסצנה קולינרית לא פשוטה. במשך השנים הרבות שהוא בתחום, הוא יזם לא מעט עסקים ומסעדות ברחבי הארץ: לפני 15 שנים הוא פתח לפעילות את מסעדתו קורדליה ביפו ואחר כך גם את ביסטרו נועה הצמוד ורחב הידיים. בהמשך, פתח פטיסרי עם לירן גרודה ממשחקי השף, את מסעדת עולי ציון שפעלה זמן לא ארוך ביפו ואז התחיל את השוק הקולינרי שלו במתחם התחנה בירושלים.
>> רוצים לקרוא עוד חדשות אוכל? בואו לפייסבוק שלנו
כעת, צוק נמצא בפתחו של מיזם נוסף. לאחר תקופה ארוכה של פעילות הוא החליט לסגור את ביסטרו נועה, לשפץ את החלל ולהעביר אליו את מסעדתו קורדליה שתחולק לשניים - מסעדת שף וביסטרו פחות מעונב. "החלטתי על השינוי כי הגיע הזמן", מספר לנו צוק, "אחרי הרבה שנים במצב סטטי הרגשנו צורך להתרענן, להרחיב את המותג ולהביא לקורדליה תפריט חדש, מראה חדש ואווירה חדשה".
בשונה מקודם, המקום החדש פועל רק בשעות הערב ולא בצהריים. התפריטים בקורדליה החדשה, המונה 80 מקומות ישיבה, השתנו אף הם ורק מנות הדגל של צוק כמו טורטליני כמהין או קלמרי ממולא בשרימפס נשארו. בין המנות בביסטרו ניתן למצוא למשל לבנה בעבודת יד עם שרימפס (46 שקלים), רביולי טחינה גולמית (72 שקלים) וסקלופיני עגל ברוטב לימון (82 שקלים). בתפריט מסעדת השף ניתן למצוא מנות כמו טרין כבד אווז עם אוכמניות ובריוש (76 שקלים), פילה בקר בדמי גלאס ורביולי כרוב (158 שקלים) ואוכף טלה עם תמרים ממולאים (162 שקלים).
עוד באוכל טוב:
- כל חדשות האוכל לסוף השבוע הקרוב
- סופגניות קטנות עם הפתעה בפנים
- ממשיכים לעשן: מסעדת בשרים חדשה נפתחה בת"א
במקביל לעבודה על קורדליה, צוק פותח בעוד כשבועיים את המסעדה החדשה שלו, גרדן, שתמוקם בפאתי דיזנגוף סנטר, בה הוא שותף יחד עם חואן מסל - שף דרום אמריקאי שמתמחה בתחום הבשר ובבעלותו חברת קייטרינג. "הגרדן נפתח בסוף החודש ויש בו שת גרסאות", מסביר צוק. "אחת של פאסט פוד שפונה לסנטר וצורת בילוי נוספת שפונה לחצר ויש בה רחבה גדולה, טריבונות והמון מקום לשבת בנחת".
זה לא קצת מוזר ששף יפתח מסעדה דווקא בדיזנגוף סנטר?
"לדעתי לא. אני מת על הסנטר ובעברי אני ילד סנטר, הסתובבתי פה תמיד. הגרדן זאת לא מסעדה רצינית ומפונפנת, זה מקום בילוי שכיף בו מאוד עם חצר פתוחה של 250 מטר באמצע תל אביב, עם דק יפה, צמחים ואמנות כמו וידאו ארט שנקרין פה. לדעתי יהיה כאן כיף מאוד".
בהתאם לקו הפשוט, המנות שיוגשו בגרדן יהיו לא מורכבות: המבורגר, עוף בגריל של משק ארצי, שניצל וינאי וצ'יפס. בשעות הבוקר, יגישו כאן ארוחות בוקר מגוונות כמו חביתה עם צ'יפס או נקניקיות תוצרת בית לצד בירה או קפה.
צוק לא עוצר במסעדות והחל לאחרונה גם במיזם של סדנאות אותן הוא מעביר בביתו שביפו, אל מול הים. "בסדנאות אנשים מבשלים איתי ואני מאוד נהנה מזה. זה קשר בלתי אמצעי עם קהל ומדהים אותי לראות אילו ארוחות נהדרות נוצרות שם". משך כל סדנה הוא בין שעתיים וחצי לשלוש שעות והן מיועדות לקבוצות של עד 18 משתתפים.
קורדליה. הצורפים 12, יפו. טלפון: 03-518-4668. ראשון-שבת 19:00-אחרון הלקוחות.
גרדן. דיזנגוף סנטר, תל אביב. ראשון-שבת 9:00-אחרון הלקוחות.
לפרטים על הסדנאות: 054-6617771.