לא עובר שבוע בלי בשורה על בראנץ' חדש שמבטיח חוויה קולינרית יוצאת דופן בשישי בבוקר. אין כמו בראנץ' טוב שפותח את הסופ"ש במצב רוח טוב - ולמצוא בראנץ' שפועל מתחת לרדאר, כזה שלא צריך להזמין אליו מקום מראש, ולא בהכרח בתל אביב - זה כיף כפליים. לקראת הסופ"ש הקרוב מצאנו בראנצ'ים במיקומים מפתיעים שכנראה עדיין לא שמעתם עליהם.
Wine story
וויין סטורי הוא בר יין במכבים שפתחו טל דותן וגיל גרובר כדי להפריח את שממת ברי היין באזור מודיעין. הוא ממוקם במתחם מסחרי ויש בו אווירה של גינת יין סודית. טל, שעבד ב"רפאל" ואף היה בעלים של בר יין תל אביבי, וגיל, שניהל ברים, חיפשו לצאת מהעיר הגדולה ולפתוח מקום באזור שצמא לתרבות יין. שנה וחצי אחרי שעמדו בהצלחה ביעד שהציבו לעצמם, הם משיקים בראנץ' חדש. במקום לנסוע שעה וחצי ליקב בצפון כדי לשתות יין ולנשנש גבינות, תושבי אזור מכבים יכולים ליהנות משישי תרבותי שווה לא פחות עם מוזיקת לייב של להקות ג'ז ותפריט שכולל קלאסיקות כמו בנדיקט הולנדז מעל לחם קסטן קלוי עם סלמון מעושן ותרד בשמנת עירית (68 שקלים) וביצים עלומות מעל פרצל בריוש עם אבוקדו, קרם פלפלים ופטה עירית (64 שקלים). יש בתפריט גם מנות בשריות כמו קוראסון עם קורנביף צרוב, ביצה עלומה (58 שקלים) וקרואסון עם ברי. את מנות הביצים מלוות מנות כמו טונה צרובה עם צזיקי שום שמיר (63 שקלים) וסלק קפרזה עם זוקיני צלוי, ארטישוקים וטאסוס (49 שקלים). למנשנשים מציעים בוויין סטורי צלחת גבינות/נקניקים (58-61 שקלים) ויש גם קינוחים כמו ניו יורק צ'יז קייק (43 שקלים) וטארט לימון עם שוקולד לבן. לצד האוכל ימזגו לכם יינות של יצרנים ויבואנים קטנים. מחירי בקבוקי היין נעים בין 120-300 שקלים. מתי כל זה קורה? בימי שישי החל מ-8:30 ובקרוב גם בשבת בצהריים.
הרחבה המרכזית במרכז רננים מכבים. טלפון:054-9864041. לא כשר
קפה פיינברג
עם יד על הלב, חדרה היא המקום האחרון שציפינו למצוא בו בראנץ' חדש ועוד אחד עם בופה שאנחנו כל כך אוהבים. זה קורה בקפה פיינברג הוותיק ששוכן בביתו המשוחזר של אבשלום פיינברג. בכניסה למקום מחכה שולחן עמוס בסלטים, ירקות קלויים, דגים מלוחים, גבינות, ממרחים ולחמים, עוגות וסנגריה חמה. זה קורה בימי שישי בשעות 9:00-13:00 ואחרי שתעשו סיבוב ליד השולחן תוכלו גם להזמין מנה עיקרית שיכולה להיות ופל בנדיקט עם רוטב שמנת פטריות ומנגולד או מאפה במילוי גבינת מנצ'גו עגבניות שרי, חציל פטריות וביצת עין. יש כמובן גם מנת ביצים לבחירה ושקשוקה אדומה או לבנה (על עלי מנגולד). מחיר הארוחה הוא 98 שקלים לאדם, וכולל שתייה חמה וקרה, סלסלת מאפים ולחמים.
ז'בוטינסקי 34 חדרה. טלפון: 04-6344490. כשר למהדרין
Rive West
רייב ווסט הוא גסטרו בר של בני הזוג נביל חאנה ורוקסן רוז שהגיעו לחיפה אחרי שעבדו בכל מוסדות האוכל הכי שווים בתל אביב, הוא בישל וניהל מטבחים והיא מלצרה. עם ההשפעה התל אביבית שהביאו עימם לכרמל, הם פתחו מקום שפועל כבר שנה וחצי מתחת לרדאר, לא רחוק מאזור הבילויים של העיר התחתית. במהלך השבוע הוא פתוח החל מ-18:00 ומתפקד על תקן בר קוקטיילים עם תפריט אוכל מהודק ובסופי שבוע, בימי שישי (10:00-16:00) ושבת (12:00-16:00) מוגש במקום בראנץ' על פי כל כללי הטקס: יש בו ביצים עלומות, הרים מושחתים של פנקייקים ובלאדי מרי. התפריט מציע ארוחת בוקר אנגלית, קרוק מדאם שקשה לדמיין בלעדיו את סופי השבוע שלנו, סלט ניסואז קלאסי ואינגליש מאפין עם סלמון מעושן וביצים עלומות. בימי שישי החל מ-12:00 מצטרפות לחגיגה גם מנות צהריים כמו שרימפסבורגר וקלאב סנדוויץ שמוגש לצד ערימת תפוצ'יפס.
דרך יפו 40, חיפה. טלפון: 077-3320140. לא כשר
הכובשים
הביסטרו הוותיק שפועל כבר 14 שנים בין חוף הים לשוק הכרמל החליף בעלים ועכשיו יש בו בראנץ' "על חלה" שווה ומיוחד שמוגש בשישי-שבת בשעות 9:00-17:00. התפריט של השף שי טנא מ"פר דרייר" מוגש לצלילי פאנקי בלוז ביסטרואי ויש בו מנות עם, לצד או על בסיס המלכה הבלתי מעורערת של שישי - החלה. כך למשל כבד קצוץ עם בצל מטוגן המוגש עם טוסטים של חלה (48 שקלים), שקשוקה שמוגשת עם טחינה וחלה (58 שקלים), מסבחה פטריות עם לבנה וחלה לניגוב (58 שקלים), אגס בנדיקט מעל בריוש חלה (64 שקלים) וקציצות דגים בחריימה (69 שקלים) שהכי כיף לטבול בהם את החלה. תוסיפו לכל זה סלט קיסר או סלט עוף חם וקינוח פרנץ' טוסט מחלה עם פירות יער ושמנת חמוצה (52 שקלים) ואתם מסודרים עד סוף היום.
הכובשים 48, תל אביב. טלפון: 03-5108555. לא כשר