ראשית הקיץ זה הזמן הטוב ביותר לספר על מקום חדש שנפתח באילת, ואם להודות על האמת - גורם לנו להצטער שאנחנו לא מבקרים בתדירות גבוהה יותר בעיר הדרומית. על המסעדה החדשה, שנקראת מאמו (MAMO) וממוקמת במלון STAY, אחראי השף אוהד לוי, שעבר דרומה קצת לפני תחילת הקורונה ולפני כן היה אחראי על האוכל במקומות טרנדיים בתל אביב כמו הצ'יקטי והסושיאל קלאב.
אחרי תקופה ארוכה שבה עסק בעיקר בארוחות פרטיות ושיתופי פעולה שונים בערבה החליט לוי לפתוח מקום משלו ממש על שפת הים האדום. המקום פונה לתושבי העיר כמו גם לתיירים, ולוי, כדרכו, מעוניין להציב בחזיתו את התוצרת המקומית של אילת והערבה.
ההיצע במאמו כולל נקניקים, דגים מעושנים וירקות מותססים שמוכנים כולם במקום, ובתפריט תמצאו בין השאר טוסטדה אנשובי עם בצל כבוש, אנשובי מספרד ופלפלים חריפים; ממרח דג ים מעושן מעל לחם כפרי קלוי במחבת; ממולאים של קישואים עם אורז, ראס אל חנות ולאבנה מעושנת; דג ים נא עם ירקות מהאש וצ'ילי מותסס עם קרם פרש; וקלמרי סגול על הפלנצ'ה עם צזיקי קישואים.
עוד אפשר למצוא פה מנות כמו טורטליני ריקוטה עם אפונה טרייה וחמאה; כיסונים במילוי דג קצוץ, בציר לוקוס עם עגבניות שרופות ומנגולד; סטייק במחבת עם תפוחי אדמה ועשבים טריים מאליפז; המבורגר עם צ'יפס ואיולי; ודניס על הגריל עם תבשיל מנגולד ולימון.
לוי מנסה להציע כאן משהו לכל אחד, והתפריט בהתאם כולל גם אופציות לארוחה קלילה מאוד עם כוס יין מקומי או ורמוט וגם אפשרות לארוחה משפחתית מסורתית של מנות ראשונות ועיקריות. כרגע המקום פתוח בשעות הערב בלבד, בימים שני עד שבת מ-19:00 ועד אחרון הלקוחות.
מאמו. אגמונים 10, אילת. 055-2216062. לא כשר