בעוד מסעדות לא כשרות נסגרות בזו אחר זו, דווקא בגזרה הכשרה מתרחשת התעוררות מעניינת. אחרי פתיחתן של Meryam של חיים כהן, ALALI שנפתחה במקום טומפולופופו ו-2 מסעדות בשר כשרות חדשות של קבוצת ויסקי בר מוזיאון, ברור שיש כאן מגמה. עכשיו תוסיפו לרשימת המסעדות הכשרות החדשות גם את טברנה דל מאר של השף טום אביב.
אחרי טיזינג ממושך ברשתות חברתיות שכלל בחירת שם יחד עם העוקבים, טום אביב חוזר לישראל ממיאמי ופותח את הדלתות של הטברנה החדשה והכשרה שלו. זה יקרה באחת הסמטאות המרכזיות של השוק, מול מאפיית ללה, וצעדים ספורים מהבסטות ברחוב הראשי של השוק.
בטברנה דל מאר הוא יבשל תפריט דגים וירקות שישקף את מסעותיו בעולם, ולמרות התקופה המורכבת, המסעדה תהיה שמחה ותהיה בה אווירה קלילה. המחירים, כך מבטיחים יהיו הוגנים בהתאם לרוח התקופה והאוכל יהיה פשוט וטעים.
בתפריט ההרצה מצאנו מנות כמו איקרא (24 שקלים); פאבה (28 שקלים); ושיפוד משתנה (18-34 שקלים); דגים נאים כמו סשימי על קרם אחו בלנקו וסלסה ענבים אדומים (58 שקלים); וטרטר ים אדום של גספ'צו תותים ושיפקה (56 שקלים). יהיו גם מנות כמו לחם דגים של קוקו במבינו (51 שקלים); קפרזה עלי גפן (48 שקלים); סלטה קרטושקה עם סלמון קונפי וקוויאר כתום (35 שקלים); זוקיני גריל עם צ'טני מנגו ודואה אגוזי לוז (41 שקלים); רבע כרוב אדום "שורט ריב" וקרם פרש (37 שקלים); וקציצות פראסה (39 שקלים).
בגזרת מנות הדגים "הרציניות" יותר תמצאו בתפריט ההרצה מעורב דגים (76 שקלים); שניצל סלמון ותפוחי אדמה ל"ג בעומר (79 שקלים); קבב דג ים ואקווה פאבה של חומוסים (77 שקלים); ופילה דג על חמוסטה פתיתים ועלה גפן טמפורה (82 שקלים).
עבור אביב, טברנה דל מאר היא חזרה למקום שבו הכול התחיל, שם פתח ב-2017 את קוקו במבינו - המסעדה הראשונה שלו אחרי הזכייה בעונה ה-6 של מאסטר שף. אחרי זה הוא פתח יחד עם שותפים נוספים את פאט קאו, ג'אנגו וטריגר אנד טום, ואז המשיך ופתח עוד מסעדות במרוקו ומיאמי. עכשיו, אחרי שנתיים הוא חוזר לשוק כדי לבשל בעצמו לקהל הישראלי אוכל כשר וקליל.
הכרמל 11, תל אביב יפו. שעות פעילות: ראשון-חמישי 17:00-23:00, שישי 9:00-15:00, כשר
להזמנות : 073-2652562 או דרך אונטופו