ארוחות בוקר ובראנצ'ים שווים לסופ"ש ארוך
בראנץ' חדש במלגו ומלבר, תל אביב
מסעדת מלגו ומלבר מציעה בראנץ' חדש שיוגש בצהרי שישי ושבת ובו מגש מנות ראשונות כמו קרם שעועית בובס עם שום, שמן זית וצ'ילי חריף; סלמון בכבישת סלק עם שמנת חמוצה ותרד; סלט מלפפונים-שמיר; סלט עגבניות שרי ובצל סגול; סלט תמנונים על קרם עגבניות שרי פיקנטי; סלט עשבים וגבינת שמנת ועוד. בין המנות העיקריות לבחירה בבראנץ' - פילה מוסר על קרם כרובית, סטייק כרובית, עדשים שחורות, סלקים וקייל; מנת פירות ים ובה מולים, קלמרי, ראשים, שרימפס, כרישה, תפודים, מיסו וכוסברה; רביולי במילוי תירס או קרם בצל לצד שעועית ירוקה, ברוקולי, אפונה, קייל וצ׳יפס תפודים. מגש סלטים וראשונות בלבד ב-69 שקלים לסועד, בראנץ' מלא ב-109 שקלים.
MILGO & MILBAR. שדרות רוטשילד 142, תל אביב. טלפון: 03-6314214.
ארוחות בוקר חדשות בגרנד קפה טורקיז, רמת אביב
המסעדה מציעה ארוחות בוקר חדשות כמו מוזלי - יוגורט מחלב צאן, פירות עונה ודבש (38 שקלים), חביתת ירק - עיג'ה עם סלט אישי, לחם ושתיה קלה או חמה לבחירה (58 שקלים), ביצים עלומות וקרם פרש על מנגולד ותרד מוקפץ (58 שקלים), קרוק מדאם בלחם קסטן עם אמנטל, שינקן וביצה עלומה (56 שקלים), כריך סלמון בלחם שיפון, גבינת שמנת, עירית וצלפים (44 שקלים).
גרנד קפה. אינשטיין 40, רמת אביב, תל אביב. טלפון: 03-5536677.
תפריט בוקר חדש בג'ראלד, תל אביב
המאפייה החדשה מציעה תפריט ארוחות בוקר עם מנות כמו קראסט ג׳ראלד - לחם בריוש קלוי עם גבינת בושה, פרוסות אבוקדו וביצת עין; מוזלי קלאסי עם גרנולה שוויצרית ופירות העונה; סלט קינואה אדומה; כריך דלורית צלויה ואגוזי מלך; ועוד מגוון קישים וכריכים מלחם הבית.
ג'ראלד. אבן גבירול 36, תל אביב. טלפון: 03-5063135.
תפריט קיץ חדש ברשת קפה גרג
רשת בתי הקפה מציעה תפריט קיץ חדש ובו מנות כמו בוקר ספרדי עם רול אומלט ספרדי מחביתה עם תפוחי אדמה, בצל ירוק, פטרוזיליה ופלפל בטורטייה פריכה עם אבוקדו ופטה; בוקר סקנדינבי עם בורקס גבינה, סלמון מעושן, גבינת שמנת, עגבנייה וביצת עין; סלט דרוזי על לאפה; מנה טבעונית של צ'או מיין - מוקפץ חריף טבעוני; כריך בסטה טבעוני הכולל פלאפל תמרים אורגני ועוד.
לכל הפרטים.
מה עוד טעים?
ערבי טאפאס חדשים בפפו, תל אביב
המסעדה הספרדית הקטנה החלה לפתוח גם בשעות הערב ומציעה תפריט טאפאסים משתנה ומגוון עם מנות כמו פטטאס בראווס (26 שקלים), פאן קון טומאט (17 שקלים), מול סיביליה בשום ופטרוזיליה (25 שקלים), סרדינים אנדלוסיים (18 שקלים), סלט סרטנים וראשי קלמארי (18 שקלים), וקינוח צ'ורוס (28 שקלים).
פפו - מטבח ספרדי, לבונטין 13, תל אביב.
סניף חדש למלבייה, יפו
אחרי שכבשה את שוק הכרמל, המלבייה פותחת סניף נוסף ביפו. בתפריט מלבי חלבי או טבעוני עם סירופ קלאסי, וניל קינמון, קרמל או לימון והל לצד תוספות כמו בוטנים, קראמבל עוגיות, קוקוס ועוד. המקום פתוח מדי יום (כולל שבת), עד השעות הקטנות של הלילה.
המלבייה. עמיעד 11, רחבת שוק הפשפשים, יפו. טלפון: 5339343־03.
חליטות קפה לקיץ בלאביט
בית הקפה מציעה חליטות קפה קרות חדשות וגם בקבוקי קפה קר שניתן לקחת בטייק אווי או לרכוש הביתה. לחליטת הקפה הקרה רמת חומציות נמוכה המנטרלת את המרירות שמאפיינת את הקפה בדרך כלל. עלות בקבוק קפה בחליטה קרה - 15 שקלים, עלות רכז חליטה לשימוש ביתי - 30 שקלים.
עוד באוכל טוב:
- מצפון ועד דרום: 67 המקומות הכי טובים לאוכל רחוב בארץ
- קורן דוג מושחת של תום פרנץ
- קאפקייקס ליום העצמאות
חגיגת בירה בבאר שבע
קבוצת קמפאי עורכת פסטיבל בירה בין ה-26 ל-30 באפריל עם תפריט בירות במחירים מיוחדים ומנות מיוחדות שיוגשו במסעדות הקבוצה לרגל האירוע. בין המנות שיוגשו במסעדת קפאסה - מקלוני גבינת צאן ספרדית בציפוי פנקו על קרם עגבניות ופסטו (33 שקלים) ושיפוד אנטרקוט בגריל עם צ'ימיצ'ורי, עגבניות מיובשות ובייבי תפוחי אדמה (29 שקלים), בין המנות שיוגשו במסעדת קמפאי - טאקו סלמון ואבוקדו ברוטב צ'ילי ולימון (17 שקלים) ויקיטורי אנטרקוט ובצל ירוק ברוטב טריאקי, שום וג'ינג'ר (24 שקלים) ובין המנות שיוגשו בספרייה - מיני בורגר בתוספת פטריות, אווז ובצל קלוי (22 שקלים) וטאפאס חומוס בשר עם מקלוני פיתה בזעתר (19 שקלים).
קפאסה. חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. 08-6655122, קמפאי, חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. 08-6655999, הספרייה, נפחא 25, באר שבע. טלפון: 08-6655120.
תפריט חדש בטאטאמי, חיפה
המסעדה האסייתית החדשה בחיפה משיקה תפריט חדש של השף יאיר פיינברג. בין המנות שיוגשו בו סלט חסה, קולורבי, אפונה ועשבים עם טופו בוויניגרט גראם מסאלה על יוגורט קארי צהוב עם מקלות חומוס (38 שקלים), נודלס סאטה עם אטריות ביצים, טופו, בטטות, כרוב סגול, בצל, בצל ירוק, ערמוני מים, בוטנים ועשבים (57 שקלים), מומבאיי גולד קארי - אורז טופו בקארי צהוב, טופו, תפוחי אדמה, אפונה, ברוקולי, כרובית, שעועית ירוקה רחבה, בצל אדום וקשיו מלמעלה (ללא גלוטן, טבעוני) (57 שקלים), פילה מוסר צרוב בטוגאראשי ולימון עם שלל ירוקים מוקפצים ברוטב ליים (86 שקלים).
טטאמי. מוריה 11, חיפה. טלפון: 04-6436688.
תפריט חדש במלון וולדורף אסטוריה, ירושלים
מסעדת הפאלאס בבית המלון וולדורף אסטוריה מציע תפריט חדש של השף ברק מזרחי. בין המנות למשל קדירת טלה עם לשון, אוסובוקו וצלעות, תפוח אדמה אפוי, שעועית ירוקה, קונפי עגבניות שרי עם ציר טלה ויין אדום; מדליוני אנטרקוט עם פטריות שימאג'י, עלי תרד, קרם בטטה, ערמונים קלויים וציר בקר מצומצם; צלעות טלה צלויות ועלי תימין, קונפי שום, תפוחי אדמה מקורמלים, קרם שורש פטרוזיליה וציר טלה מצומצם; פילה לוקוס אפוי עם שום קונפי, ארטישוק, עגבניות, קרם אפונה ונענע, ברוטב ביסק דגים מוקצף.
פאלאס. אגרון 28-26, מלון וולדורף אסטוריה, ירושלים. טלפון: 02-5423333.
תפריט חדש במסעדת דג-דגן, קיבוץ חפציבה
המסעדה משיקה תפריט חדש לרגל חגיגות 20 שנה להיווסדה. בין המנות החדשות - פילה לברק בחמאת רוזמרין, קרם דלעת בניחוח קינמון ובלסמי מצומצם (104 שקלים), פילה מוסר ים תיכוני -אספרגוס, עגבניות שרי, פלפל חריף ולימון מבושל בציר ירקות (99 שקלים), פילה דניס בחלב קוקוס, קארי ופלפל חריף כבוש ( 104 שקלים), פילה פורל בקדירת שמנת וסויה (95 שקלים) וקבבוני מוסר על מצע טחינה ירוקה (45 שקלים).
דג-דגן. קיבוץ חפציבה. טלפון: 04-6534359.
פסטיבל שקדים ירוקים בקוצ'ינה תמר
בין התאריכים 27-30 באפריל עורכת השפית תמר כהן-צדק פסטיבל שקדים ירוקים ובו יוגשו מנות ספיישל כמו קורדונטי אנשובי, גרידת לימון ושקדים ירוקים (58 שקלים); פשה קרודו בפסטו שקדים ירוקים - דג ים נע בתיבול לימון, שמן זית, עשבי תיבול, צ'ילי ושקדים קצוצים לפסטו גס (64 שקלים), סלט ירוק עם שומר, אפרסק ירוק, צנוניות ושקדים ירוקים (48 שקלים).
קוצ'ינה תמר. הצפירה 10, תל אביב. טלפון: 03-6390407.
פיצה חיטה מלאה חדשה בפיצה האט
רשת הפיצריות מציעה פיצה חדשה עם בצק מחיטה מלאה. הפיצה החדשה תימכר בכל הסניפים בעלות 74.90 שקלים למגש בגודל 13 אינץ'. בנוסף, ניתן להזמין פיצה בכל מבצע המוצע ברשת ולשנות את הבצק לחיטה מלאה בתוספת 9.90 שקלים.
חודש מודעות צליאק ברחבי הארץ
במהלך חודש מאי ייערך במספר קניונים ברחבי הארץ חודש המודעות לצליאק. במסגרת החודש, ייערכו בקניון פתח תקווה, דיזנגוף סנטר, מתחם התחנה בתל אביב, הקריון וקניון שרונים סדנאות אפייה והרצאות לחולי צליאק ונגמלים מגלוטן. באירועים יוצגו דוכני אוכל ופעילויות של מגוון שפים.