הרבה מסעדות התחלפו במהלך השנים במוזיאון ישראל בירושלים, ועכשיו נפתח בו סוף סוף מוסד טרנדי וטעים שעושה כבוד גם לאכסניה וגם לאוכל. אנחנו מדברים על בית הקפה החדש של משק עפאים, שסניפיו פועלים גם בעוד שני מקומות בירושלים, בבית הנסן ובשכונת בית הכרם, ובבנימינה.
המקום של משק עפאים במוזיאון מאופיין באווירת רטרו ישראלית, עם ריהוט ותפאורה שנאספו על ידי הבעלים, הדיי עפאים, במשך כשנתיים: מכיסאות, דרך מכתבות וויטרינות בני שבעים שנה, כולם תוצרת מקומית, ועד כלי קרמיקה מיוחדים. המקום גם מקושט בבתי מקרמה לעציצים, שנארגו במיוחד באווירת וינטג' מקסימה.
אווירת ה"פעם" ממשיכה גם באוכל שמוגש במקום, שהוא נגיש ופשוט אך מבוסס על חומרי גלם משובחים (כולם כמובן מהמשק): גבינות עיזים, שמוגשות כאן במגוון צורות ומנות (מהגבינות הטובות בארץ לסוגן, לטעמנו, והן נמכרות גם הביתה); מבחר מאפים כמו הבורקאסון של המשק במילוי ריבת תפוזים וגבינה בשלה עם רוקט ושקדים או בורקס מים עם גבינות המשק, ועוגות שמיוצרים בקונדיטוריה של המקום; וכן ממרחים בייצור עצמו כמו ממרח עשבים או עגבניות מיובשות, שמני זית מתוצרת המשק, דבש, ריבות וכהלים שמוכנים במשק ונמכרים גם הביתה. בגזרת ארוחות הבוקר אפשר למצוא כאן חביתות שונות, פריטטה, עיג'ה, קלי מלחם מחמצת עם תבשיל תרד וסלט עגבניות, פטה וביצה עלומה; מגשי גבינות, סלטים, כריכים, קציצות ירק עם סלט ויוגורט, לזניה פתוחה עם בשמל חלב עזים ולאבנה, וסלטים.
עוד בין האופציות: קרם עזים צחור עם מוזלי או קראמבל פיסטוקים, רכז רימונים ומי ורדים; בראוניז פרג, תמרים ותפוחים; חלות קרואסון ממולאות הדרים; פאי אגסים ביין עם גבינה בשלה; פאי מרציפן ושזיפים; עוגיות תבלינים; עוגיות פרג; עוגיות מנדלברויט ועוד.
הסניף החדש פועל במתכונת של שירות עצמי, וכמובן פתוח לכל האורחים ולא רק למבקרים במוזיאון. שעות הפעילות הן בימים ראשון ועד חמישי מ-8:00 ועד 16:00, בימי שלישי עד 21:00 ובשישי עד 13:00. בקרוב יורחבו שעות הפעילות גם לערב.
בנוסף למקום החדש, בעפאים הרחיבו את הפעילות גם למשלוחים כמעט לכל רחבי הארץ, מבאר שבע ועד לקריות. ניתן להזמין אונליין את כלל תוצרת המשק: גבינות עיזים ויוגורטים, טחינה וחלבה, תמרים מקומיים, לחמי מחמצת, עוגות ועוגיות, חליטות תה, ריבות ומרקחות וביצים אורגניות מתרנגולות המשק.
עפאים במוזיאון ישראל. מוזיאון ישראל, ירושלים. כשר